De leukste feiten over Mickey
Katten,  Thuis

De leukste feiten over Mickey (met foto’s!)

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik de eerste foto van Mickey maakte. Hij zat toen verscholen achter het stookhout in onze tuin en ik dacht toen nog dat Mickey een Mimi was. De dag ervoor had ik tegen Kitty gezegd dat als de kleine kwam ze hem dan maar hier moest houden. Kijk dat kan natuurlijk toeval zijn maar die avond al zaten drie katten gezamenlijk bij de kleine en liep ik met snoepjes, een zaklamp en mijn telefoon in de aanslag naar waar zij keken. Mickey at als een bootwerker en viel naast een egel in slaap. En omdat we de geboortedatum van Mickey niet weten vieren we vandaag dat Mickey een jaar bij ons woont.

Mickey luistert naar zijn naam en komt ook maar ’s avonds wat minder snel dan ik wens. Tenzij hij opgesloten zit in een schuur. Ahhh wordt ‘ie groot van. Ik mis hem vanzelf op het avondappel.

Hij rrrrr rrrrr rrrrrrrt naar mij als er iets is. Daarna gaat hij over op miauwen. Het betekent zowel eten, kom uit bed, knuffelen en deur open. Voor ‘laat me met rust’ heeft ie een schattig moppertje.

Zijn vacht is bijna symmetrisch en zijn ogen zijn geel, knalgeel in het juiste licht.

Hij knuffelt me uitgebreid als ik op de wc zit ’s morgens, hij wil graag buiten als het mooi weer is.

Mickey weet nog niet hoe hij kenbaar moet maken dat hij achter de deur staat. Maar rent dan op de zolder heen weer omdat hij weet dat ik dat hoor en dan kom kijken.

Uit de hand eten is niet Mickeys ding. Hij pakt aan zodat je loslaat en eet dan van de grond.

Mickey is eenkennig, hij laat zich door niemand aaien buiten Frans en mij.

Mickey plaagt graag, Maria en Kitty zijn vaak de pineut. Maar ze dagen hem ook uit.

Hij stoeit nog steeds graag vooral als hij nog net teveel energie heeft om te kunnen slapen.

 

Hij accepteert dat hij binnen moet komen als we weggaan. Ik heb een apart fluitje waar alle katten op reageren. Als Mickey niet komt krijgt hij op zijn lazer van ‘Tante Kitty’ die hem een beetje geadopteerd heeft.

Eèèèèèèèèèèhh betekent hé ik krijg nog eten. Èh èh betekent ik ben er of ik ben hier. Hieronder kan je zijn stemmetje horen, hij vraagt om eten. (Zet vooral je geluid wat harder).

Mickeys bijnaam is ‘muisje’ niet die Amerikaanse met rare oren maar doordat Mickey waar is je muis en Mickey muisje? ongeveer 50 keer per dag klonk. Zijn kapotte paarse muis is goedmoedig vervangen door Whiskas die me gratis 4 nieuwe toezond.

Mickey heeft een loopje en gaat rustig stilstaan als hij geknuffeld wenst te worden.

Hoewel het wel eens grommen is hier, past hij prima in de cluster. En dat is maar goed ook want het is een heerlijk kereltje die veel te snel groot wordt maar vooral ontzettend lief is en overduidelijk onze harten gestolen heeft.

26 reacties