Naraah de baby van Orientalis
Dieren,  Fotoserie

Naraah de baby van Orientalis

Op de sociale media van Orientalis verscheen, nog voor ik het park bezocht, een foto van een moeder en baby Walliser Schwarznase schaap. In één van de reacties zag ik dat ze een naam voor het meisjeslammetje zochten en gaf zowel Adriel als Naraah door en dacht er niet meer aan tot ik foto’s van hun jongste aanwinst had gemaakt.

Walliser Schwarznase
Het zwartneus schaap komt van oorsprong uit Zwitserland om precies uit de provincie Wallis, wat hun naam verklaart. Vooral in het Visperdal zijn veel fokkers die vooral fokken op de meest wenselijke eigenschappen. De Walliser Schwarznase staat bekend om de gemoedelijkheid en hun robuustheid. Opvallend is dat zowel de ram als ooi gedraaide horens heeft en dat de dieren een bijzonder rustig en aanhankelijk karakter hebben. Daarom is het bij dit schapenras normaal dat de ram bij de kudde blijft en er dus lammetjes komen in de winter. Wat ze dus ideaal maakt voor een park als Orientalis.

Naraah
Van de week vroeg ik, wederom via sociale media, of het lammetje al een naam had gekregen en ze hadden gekozen voor Naraah, één van mijn inzendingen wat zowel meisje, geluk als cadeau van God betekent. En ik kan je zeggen dat die baby van Orientalis wel echt een cadeautje is. Nou is al dat jonge grut leuk, maar Naraah is ook nog eens enorm fotogeniek, niet bang aangelegd en enorm nieuwsgierig. Ze liep dan ook op elke uitgestoken hand af en genoot van alle aandacht. Fotoserie: Naraah de baby van Orientalis.

29 reacties