Naraah de baby van Orientalis

Naraah de baby van Orientalis

Naraah de baby van Orientalis

Op de sociale media van Orientalis verscheen, nog voor ik het park bezocht, een foto van een moeder en baby Walliser Schwarznase schaap. In één van de reacties zag ik dat ze een naam voor het meisjeslammetje zochten en gaf zowel Adriel als Naraah door en dacht er niet meer aan tot ik foto’s van hun jongste aanwinst had gemaakt.

Walliser Schwarznase
Het zwartneus schaap komt van oorsprong uit Zwitserland om precies uit de provincie Wallis, wat hun naam verklaart. Vooral in het Visperdal zijn veel fokkers die vooral fokken op de meest wenselijke eigenschappen. De Walliser Schwarznase staat bekend om de gemoedelijkheid en hun robuustheid. Opvallend is dat zowel de ram als ooi gedraaide horens heeft en dat de dieren een bijzonder rustig en aanhankelijk karakter hebben. Daarom is het bij dit schapenras normaal dat de ram bij de kudde blijft en er dus lammetjes komen in de winter. Wat ze dus ideaal maakt voor een park als Orientalis.

Naraah
Van de week vroeg ik, wederom via sociale media, of het lammetje al een naam had gekregen en ze hadden gekozen voor Naraah, één van mijn inzendingen wat zowel meisje, geluk als cadeau van God betekent. En ik kan je zeggen dat die baby van Orientalis wel echt een cadeautje is. Nou is al dat jonge grut leuk, maar Naraah is ook nog eens enorm fotogeniek, niet bang aangelegd en enorm nieuwsgierig. Ze liep dan ook op elke uitgestoken hand af en genoot van alle aandacht. Fotoserie: Naraah de baby van Orientalis.

29 thoughts on “Naraah de baby van Orientalis

 1. Bij dergelijke foto’s smelt ik altijd een beetje weg, zo mooi en schattig vind ik ze.

 2. Wat een schattige wolbalen zijn die beesten, heerlijk knuffelbaar, nou ja dat lijkt vast alleen maar zo natuurlijk. Wat jammer dat men niet de moeite heeft genomen je op de hoogte te stellen dat jou naam gekozen werd, al was het geen officiële toestand, is dát toch wel iets dat ze je hadden moeten laten weten als ze erom gevraagd hebben namen in te sturen.

 3. Waarschijnlijk omdat het niks officieels was. En wie weet heb ik wel iets over het hoofd gezien.

 4. En jij kan goed foto’s maken dus dat is een perfecte combinatie. Leuk dat ze die naam gekozen hebben trouwens.

 5. Lammetjes zijn zo leuk, binnenkort maar weer even bij een vriendin op visite, die zal wel weer lammetjes hebben.

  love as Always
  Di Mario

 6. Je gaat deze schoonheid vast volgen. Met de anderen van mening dat het jammer is dat ze je niet van jouw gekozen naam op de hoogte brachten.

 7. Ooh.. die eerste linksboven in de collage, die met mama.. die is echt té leuk! :-)
  Inderdaad bijzónder fotogeniek die beestjes!

 8. mooie dieren zijn het , je hebt ze prachtig vast gelegd
  ja als het jou inzending was , waarom dan miet ff een berichtje

 9. Er ís iets met die dieren…. ze lijken een beetje op bijen! Naraah gaat het vast ver schoppen.

 10. Mooie naam en de foto’s zijn ook weer prachtig.
  Wat een liefie is Naraah.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top