De leukste feiten over Mickey (met foto’s!)

De leukste feiten over Mickey

De leukste feiten over Mickey (met foto’s!)

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik de eerste foto van Mickey maakte. Hij zat toen verscholen achter het stookhout in onze tuin en ik dacht toen nog dat Mickey een Mimi was. De dag ervoor had ik tegen Kitty gezegd dat als de kleine kwam ze hem dan maar hier moest houden. Kijk dat kan natuurlijk toeval zijn maar die avond al zaten drie katten gezamenlijk bij de kleine en liep ik met snoepjes, een zaklamp en mijn telefoon in de aanslag naar waar zij keken. Mickey at als een bootwerker en viel naast een egel in slaap. En omdat we de geboortedatum van Mickey niet weten vieren we vandaag dat Mickey een jaar bij ons woont.

Mickey luistert naar zijn naam en komt ook maar ’s avonds wat minder snel dan ik wens. Tenzij hij opgesloten zit in een schuur. Ahhh wordt ‘ie groot van. Ik mis hem vanzelf op het avondappel.

Hij rrrrr rrrrr rrrrrrrt naar mij als er iets is. Daarna gaat hij over op miauwen. Het betekent zowel eten, kom uit bed, knuffelen en deur open. Voor ‘laat me met rust’ heeft ie een schattig moppertje.

Zijn vacht is bijna symmetrisch en zijn ogen zijn geel, knalgeel in het juiste licht.

Hij knuffelt me uitgebreid als ik op de wc zit ’s morgens, hij wil graag buiten als het mooi weer is.

Mickey weet nog niet hoe hij kenbaar moet maken dat hij achter de deur staat. Maar rent dan op de zolder heen weer omdat hij weet dat ik dat hoor en dan kom kijken.

Uit de hand eten is niet Mickeys ding. Hij pakt aan zodat je loslaat en eet dan van de grond.

Mickey is eenkennig, hij laat zich door niemand aaien buiten Frans en mij.

Mickey plaagt graag, Maria en Kitty zijn vaak de pineut. Maar ze dagen hem ook uit.

Hij stoeit nog steeds graag vooral als hij nog net teveel energie heeft om te kunnen slapen.

 

Hij accepteert dat hij binnen moet komen als we weggaan. Ik heb een apart fluitje waar alle katten op reageren. Als Mickey niet komt krijgt hij op zijn lazer van ‘Tante Kitty’ die hem een beetje geadopteerd heeft.

Eèèèèèèèèèèhh betekent hé ik krijg nog eten. Èh èh betekent ik ben er of ik ben hier. Hieronder kan je zijn stemmetje horen, hij vraagt om eten. (Zet vooral je geluid wat harder).

Mickeys bijnaam is ‘muisje’ niet die Amerikaanse met rare oren maar doordat Mickey waar is je muis en Mickey muisje? ongeveer 50 keer per dag klonk. Zijn kapotte paarse muis is goedmoedig vervangen door Whiskas die me gratis 4 nieuwe toezond.

Mickey heeft een loopje en gaat rustig stilstaan als hij geknuffeld wenst te worden.

Hoewel het wel eens grommen is hier, past hij prima in de cluster. En dat is maar goed ook want het is een heerlijk kereltje die veel te snel groot wordt maar vooral ontzettend lief is en overduidelijk onze harten gestolen heeft.

26 thoughts on “De leukste feiten over Mickey (met foto’s!)

 1. Liesbeth ik heb genoten van de mooie foto’s en het verhaal.
  Jullie zijn duidelijk dol op Mickey.

  Groetjes,
  Hilly

 2. De liefde voor dat diertje spoelt echter over de randen van dit blogverhaal heen. Prachtig dier, logisch dat je dan zo een beschrijving geeft….

 3. Het is een prachtige kat!!
  Die van ons kletsen ons ook regelmatig de oren van de kop. Zo gezellig.

 4. Heb ook een kat Mickey gehad, ook zo’n schatje.
  Heel bijzonder dat hij bij een egel slaapt.
  Het miauwen komt bekend voor, zeker voor eten. Hans

 5. Mickey heeft een heel beschaafd stemmetje, nee dan moet je Beau horen!!! Beau eet trouwens precies eender als je hem iets uit de hand geeft, kieskeurige mannetjes zijn het! Jammer dat Beau zo helemaal zwart is, ik vind de tekening van Mickey nou juist zo mooi.

 6. ha die Liesbeth
  ja Artis is een mooi park om een dag in door te brengen
  op een paar plekken was het ietsje drukker , maar door mekaar genomen viel het me mee
  rustige avond groet

 7. Vooral de eerste foto vind ik top-poezen-foto !
  Je kan zo vanales in die nieuwsgierige katte oogjes voelen en lezen :-)

 8. En hij is vreselijk fotogeniek! Een aanwinst is het! Gefeliciteerd met zijn ‘verjaardag’!
  Ik noemde Spike trouwens ook vaak Muis. Toch wel een bijzonder troetelnaampje voor een kat. :-)

 9. Mooie foto’s en beschrijving van Mickey en zijn doen en laten.
  Het is ook een prachtig beestje, doet me denken aan mijn kat die bijna 20 jaar is geworden. Op zijn oude dag is hij op zeker moment lekker op zijn eigen plekje voorgoed ingeslapen.

 10. Een heel mooie Mickey met mooie foto’s. Als ik hem bekijk zie ik een beetje mijn Marcel. Dit soort poezen heeft een prachtige verkleuring van de haren in de zon.

 11. Mooi!
  Kater van onze middelste is een reus met een piepstemmetje ‘eh, eh, eh’ ipv mauwen, klinkt zó schattig

 12. katers zijn in dat opzicht echte huisvrienden. Als ze je eenmaal geadopteerd hebben ben je voor alles de pineut. Het heeft hier een jaar of vier geduurd voordat mijn kleindochter, die hier wkekelijks een paar maal is en ook vaker logeert, als gezinslid geadopteerd is bij onze kater Ollie.

 13. Ah zo’n schattig katertje zeg.
  Wij hebben 7 katten en die weten ook allen dat ze ’s avond naar binnen moeten.
  En ook wij gebruiken een dierenfluitje waar ze mooi op reageren.
  2 van de 6 katten blijven eigenlijk steeds binnen en dit uit eigen wil.
  2 andere katten gaan wel eens buiten maar blijven mooi op het gazon.
  En 2 andere zijn echte buitenkatten en gaan dagelijks op muizenjacht in de weides achter onze woning.
  En dan heb je nog Lani, die ondertussen 16 jaar is en voor geen enkele andere kat of hond achteruit gaat.

 14. als ik zo de foto’s bekijk is het een prachtige kat
  eigenzinnig zijn ze allemaal , dus hij valt niet uit de toon , toch

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top