Eindelijk een nieuwe bril

Eindelijk een nieuwe bril

Eindelijk een nieuwe bril

Een nieuwe bril kopen vind ik minimaal net zo erg al nieuwe BH’s en dus stelde ik het zo lang mogelijk uit. Ik had nog een reservebril en Frans kan goed repareren. Maar toen mijn bril wederom kapot was sleepte ik mijzelf (en Frans) naar de brillenwinkel waar ik al een tijdje een aantal brillen naar mijn keuze had gezien.

Dat mijn ogen ook getest moesten worden wist ik wel en dus had ik daarvoor een afspraak gemaakt. Niet echt nodig zo bleek er was niemand in de winkel. Mijn ogen waren iets, maar verre van schrikbarend, achteruit gegaan. Maak ik me al jaren niet meer druk over ik ben vroeger meer dan genoeg volgestopt met worteltjes en het heeft toen ook geen ruk verschil gemaakt.

Dat ik mijn reservebril nooit draag komt vooral doordat ik het een lelijk en slecht passend kreng vind. Laat het meteen duidelijk zijn dat ik dus niet bij spec.savers was. En dat verschil was ook te merken ik werd zeer goed geholpen door een jonge vrouw die ook leuke dingen te vertellen had en zeer geduldig met mij meekeek. Wat op zich best handig is want met een mooie nieuwe bril op mijn neus zie ik zelf niets. Moet ik selfies gaan maken, waar ik ook al zo goed in ben, om dan tot de conclusie te komen dat ik met mijn linkeroog in mijn rechterbroekzak kijk. In geen 100 jaar dat ik die dramaselfies hier deel uiteraard. Maar het geeft me, met mijn oude bril op, een aardig beeld.

Met een rib uit mijn lijf en twee brillen op komst verliet in de winkel

Al bij het betreden van de winkel was me een bril opgevallen zo’n montuur die gewoon meteen aanspreekt. En waar Frans tactisch over wist te vertellen dat hij er tegenaan moest kijken. Dat is dan jammer voor je dan. Hij was alleen mee om eventueel te helpen die brillen terug in de rekken te krijgen. Dat vind ik met volledig zicht al een pestwerk. Overigens vond ik tussen de van tevoren online bekeken brillen ook nog een mooi montuur en dus met een rib uit mijn lijf en twee brillen op komst verliet in de winkel.

Een kleine twee weken later waren de brillen dan eindelijk klaar. Nou ja eindelijk ze waren eerder klaar dan voorspeld en dus met een blij drafje vertrok ik naar de winkel. Want ik was nieuwsgierig. In tegenstelling tot het voorgaande bezoek moest ik nu wel wachten en werd maar een beetje ongeduldig. Ik wilde die ene bril op mijn neus zien! En jeetje wat viel die bril tegen. Geintje! Ik ben uitermate tevreden met beide monturen maar met die ene nog nog net iets meer dan met die andere.

 

33 thoughts on “Eindelijk een nieuwe bril

 1. Monturen zijn goedkoop, glaswerk niet. Het slijpen van de glazen en de coating die ook nodig is, dat maakt een bril duur. Maar wat is duur voor iets wat je jarenlang elke dag voor uren gebruikt?

 2. Ik red mezelf (nog) met een simpel leesbrilletje maar het verbaast me altijd als ik hoor hoe duur brillen zijn. Terwijl je op tv doodgegooid wordt met reclames van drie brillen voor de prijs van één. Hoe dan? Zijn daar allerlei rare voorwaarden aan verbonden dan?
  In elk geval; goed gekozen! Ze staan je goed. En die met die kleurtjes is echt geweldig!

 3. Een nieuwe bril is altijd wennen. Zeker als de sterkte anders is dan die van alle jaren daarvoor. Bij mijn laatste aankoop op dit gebied waren de ogen vooruit gegaan. Dus die worteltjes hielpen….. Maar blijft klooien. Dus stel ook ik het binnenlopen bij een opticien graag een beetje uit. En gaan we voor die dingen (vrouwlief wisselt na drie jaar telkens ivm haar eigen sterkte) naar een opticien buiten de stad die er nog de tijd voor neemt. Vaak toch een dag of 10 wachten op de glazen, ik wil ze meekleurend, ontspiegeld en van krasvrije soort en dat kost niet alleen iets maar vraagt ook langere productie. Bij budgetzaken kom ik niet.

 4. Een goede optieker is zijn vakkennis in goud waard !
  Wij hebben er , tot ons groot geluk, zo eentje kunnen vinden.
  Daar zijn we nu ongeveer 10 jaar ‘vaste’ klant, het is mijn derde bril tot nu toe.

 5. Goed geslaagd. Jij mag weer gezien worden.
  Voordeel van een bril uitzoeken als je ook lenzen hebt is dat je ziet wat je op je neus hebt staan. Al is de beste keuze dan nog steeds niet gegarandeerd (weet ik uit ervaring).

 6. Ik snap je helemaal! Een bril kopen is hartstikke lastig. De reden dat je een bril nodig hebt, maakt het lastig om te zien hoe ze staan. Maar ik vind de jouwe erg leuk! Mijn favoriet is die op de foto links.

 7. Ze staan je allebei goed, maar die met die kleurtjes is de allerleukste

 8. Wauw, die zijn mooi! En ze staan je ook nog eens heel goed.
  Ik vind het trouwens ook altijd een heel gedoe om een nieuwe bril uit te zoeken. Volgens mij had jij al wat moois gezien voor je definitief ging. Vind ik wel iets om te onthouden voor een volgende keer voor mezelf: eerst alleen maar kijken.

 9. Ze zijn allebei erg leuk/mooi. En ze staan ook nog eens mooi, met zo’n mooi koppie moet het toch niet zo’n probleem zijn :-)?

 10. Leuk! Ik vind het altijd superleuk om een nieuw montuur op mijn neus te hebben. Ik doe het alleen niet al te vaak want het kost toch heel wat geld én ik vind het vaak ook moeilijk om dan ‘iets mooiers’ te vinden dan wat ik al heb haha. Ik denk wel dat mijn ogen ook achteruit zijn gegaan, dus misschien moet ik binnenkort toch ook nog maar eens gaan.

 11. Ze zijn supermooi!
  (ik ben een beetje jaloers, zou zelf ook eens naar de optieker moeten maar weet je wat? Ik blijf dat ook maar uitstellen want ik heb er ook een hekel aan :-) )

 12. Allebei leuk! Hopelijk zitten ze lekker. Ik draag alleen nog mijn oude reservebril omdat de nieuwe (al weer twee jaar oud) niet lekker zit. Hoog tijd om ook weer naar de brillenwinkel te gaan.

 13. Het rechter montuur vind ik het mooist. Brillen zijn inderdaad een rib uit je lijf én echt een lastig klusje om uit te zoeken. Maar het is je prima gelukt.

 14. Worteltjes helpen wel, geven ook een oranje gevoel.
  Ogen, leeftijd en brillen allemaal onderhevig aan slijtage.
  Deze brillen staan je heel goed, maar volgens mij past elke bril jou wel. Hans

 15. Zaken die adverteren met dezelfde dag klaar vertrouw ik niet. Naar mijn idee wordt er dan een algemener glaswerk aangesmeerd.
  Wanneer het echt besteld en op maat geslepen wordt is het volgens mij beter.

  De verzendtijd is dan meer bepalend en afhankelijk van het transportbedrijf.

  Stille groet,

 16. Ze zijn mooi, maar die ene is geweldig natuurlijk! Zijn het ook echt klaproosjes? Je ziet, misschien moet ik ook weer een keer m’n ogen laten testen? ;-)

 17. Staan je goed! Ik heb ook twee brillen, probleem is dat ik altijd mijn favoriet opzet. De andere ligt er maar te liggen als reserve.

 18. Ik vind ze mooi, vooral die ene. :-) (Die met het werkje erin) Trouwens, brillen zijn altijd eerder klaar dan je verwacht omdat de opticien de zaak iets minder rooskleurig voorstelt dan de werkelijkheid is, zodat je denkt: goeie zaak! Ik ben daar zo aan gewend geraakt dat toen ik bij mijn laatste bril die echt pas opgehaald kon worden op de afgesproken dag. dacht: hmmm, toch eens een andere brillenzaak zoeken. :-)

 19. Met het aanpassen van een bh heb ik heel weinig ervaring. Maar de rampspoed van een nieuwe bril uitkiezen herken ik.
  Mijn diverse brillen dateren uit het vorig Millennium. Waarbij mijn vaste bril verschillende reparaties heeft ondergaan. Ooit zijn er zelfs gloednieuwe glazen in gezet.

  Hoewel Frans gelijk heeft dat hij er tegen aan moet kijken. Jij moet gewoon met plezier jouw eigen bril kunnen dragen.

  PS: goede keuzes.

  Stille groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top