Met blijdschap geven wij u kennis

Met blijdschap geven wij u kennis

Met blijdschap geven wij u kennis

Sinds ik Frans ken heb ik altijd gezegd als hier iets of iemand komt met honger dan krijgt het eten. Zo kwamen we aan Job en de egels. Maar eind augustus zagen we iets anders wegschieten. We dachten dat het een grote rat was, dachten ook nog éven dat het een nerts was maar ook dat bleek het niet te zijn, het was een doodsbange kitten.

Er is nog plaats in de herberg

Een klein weekje geleden hielpen de katten om de kleine op een plekje te houden waar ook Job en de egels hun eten krijgen en warempel zagen we dat het een heel mooie kitten is. Na het eten kroop ze bang achter het kachelhout en viel in slaap naast een egel. Ik vertelde de kleine terwijl ze bang vanuit haar onbereikbare hoekje keek, dat er nog plaats in de herberg is. En het ontbijt 08:45 uur. De volgende morgen was de egel weg en de kleine verdween héél snel.

Voor een aantal dagen zagen we de kleine niet, maar het gedrag van de katten zorgden dat we begrepen dat het kitten in de tuin was. We zette eten in het kattenhuis en dichtbij waar we de kleine vermoedde. We zagen de kitten regelmatig, maar pas eergisteravond at het achter het huis. De kitten was tot onze verbazing erg blij om Job te zien.

En toen gister, ik hoorde de kleine piepen Frans en ik gingen kijken en warempel het reageerde op ons en kwam dichterbij. Die kleine badass is niet bang voor Doezel sprong op met staartje in de lucht Doezel peerde ‘em maar we merken ook dat hij de kleine wel leuk vindt. We pakten een hengel met veren en uiteindelijk trok de kitten het hele ding uit de handen en naaide ermee uit.
We lieten de kleine naar ons komen en steeds als we om de hoek de tuin in keken mauwde het. Terwijl ik op de grond foto’s zat te maken zei ik opeens; “Mini”, ik zeg steeds kleintje dat past wel. Die avond zei Frans “Mimi vind ik leuker”, ik keurde het meteen goed en antwoordde “Mickey” als het een jongetje is.

’s Avonds gaven we Mimi en de anderen eten, ze kwam niet alleen achter het huis, ze liep de schuur in, hing in een boom en huppelde met staartje in de lucht rond. Uiteraard weten we niet of Mimi wel een meisje is, zo niet dan wordt het Mickey en mocht het niet werken met de rest van de kattenfamilie, waar ik niet aan wil denken uiteraard, dan is er een andere herberg waar de kleine ook van harte welkom is.

Met blijdschap geven wij u kennis van de komst van een nieuwe aanloper. We noemen hem/haar Mimi of Mickey meer info volgt tijdens de gender reveal party.

43 thoughts on “Met blijdschap geven wij u kennis

 1. Personeel ja, die kleine kost me mijn nachtrust en is ontzettend bang. Geduld hebben voorlopig.

 2. Ik denk het niet Rietepietz, het loopt hier al meer dan 2 weken rond en in die tijd is nergens een vermist kitten opgegeven wat maar enigzins lijkt op M. Maar er is vooruitgang zodra we kunnen gaan we naar de dierenarts.

 3. Wat gaaf dat jullie deze diertjes “opvangen” Echt heel leuk en het zijn nog lieve beestjes ook :-)
  Egeltjes vind ik sowieso erg leuk maar deze katten zijn ook hele mooi om te zien. Ben benieuwd of iemand nu een kitten mist of dat het een “buitenkat is geweest.

  Groet, Helma

 4. Wat een leuk beestje, Mickey wordt trouwens ook voor meisje gebruikt hoor. Boeren hebben vaak katten rondlopen die niet gesteriliseerd zijn en wat er met de kittens gebeurt hebben ze vaak geen oog op. Je weet natuurlijk niet of het een chip heeft zolang je hem niet vast kunt pakken.

 5. Da’s ook wel een hele blijigheid! wat een schatje!
  Ik zag op vakantie twee kittens spelen bij één van de grotere toeristen-attracties.. de watervallen van Herrison. Aangezien het niet het juiste jaargetijde was voor watervallen (armetierige straaltjes.. áls er al wat water was), waren die katjes even een grotere attractie! :-)

 6. Als het diertje niet van iemand anders is en hem is gepeerd, is het prachtig dat hij/zij nu een nieuw en veilig huis heeft gevonden….

 7. Nee die kleine staat nergens online, ook geen briefjes bij de supermarkt. We kunnen alleen gissen, maar het viel ons op dat de kleine Job al kent die slaapt niet bij ons dus misschien komt de kleine van die plek. Er zijn hier jagers actief, misschien is moeder doorgeschoten? Zodra ik die foto op het hout had ben in online gaan kijken. Je zou denken dat als mensen die kleine knapperd kwijt zijn dat ze wel een bericht online zetten.

 8. Iemand anders is z’n kitten nu waarschijnlijk kwijt, of niet natuurlijk. Gefeliciteerd met de nieuwe inwoner.

 9. Dieren voeden is altijd dankbaar, neem de vogeltjes in de winter.
  Mini / Mickey lijkt sterk op mijn vorige kat.
  Hoop dat ze/hij bij jullie wil blijven. Hans

 10. Mooie kitten.
  Pas je wel op met de gender reveal party. Zeker een van de bosbranden in California is veroorzaakt door zo’n party…

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top