Mijn top 10 van de top 2000

Mijn top 10 van de top 2000

Mijn top 10 van de top 2000

Het einde van het jaar nadert en met dat gegeven weet met dat er behalve een copieuze hoeveelheid eten ook de top 2000 nadert. Elk jaar is het maar de vraag of weer Bohemian Rhapsody bovenaan staat of dat een specifiek groepje fans deze topplaat van zijn ereplaats heeft gestoken voor iets wat daar sowieso niet hoort. Wat niet zegt dat ik vind dat Freddie altijd moet winnen, hoog eindigen mag ook. Daarom deel ik mijn top 10 van de top 2000 op willekeurige volgorde

Queen – Innuendo
Uiteraard hoor ik met Queen te beginnen ik ben dol op de muziek die deze band en Freddie Mercury specifiek, maar begrijp ook dat Bohemian Rhapsody op eenzame hoogte een beetje saai begint te worden. Daarom kies ik dit jaar voor Innuendo, wat insinuatie betekent. Dit nummer heeft voor mij alles waar dit jaar (en de laatste periode) voor staan. Tijdloos geweldig.

Linkin Park – In the end
Een stevig nummer kan en mag niet ontbreken in mijn rijtje voor de top 2000 en de reden dat ik dit nummer kies is omdat het dit jaar 20 jaar oud geworden is en ik het nog net zo graag luister als toen het uit kwam.

Kensington – Do I ever
Dit nummer is echt vaak voorbij gekomen dit jaar. Ergens had ik het nummer wel eens gehoord toen ik twee jaar geleden uitkwam maar pas dit jaar werd het favoriet. Kensington klinkt overigens ook heel lekker op mijn platenspeler.

Coldplay – Paradise
Eén van de meest geniale nummers van Coldplay is mijn bescheiden mening wat niet zegt dat ze niet nog meer geweldige nummers hebben. Mijn keuze voor Paradise daarentegen is niet lastig, het gaat over een jong meisje met dromen in een verloren wereld. Tijdloos geweldig nummer.

Boudewijn de Groot – Welterusten meneer de president
Dit is zo’n nummer die ik eigenlijk nooit zomaar hoor maar bovenal specifiek aanzet als het me allemaal niet meer zo bevalt. Het nummer is dan wel gericht op een andere president en een andere oorlog maar het nummer is tijdloos goed en past alleen daarom al in de top 2000.

Europe – Final Countdown
Zodra ik dit nummer hoor gaat de muziek harder. Het is dan ook het ultieme jaren ’80 nummer met geweldig gitaarwerk bijna onovertroffen en alleen daarom verdient het een plek in deze top 10.

ABBA – Lay all your love on me
Over moeilijke keuzes gesproken. Dat ABBA dit jaar met een nieuw album kwam heeft mijn keuze niet beïnvloed hoewel ik één van hun nieuwe nummers ook graag draai, twijfelde ik vooral tussen een drietal van hun oude nummers maar koos deze omdat het nummer me nooit verveelt en heel veel voorbij is gekomen dit jaar.

Ramses Shaffy – We zullen doorgaan
Ik luister niet veel Nederlandse muziek maar Ramses Shaffy is zo’n zanger die raakt ondanks dat de muziek al oud is.

Mumford & Sons – Babel
Een uniek geluid heeft deze band en dit nummer heeft zo’n bijzondere misschien wel geniale tekst dat ik ernaar blijf luisteren en ervan blijf genieten.

Cranberries – Zombie
Ik leerde de Cranberries in het eerste jaar mijn middelbare school kennen, een lerares leende me een cd die ik dan overnam op een cassettebandje en luisterde met mijn walkman. Later kocht ik cd’s en nu zou ik de muziek wel op elpee willen. Zombie gaat over een twee jongens die omkomen bij een aanslag van de IRA in 1993.

Luister bovenstaande muziek in onderstaande playlist.
En welke nummers horen in jouw top 10 van van de top 2000?

24 thoughts on “Mijn top 10 van de top 2000

 1. Serieus? De River stond op mijn lijstje maar ik dacht eraan nog een andere blog te schrijven waar die in voorkwam. Streets of Philadelphia en Human Touch zijn ook zo goed.

 2. Mooi lijstje! Ik vind het heel moeilijk om iets te kiezen wat in mijn lijst zou moeten. Doe dan maar iets van Bruce Springsteen. The River. En dan de live versie waarin hij vertelt over dat-ie opgeroepen werd voor zijn militaire keuring om naar Vietnam te gaan. Kippenvel!

 3. Mijn favo van Coldplay is Cemeteries of Londen, ook niet echt bekend. Ooit opgedoken door een YT filmpje van gasten die vroegen wat iemand aan het luisteren was. Paradise vind ik wel een lekker nummer maar ergens met hun nieuwe nummer hebben ze wederom de afslag gemist.

 4. De meeste nummers in je prive lijstje kunnen me zeker bekoren.
  Maar mag ik zo vrij zijn om hier ‘Les yeux de ma mère’
  en ‘Je ne veux pas etre grand’ van Arno aan toe te voegen ?

 5. Ben fan van Coldplay maar ”Paradise” was voor mij een regelrechte afknapper die naar mijn bescheiden mening thuishoort in de categorie van kampvuurdeuntjes. Hun album ”ghost stories” vind ik dan weer geweldig en laat zien dat artiesten vaak hun meest memorabele albums uitbrengen als het ze even niet zo voorspoedig gaat in het leven.

  Linkin Park zou met het door jou genoemde nummer van mij op 1 mogen staan

 6. Mooi lijstje. Ik moet die Top2000 lijst nog even invullen. Zien hoe we bepaalde nummers weer een beetje omhoog kunnen stuwen….

 7. Mooie foto en video Liesbeth, prachtige top 10 heb je gemaakt,
  op een enkele na ken al deze nummer wel, en misschien als ik ze hoor die andere ook nog wel :-)

 8. Op de een of andere manier vind ik dat Queen wel op 1 moet. En Deep Purple hoort ook in de top 3.

 9. Er is gewoon zóveel goede muziek dat ik nooit kan kiezen, Queen zou er zeker wel bij zijn, en zeker ook Pink Floyd met “Shine on you crazy diamond” ook wel iets van Ramses maar ook veel zestiger jaren muziek, de golden EaringS , met S dus uit de tijd van vóór Barry Hay. Sting mag niet ontbreken maar er zijn er nog zo vreselijk veel.

 10. Te vroeg maar bij mij zou zéker In Zaïre erbij staan. Van Johnny Wakelin.
  Precies wat ik van popmuziek verwacht: simpel en rechttoe-rechtaan.

 11. Een prachtig nummer waar ik wel even aan gedacht heb. Ik bezocht ooit het pad waar het over gaat. Dus ja Het Dorp is absoluut top 10 materiaal maar ik kan het niet luisteren zonder aan mijn oma te denken.

 12. Ja natuurlijk Boudewijn De Groot en Ramses Shaffy. Maar er zijn er voor mij nog zoveel meer. Beslist meer dan 10…

 13. Voor mij maar een nummer dat in de top behoort “In the end van Linkin Park “

 14. Interessant lijstje! Niet elk nummer doet onmiddellijk een belletje bij me rinkelen, maar dat heb je met popmuziek. Dat is meer dan andere muziek jeugd-tijd-gebonden. (Niet per se hoor!) Een persoonlijke top tien heb ik zo gauw niet paraat, maar het liedje dat er zeker in staat is Comfortably numb van Pink Floyd. ( O ja, en Riders on the storm van The Doors) (En…Aan de Oevers van de tijd, van Spinvis.) (En nou hou ik op :-) )

 15. Ik sluit me aan bij Boudewijn en Ramses uit jouw lijst. Voor de rest zou ik er gene van benoemen. Wat ik mis is een groep die het echt verdient om ijn de top 10 te komen, Golden Earring.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top