Eindelijk een goede boekenlegger

Eindelijk een goede boekenlegger!

Eindelijk een goede boekenlegger

Nog niet helemaal wakker pak ik het boek wat ik aan het lezen was. Ik haal het boek richting ooghoogte en pets daar valt mijn boekenlegger op m’n gezicht. Kennen jullie dat? Mij is het in mijn leven iets te vaak gebeurd maar dat is nu voorbij want ik heb eindelijk een goede boekenlegger gevonden!

Eindelijk een goede boekenleggerOnderbroekenelastiek
Mijn opa en oma waren handig, samen naaide ze in korte tijd pyjama’s voor mijn vader en tante. Ik acht de kans dan ook enorm groot dat ik bij m’n oma rond de naaimachine voor het eerst een kaartje met wit elastiek zag liggen. Onderbroekenelastiek noem ik het en ook die benaming zal wel bij m’n familie vandaan komen. Al sinds mijn 18e heb ik kort haar daarvoor zat het altijd in een vlecht of staart. Ik was niet bepaald gewend aan los haar en op een bepaald moment heb ik een stuk elastiek gebruikt om de plukken uit mijn gezicht te houden. Ideaal, al jaren. Ik verbaas me er nu eigenlijk over dat ik het niet eerder bedacht heb maar één van die haar elastieken die heb ik nu om de achterkaft van m’n boek zitten. Binnenin zit uiteraard de andere kant daar waar ik gebleven ben. Voorbij is de ellende dat boekenleggers pleite zijn, uit het boek glijden of vergeten worden in bibliotheekboeken. Ik heb eindelijk een goede boekenlegger en als jullie willen, dan jullie ook. Want zo kartonnetje elastiek is overal te koop en genoeg voor heel veel onderbroeken o en boekenleggers natuurlijk.

23 thoughts on “Eindelijk een goede boekenlegger

 1. Wat slim bedacht, maar ik blijf bij mijn kartonnen kaartjes. Ik lees nl. nooit in bed, en vind die kaartjes handig ……… smaken verschillen, maar wel fijn dat jij eindelijk een handige oplossing voor jezelf, maar waarschijnlijk voor een heleboel andere lezers hebt gevonden.

 2. Onlangs was ik in de bieb en stond ik te twijfelen of ik de hele serie al had gelezen van een bepaalde schrijfster. Ineens zag ik het ‘sport hoofdband elastiek’ van dochter lief tussen het boek zitten precies op de wijze die jij beschrijft. grappig!

 3. Dat is een handige uitvinding. Ik werk tijdens het leven met visitekaartjes. Vaak oude die ik ooit benutte vroeger. Werkt nog steeds goed. Bij naslagwerken waar ik niet delen wil overslaan is een postit-stripje ook handig.

 4. Ik heb geen boekenlegger nodig, ik leg ze altijd open weg.
  Slim idee!
  Ik ga het voor iets anders (niet uit te leggen) gebruiken.
  Nee, niet voor mijn haar! ?

 5. Slim.
  Zo gebruik ik een schuifknoop aan het polsbandje van het fototoestel nadat mijn toestel, omdat het was afgegleden, ooit eens op balustrade achterbleef. Gelukkig ontdekte ik het snel en lag het er nog.

 6. Ik heb al jaar en dag de zelfde boeklegger. Een ongelukje hier mee overkomt me zelden.

 7. Herkenbaar, dat in bed willen lezen en dan die boekenlegger die uit het te lezen boek valt. Goed idee dus.

 8. een prima idee
  ik herken dat elastiek uit mijn moeders naaikist
  fijn weekend groet

 9. Nee hoor dat noemde vroeger iedereen onderbroeken elastiek, in de betere kringen uiteraard directoire elastiek genoemd;-) Ik betwijfel of er nog onderbroeken bestaan waar dit elastiek in past maar jij hebt een prima nieuwe bestemming gevonden.

 10. Wat een goed idee, nog nooit bedacht.
  Bedankt voor de tip!

  Groet, Jeanine.

 11. Een handige boekenlegger, ik gebruikte ook wel de grote elastieken van de postbode. Hans

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top