Met blijdschap geven wij u kennis
Dieren,  Katten,  Persoonlijk

Met blijdschap geven wij u kennis

Sinds ik Frans ken heb ik altijd gezegd als hier iets of iemand komt met honger dan krijgt het eten. Zo kwamen we aan Job en de egels. Maar eind augustus zagen we iets anders wegschieten. We dachten dat het een grote rat was, dachten ook nog éven dat het een nerts was maar ook dat bleek het niet te zijn, het was een doodsbange kitten.

Er is nog plaats in de herberg

Een klein weekje geleden hielpen de katten om de kleine op een plekje te houden waar ook Job en de egels hun eten krijgen en warempel zagen we dat het een heel mooie kitten is. Na het eten kroop ze bang achter het kachelhout en viel in slaap naast een egel. Ik vertelde de kleine terwijl ze bang vanuit haar onbereikbare hoekje keek, dat er nog plaats in de herberg is. En het ontbijt 08:45 uur. De volgende morgen was de egel weg en de kleine verdween héél snel.

Voor een aantal dagen zagen we de kleine niet, maar het gedrag van de katten zorgden dat we begrepen dat het kitten in de tuin was. We zette eten in het kattenhuis en dichtbij waar we de kleine vermoedde. We zagen de kitten regelmatig, maar pas eergisteravond at het achter het huis. De kitten was tot onze verbazing erg blij om Job te zien.


En toen gister, ik hoorde de kleine piepen Frans en ik gingen kijken en warempel het reageerde op ons en kwam dichterbij. Die kleine badass is niet bang voor Doezel sprong op met staartje in de lucht Doezel peerde ‘em maar we merken ook dat hij de kleine wel leuk vindt. We pakten een hengel met veren en uiteindelijk trok de kitten het hele ding uit de handen en naaide ermee uit.
We lieten de kleine naar ons komen en steeds als we om de hoek de tuin in keken mauwde het. Terwijl ik op de grond foto’s zat te maken zei ik opeens; “Mini”, ik zeg steeds kleintje dat past wel. Die avond zei Frans “Mimi vind ik leuker”, ik keurde het meteen goed en antwoordde “Mickey” als het een jongetje is.

’s Avonds gaven we Mimi en de anderen eten, ze kwam niet alleen achter het huis, ze liep de schuur in, hing in een boom en huppelde met staartje in de lucht rond. Uiteraard weten we niet of Mimi wel een meisje is, zo niet dan wordt het Mickey en mocht het niet werken met de rest van de kattenfamilie, waar ik niet aan wil denken uiteraard, dan is er een andere herberg waar de kleine ook van harte welkom is.

Met blijdschap geven wij u kennis van de komst van een nieuwe aanloper. We noemen hem/haar Mimi of Mickey meer info volgt tijdens de gender reveal party.

43 reacties