Na corona wat ik nog steeds niet ga doen

Na corona wat ik nog steeds niet ga doen

Na corona wat ik nog steeds niet ga doen

Van de week stond er in Frankrijk 1000 kilometer file zie daar de jaarlijkse uittocht van vakantiegangers. allemaal gezellig dicht bij elkaar in de auto, naar wegrestaurants en diens toiletten. ‘Na corona’ wat ik nog steeds niet ga doen.

Volgens Rutte waren mondkapjes niet nodig. In België is het sinds zaterdag verplicht in winkels, in Duitsland was het dat al. Ze hadden een ernstig tekort, daarom was het zogenaamd niet nodig in ons land.

We gaan even terug in de tijd
Halverwege februari, ik vertrouwde dat virus niet. M’n stiefvader had één van de eerste patienten vervoerd en ik had Italiaanse beelden gekeken van een zuster. Ik verstond er geen jota van, maar zowel morti als covid als corona daar kwam ik nog wel uit. Ik was er terecht gekomen door een Engelse zin in het Italiaans te vertalen. De beelden waren schokkend. Terwijl daar mensen een gruwelijk dood stierven, gleden vele (ook Nederlandse) toeristen de bergen nog af. Toen moest carnaval nog komen. De buren met wie ik mijn bevindingen besprak vonden me een paniekzaaier, ik denk dat ze daar niet meer aan gedacht hebben toen ze net als ik weer een lijkwagen de straat uit zagen rijden. Wat me nog het meeste verbaasde was dat het RIVM er niet, voor de zekerheid, bovenop zat. Sterker nog, op 10 februari stuurde zij nog een vliegtuig vol beschermingsmiddelen naar China. Wat dachten ze? Dat komt hier toch niet?

Ik weigerde iemand te hand te schudden toen dat ook al werd afgeraden, ik weet sinds kort dat diegene aan corona is overleden

Foutje bedankt RIVM
Het is maandag 6 juli ik kijk in de NOS app en lees daar de kop; RIVM heeft het coronavirus onderschat. Inmiddels is die kop alweer aangepast naar een meer gematigde RIVM: coronavirus heeft Europa verrast. Hoewel ik nog geen koffie op had kreeg ik spontaan een déjà vu. Behalve dat ik me de beelden die ik halverwege februari keek nog kan herinneren en het Italiaanse ‘morti’ ook wel duidelijk is, valt me vooral op dat er weer vreselijk laconiek wordt gedaan. Toen vergeleek ik het al met de Tweede Wereldoorlog, nee joh we blijven gewoon neutraal. Inmiddels is wel gebleken dat het virus ook heel neutraal kijkt, iedereen kan besmet raken.

Wereldwijd is Covid-19 nog lang niet onder controle maar binnen Europa moet er vakantie gevierd worden.

Vakanties
Onbegrijpelijk vind ik het dat mensen denken aan een vakantie in landen waar de ziekenhuizen bij lange na niet zo goed geregeld zijn als hier. Landen als Spanje, Marokko en Italie, daar zijn nu al delen weer in lockdown. Ik hoor nog die ene vrouw op TV zeggen; ‘ja maar we zaten anderhalf uur rijden van die plek’. Ze was in Italie toen daar de besmettingen rondgingen. Slecht geïnformeerd door het RIVM, inmiddels weten ze dat die deeltjes veel langer in de lucht blijven hangen. Het spijt me dat ik niet weet hoe het met die familie is afgelopen “maar die dachten ook veilig op vakantie te kunnen gaan.

Uiteraard zijn er landen waar je niet naartoe mag, maar laten mensen zich tegenhouden? Daarbij wordt er weer gevlogen vanuit Turkije. Het land waar nog code oranje voor geldt. Dat een reisverzekering je vakantie niet dekt, is dan wel het minste waar je je druk over moet maken. Maar het is niet alleen Turkije, ook in Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn brandhaarden het is een kwestie van tijd dat het virus zich weer verspreidt.

Mensen die terugkwamen uit Wuhan werden niet getest omdat ze niet aan de criteria voldeden

Met de trein
Inmiddels mag het allemaal wel weer, maar het verbaasde me dat mensen ‘gewoon’ met de trein gingen. Moet het voor werk dan begrijp ik het nog. Maar dat mensen de trein gebruikte voor dagjes weg het verbaasde me. Pasgeleden vertelde onze premier nog dat het verstandig is om te zorgen voor ventilatie, hij weet dus donders goed dat die kleine druppeltjes gevaarlijk zijn. Daarom zijn ook zoveel mensen besmet geraakt door apres ski en carnaval. Maar hoe groot is het verloop in een treinstel niet? Ramen kunnen niet altijd meer open en hoe goed wordt die airco schoongemaakt? Je kan afstand houden tot je een ons weegt, maar die airco blaast lekker in het rond. En wat te denken van liften op stations, daarin blijft het ook allemaal lekker hangen. Er wordt niet gecontroleerd op mondkapjes het wordt gevraagd en verzocht.

Verplichte thuisquarantaine wordt niet gecontroleerd

Dierentuinen
Zoals velen van jullie wel weten is mijn hoek van Brabant aardig hard geraakt door corona, allereerst die enorme hoeveelheid doden hier zijn in dorpen meer mensen overleden dan in hele regio’s elders in het land. Maar de cijfers zijn goed en toch ga ik niet naar de dierentuin. Want eveneens in dit gebied zijn vele nertsenfokkerijen leeggehaald omdat die dieren corona hadden. Bij de eerste 2 dacht ik nog, dat hebben ze van de mens. Maar inmiddels vind ik het heel aannemelijk dat het door andere dieren wordt verspreid. Nertsenstallen zijn namelijk niet altijd hermetisch afgesloten. En als een nerts in een te klein hokje (andere discussie) het kan krijgen, wat dan met de vergelijkbare dieren in een dierentuin? Daar staan mensen ook over de randen gebogen bij die schattige ottertjes wat ook een marterachtige is.

Helaas hebben een aantal dierentuinen ook verplichte routes ingesteld en zijn niet alle dieren te zien. Dat zou dus betekenen dat wanneer ik stil blijf staan wachten op het goede moment, ik mensen kan hinderen. Maar ook dat ik niet even een terug kan lopen naar de andere kant van het verblijf. En dat ik eigenlijk constant op moet letten dat men afstand houdt. Dat gaat ten koste van mijn plezier in een dierentuin.

En nog neemt de gemiddelde inwoner van Nederland klakkeloos aan wat de regering en het RIVM zegt.

Drukke plekken
Overal waar ik kijk wordt de anderhalve meter genegeerd. Dat verbaasd me niets want de mens is laks. Afstand houden werkt ook alleen als iedereen het doet, anders sta je kansloos te wachten. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik bepaalde locaties voorlopig niet ga bezoeken. En dus ook twijfel over alle andere. Want hoewel je voor alles met een entree van tevoren aan moet geven dat je niet verkouden en dergelijke bent, is dat geen garantie want hoeveel mensen hadden amper verschijnselen?

Het aantal covid besmettingen steigt in België. Het is misschien niet veel maar mondkapjes zijn er sinds zaterdag verplicht in winkels.

Zoals jullie wel begrijpen ga ik niet op vakantie zoek ik de drukte niet op en ontwijk waar mogelijk is mensen. Ik ben namelijk wantrouwig. Het gaat in dit land om geld niet om mensen. Verzorgenden in tehuizen liepen in en uit en kijk maar hoeveel oudjes de pijp uit zijn. Kijk hoeveel van die broeders en zusters ziek zijn geworden maar kijk vooral uit. Na corona? We zijn er nog niet vanaf en hou dan ook mijn hart vast voor de periode na de vakantie. Laten we hopen dat dit zogenaamde ‘na corona’, daadwerkelijk na corona blijft.

39 thoughts on “Na corona wat ik nog steeds niet ga doen

 1. Ik ben blij met Rutte en het RIVM.
  Je zal Trump of Bolsonaro hebben?

  “Wie het weet mag het zeggen”, riep ik in maart al.

  Feit is wel, de schrik is er af en iedereen denkt, het virus gaat mijn deur wel voorbij. Totdat……..

 2. Weet je Kakel, mensen hoeven het niet met me eens te zijn, maar verklaar me niet voor gek. Het is me veel gebeurd aan de vooravond van corona er zijn mensen om me heen teruggekomen, anderen hebben er geen donder van opgestoken. Onze regering en het RIVM hebben de oudjes op willen ruimen, het is een schande. En nee het is nog lang niet voorbij er dobberen schepen op open water waarvan de bemanning al maanden niet afgelost is. Er wordt weer gevlogen en ja zelfs naar provincies waar het virus de kop weer opsteekt en dan moet ik geloven dat een tweede golf niet de bedoeling is? Zoenen en handen schudden is er bij mij wel af.

 3. Ik kan helemaal achter je blogje staan ……… als ik dan zo juist weer de beelden van de kermis uit Tilburg zie, dan vraag ik me serieus af waar deze mensen mee bezig zijn. Lekker bezig, als je iemand hoort zeggen dat iedereen er zelf maar op moet letten …….. nou dat gaat daar nooit lukken, dus …… het bevestigt mijn besluit weer om geen leuke dingen te gaan doen.

 4. Dát bedoel ik nou: altijd voor jezelf blijven denken en niet blind doen en geloven wat de overheid zegt. Ik ben van nature nogal achterdochtig (joh!) en neem niets zomaar aan. Van niemand. Dus ook niet van RIVM die er hartstikke naast zaten over hoe het moest worden aangepakt in verzorgingstehuizen.
  Ik erger me wezenloos. Mensen hebben de anderhalvemetermaatregel vervangen door die van anderhalve centimeter.
  Uitstekend blog!

 5. Joh wat ben ik al een poos niet hier geweest !!
  Ik ben het helemaal met je eens .. ook wij houden ons aan de anderhalve meter ..
  Wel zijn we op vakantie geweest in eigen land , in een gebied waar bijna geen besmettingen zijn en waar we met zn tweetjes waren in een huisje aan een dijk bij het wad .. Zo gaan we eind augustus een weekje naar een huisje aan de rand van de heide ..
  Het is eigenlijk best te doen , wij mijden de aankomende maanden nog steeds mensen ..
  Ik geef iedereen de ruimte die ze nodig hebben en wil die ruimte zelf ook !

 6. Ik heb niks aan drukte omdat het niet fotogeniek is. En heb je al die vrouwen geroken? Al die stinkparfum en dan beledigt zijn dat je niet 3 keer zoent. Jugh ik snap je.

 7. Zaterdag was ik in Zandvoort. Ik paste op de kat van vrienden. ‘Leuk!’ dacht ik ‘Ga ik daar naar het strand ipv thuis’. Maar het was zo krankzinnig druk dat ik rechtsomkeert heb gemaakt. Niet eens zozeer on Corona. Ook omdat ik gewoon een hekel heb aan drukte. Ik ben niet zo’n mensenvriend, vrees ik, en ik vond de anderhalve meter-regel dan ook heerlijk. En ik houd hem er in. Ook na-corona, mocht het ooit zover komen.

 8. Ik had het allemaal niet mooier kunnen schrijven, ben het helemaal met je eens
  Ben ook bang dat door het los laten van veel maatregelen er een tweede golf besmettingen gaat komen, gebeurd op andere plekken in de wereld nu al.

 9. De tijd zal het leren.
  Ik hoop dat het goed gaat allemaal.

  Ik ga zelf nog wel een paar dagen varen met de boot.
  We nemen niemand mee, deden we andere jaren wel eens.
  Je kan geen genoeg afstand houden.

  Thuis is het ook fijn, we maken er wel wat van.

  Groetjes.

 10. Ik ben ook nog steeds heel voorzichtig. Ik maak kleine wandelingen en doe boodschappen. Ik vond de nieuwe inrichting van de supermarkt erg prettig. Rechts de deur in en links de deur uit. Een richtingsverkeer, afstand houden bij de kassa. Met dezelfde snelheid waarmee het georganiseerd werd is het ook weer weggehaald. Jammer. Ik begrijp absoluut niet waarom mensen naar het buitenland gaan.

 11. Ik kijk ook wel met enige zorg naar alle vakantiegangers…. En inderdaad, zie ik de anderhalve meter ook steeds minder in acht worden genomen.

  Mijn dochter ging gisteren met de trein naar Rotterdam met mondkapje, maar in de trein zaten veel mensen met het mondkapje onder de neus zei ze…

  Anderzijds: iedereen had er wél eentje op. Dus dat is dan weer positief.

 12. Of de mondkapjes veel bescherming bieden is toch twijfelachtig als ik bedenk dan het virus juist uit een land kwam waar men normaal gesproken al veel mondkapjes draagt wegens de luchtvervuiling.
  Maar behalve dat kunnen we inderdaad niet veel meer doen dan de eigen verantwoording nemen en zélf voorzorgen blijven nemen bij bijv. het boodschappen doen. Vakantie is voor mij sowieso niet aan de orde en verder blijf ik zoveel mogelijk afstand houden van onbekenden. In de familiekring zijn we iets losser geworden maar daarin zal ongetwijfeld de ingrijpende periode die we doormaakten als familie van invloed geweest zijn. Dat zou ik toch niet anders gewild hebben.

 13. Ik vind het allemaal heel ingewikkeld. Vakantie in het buitenland komt in mijn hoofd ook echt niet op nu en ik geef toe dat ik het lastig vind dat dat ‘mag’. Waarom niet een jaar in Nederland blijven? Ik ben bang voor een tweede ‘lockdown’ straks na de zomer, als iedereen terug is van z’n zonnige oorden.
  Afstand houden zie ik ook niet meer en ik vind het bloedirritant. Ik probeer me er echt aan te houden (behalve bij mijn ‘gezin’, dat hield ik niet meer vol), maar het is nogal lastig als je in de supermarkt bijvoorbeeld de enige lijkt te zijn.

 14. Wij doen nog steeds ons best om de gestelde regels in acht te nemen. Helaas denken niet alle medeburgers hetzelfde. Je merkt het in de supermarkt, in de stad(waar ik niet kom als het niet nodig is) maar ook op de fietspaden. Gisteren nog, zodra we tegenliggers zagen gingen we achter elkaar fietsen waarop de tegenliggers het gevoel hadden dat zij ruimte genoeg hadden en doodleuk naast elkaar bleven fietsen. Om over de wandelaars die al babbelend het hele pad nodig hebben maar te zwijgen.
  Van die laatsten denk ik nog dat het gewoon onbenul is.
  Zelfs op maandag veel wielrenners die niet weten waar de remmen zitten. Om alle schuld bij het RIVM te leggen gaat mij te ver. De mens zelf zou beter zijn verstand moeten gebruiken. Maar egoisme laat zich door corona niet verdringen. Kijk naar de jeugd uit Nederland die de bloemetjes in Portugal buitenzet. De meesten waarschijnlijk gesponsord door hun ouders.

 15. Ik ga zelf voor zoveel mogelijk mondkaploos. We kunnen niet meer dan voorzichtig doen. Ik denk niet dat er zoiets bestaat als na corona, ik denk dat corona altijd zal blijven.

 16. Corona, ik hou afstand en ga zeker niet op vakantie.
  Laat mij maar alleen was een liedje. Hans

 17. Ik denk dat dat thuisblijven zo gek niet was in de tijd dat er niet getest werd, maar als na de incubatietijd en uiteraard die test blijkt dat je niet besmet bent, nee hoppa wegwezen daar. Je kan er nooit vanuit gaan dat je niet besmet raakt, maar lang leve de lol op vakantie en geen afstand houden gaat het zeker niet verbeteren. Het is dat de mensen die covid hebben gehad opnieuw moeten leren rechtop te zitten (!!!) anders hadden ze van mij elke dag op tv gemogen om de mensen duidelijk te maken wat het doet. Ik ken Alkmaar het is er prachtig maar ik kan me de zaterdag in de zomer herinneren dat ik er was en ben vertrokken. Fout die ik niet meer maak uiteraard.

 18. Ik heb de links bewust uitstaan omdat ik de mening van mensen waardeer die ze zelf omschrijven. Italië tja ik zag daar beelden die ik maar niet uit mijn kop krijg. Bizar om te zien en te bedenken dat we nog op vakantie konden naar dat gebied en China op dat moment. Ik denk dat we het virus niet kwijt gaan raken omdat het muteert. Ik dacht dat al omdat het qua cijfers lang zo hard niet ging als in Italië en pasgeleden bleek dat ook uit het nieuws. Wat nu rondhangt is alweer een ander. Daarmee ga je weer nadenken over een eventueel vaccin. Maar het feit blijft nu gaan mensen op vakantie komen met andere locaties in aanraking. Van de week ving ik een viroloog (denk ik) op die zei ik ga iet met ene lift waar ze een covid patiënt in vervoerd hebben. Die deeltjes blijven lang hangen. Dat geeft te denken niet waar? Ik had al geen vertrouwen in het RIVM door de beelden uit Italië (en heb niks over de kwaliteit van de zorg van dat land besproken) en nu zie ik feesten op tv en moet geloven dat het niet de bedoeling is dat er een tweede golf komt? Als ze het zouden willen voorkomen dan hadden ze de grenzen dichtgehouden voor toerisme helaas is geld belangrijker kijk maar hoeveel geld ze in KLM pompen terwijl ze het personeel eruit gooien. Vraag maar aan matroosbeek hoeveel volk er bij har op het strand loopt.

 19. Tja, maar hoe moet het dan? Ik denk dat we het echt niet zo slecht doen in ons land. Een totale lockdown, was dat beter geweest? Doen al die andere landen het dan beter dan Nederland?
  Die mondkapjes die je mensen ziet dragen. Helpen die? Volgens mij totaal niet en zeker niet als je ziet hoe mensen die dragen (neus niet bedekt bijvoorbeeld) en hoe ze ermee omgaan.
  Bijna alles van wat er gedaan of besloten wordt staat of valt met het gedrag van mensen. En mensen laten zich blijkbaar maar heel moeilijk sturen. Is daar de politiek voor verantwoordelijk? Nee toch?!
  De ziekenhuizen in Noord-Italië schijnen (ik heb dit overigens niet gecheckt, maar kwam het wel overal tegen) tot de beste van de wereld te horen maar waren absoluut niet voorbereid op wat er gebeurde.
  En ja, iedereen had het aan kunnen zien komen, maar hoeveel was er in die korte tijd aan voorbereiding te doen?
  En echt, dat men hulpgoederen uitstuurde om andere te helpen, dat was niet handig achteraf, maar is de intentie niet belangrijker? Wat het ook erg duidelijk heeft gemaakt is dat we ervoor moeten zorgen dat we teveel dingen niet meer produceren in ons eigen land en dat dat kwetsbaar maakt.
  Met de wijsheid van nu …
  Ik denk dat het nog heel, heel lang duurt voordat we het virus kwijt zullen zijn en dat het nog lang niet op z’n hoogtepunt is.
  Maar ik ben niet bereid mijn hele even daarvoor volledig on hold te zetten (of dat van mijn dochters) in die zin dat ik niets meer doe. Dat wat ik doe, doe ik met beleid en met nadenken. We houden nog steeds afstand van anderen, letten op elkaar, zijn heel veel buiten, zoeken de drukte niet op. Frankrijk is geschrapt, maar we gaan er wel op uit in Nederland.
  Volgend jaar (of het jaar daarop) dan kunnen we de balans opmaken. Dan zullen we zien hoe groot de fouten die gemaakt zijn (want die zijn er ongetwijfeld gemaakt) waren. Maar voor nu denk ik dat het het beste is om toch een zeker vertrouwen te (be)houden in onszelf en in de mensen die er voor geleerd hebben. Ik kan hier geen linkje plaatsen maar ik vond de column vandaag op human.nl wat dat betreft wel erg treffend (kennis is tegenwoordig direct betwiste kennis).

 20. Op dit moment barst het van de Duitsers hier in Alkmaar, alsof er elke dag kaasmarkt is. (Dit jaar zijn er geen kaasmarkten in Alkmaar.) Duitsers houden hier nog veel minder afstand. Ik hoef dus niet op vakantie, ze brengen het hier wel naartoe. ;-)

  Inmddels vind 60% van de besmettingen thuis plaats. Het idee om thuis te blijven omdat iemand corona heeft vond en vind ik niet zo slim. De rest van de thuisblijvers worden dan ook aangestoken en een mondkapje helpt daar niet tegen. Gelukkig heb ik een 1-persoonshuishouden.

  Ik ben al 5 jaar niet op vakantie geweest, maar met mijn vakanties kom ik niet met meer mensen in aanraking dan thuis. Ik vermeed altijd al kuddegedrag. En op de fiets sta je nooit in de file. Ben wel eens over zo’n Franse file gefietst. Ging van west naar oost en zij wilden toen allemaal van zuid naar noord, terug naar Parijs. Mijn D-weggetje was heerlijk leeg.

 21. En toch twijfel ik of ik over drie weken weg kan. Of is het vier. Tegen die tijd kijk ik wel. Voordeel is, we gaan voor de familie en niet voor de uitjes.

  Love As Always
  Di mario

 22. Hier ook geen vakantie plannen, geen uitstapjes naar ‘drukke’ plaatsen, altijd een masker op als ik buitenga , in winkels doe ik als extra plastieken wegwerphandschoenen aan die ik wegwerp (in de vuilbak) na het buitengaan.
  Als ik het aantal mensen zie die nog steeds kussen, handen geven, elkaar omarmen… daar krijg ik het zwaar van op de heupen. Sommige mensen denken dat het virus is verzwakt… bende oenen !
  In Belgie hebben de virologen aangetoond dat onze politici niets, maar dan ook niets waard zijn. Maar dat weet de bevolking al lang…

 23. Ben van het weekend wel in België geweest.. men leek daar er toch nog wel meer mee bezig te zijn.. veel mondkapjes op de terrassen door het bedienend personeel.. en in de winkels verplicht.. en daar werd je goed aan gehouden ook. Ik had het idee dat ik er veiliger was dan in Rotterdam hier, waar men echt bijzonder nonchalant aan het worden is. En waar ik soms bijna ruzie krijg als ik nog om die anderhalve meter ruimte vraag.
  Verdere vakantieplannen nog maar even niet.. eerst zien hoe het verder gaat.

 24. Zaterdag even naar Roermond geweest. In het centrum zelf viel de drukte mee. Bij het naar huis gaan zagen we een file die tot ver in Duitsland stond. Bezoekers voor het retailpark. Voor ik 5 km ga filerijden om in een retailpark hutjemmudje te gaan lopen moet er nog heel wat gebeuren.

 25. Ook in Frankrijk en Engeland gaan een mondkapjes plicht in. Ik heb ook iemand gekend die is overleden aan Corona. Wat ik nooit meer ga doen is iemand een hand geven. Ik heb daar al nooit van gehouden en nu kan ik het gewoon de rest van mijn leven laten. Hier in Zeeland is het superdruk met Duitsers, Belgen, en Denen. Geen idee welke kant het opgaat maar ik kies voor mezelf, kinderen, en partner. Ik ga geen risico’s lopen.

 26. geen vakantieplannen om dezelfde redenen Liesbeth…

  over de aanpak van de crisis valt hier niet veel goeds te zeggen

  al die doden in de rusthuizen.bijna niet te geloven

  groeten

 27. Ik blijf voorlopig in mijn bubbel. De crisis is nog volop bezig ook al beseffen veel mensen dit niet. Ik vrees voor de nabije toekomst.

 28. Laat ik het nu eens in alles met je eens zijn.
  Drukte, het OV, Musea en ga nog maar een poosje door, ik zoek het ook niet op.

 29. Met je verhaal ben ik het wel eens. Voor mezelf geldt bijvoorbeeld: niet meer naar fitness, ook al is die open. Mijn abonnement opgezegd, en gewoon wachten tot de tweede golf over is. En dan nog. Thuis staan geen luxe apparaten, maar het is eigenlijk een eye-opener voor mij dat je die helemaal niet nodig hebt, en gewoon om de dag je uurtje oefeningen thuis kan doen.
  Overigens heb ik het geld voor de periode dat ik niet aan fitness heb gedaan geschonken aan Basic Fit, als menselijke geste. Krijg ik op het eind een herinnering dat ik nog 5 euro 29 moet betalen.

 30. Het is gewoon schrijnend om te zien hoe egoïstisch sommige mensen zich gedragen en alle regels aan hun laars lappen…. de gevolgen zullen niet lang uitblijven maar ondanks de waarschuwingen doen ze rustig verder. Wie niet horen wil…..

 31. het is bij lange na nog niet onder controle
  politiek liegt zoals standaard :(

  ik reis wel weer af en toe met de trein en bus
  naar wandelingen en dierentuinen

 32. Ik wandel maar zoek speciaal plekken uit met weinig volk want verwacht na al die reizen naar het buitenland dat hier alles wel eens terug zou kunnen ontploffen

 33. Mij kun je niet vinden waar veel mensen zijn. Ik kijk wel link uit. Volgens mij komt Corona met de vakantiegangers weer terug…

 34. Ik was er al bang voor, je kan het zo niet eens kwalijk nemen het is de regering en het rivm die niet ingrijpen en maar zeggen dat ze het onder controle hebben, voor nu.

 35. In de postcode loterij agenda zit een kortingsbon. Die tijdsblokken hebben ze overal ook in musea. Die voorkomen rijen bij de kassa maar niet in het park. Ik hoop dat de drukte te doen is.

 36. Ik ben het zo met je eens. Ook ik woon vlakbij het brandhaard gedeelte. Mijn zoon werkt op de ambulance en hij werkte vooral in de intense periode in het district Uden / Den Bosch. Hij was degene waar ik naar geluisterd heb en 7 weken door zijn advies in volledige quarantaine ben gegaan. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik probeer mijn boodschappen zoveel mogelijk te beperken, en bewust op gunstige tijden. Voor wanneer is het niet vertrouw heb ik een mondkapje in de tas. Ik ben ervan overtuigd dat we het einde van de Corona nog lang niet in zicht hebben en blijf voorzichtig. Volgende week Dinsdag ga ik met jongste kleinzoon een middagje naar Zoo Parc Overloon. Ik weet van de vorige keer dat de dieren daar allemaal verder weg zitten en ze werken met tijds blokken. Er komt nog een blog over dus dan weet ik je te vertellen of het goed voelde en anders blijft het voorlopig eenmalig. Tot blogs, liefs Ria

 37. Ik hou ook mijn hart vast. Hier zijn de toeristen geland in héél groten getale. Het is zowat onmogelijk om nog naar de supermarkt te gaan. Daar lopen ze vrolijk met gans de familie te shoppen en kijken nergens naar. Ik begeef me sluipend en met mondmasker om 8 uur ‘s morgens in een supermarkt een eind verderop waar het een klein beetje rustiger is. Voorlopig gaan wij hier niet naar het strand, niet fietsen, we geven de ruimte aan de, sorry dat ik het zeg, vele idioten… Ik erger me kapot deze dagen.

Comments are closed.

Back To Top