Update van een Willys jeep

Update van een Willys jeep

Ken je dat dat je ergens wakker van wordt maar geen idee hebt van wat? Heb ik vrij weinig last van want het is of een kat of iets wat snurkt of de Willys jeep die op een onmogelijk tijdstip aan het kankeren is. Vannacht was het weer zover en zodra ik haar hoorde dacht ik kak je hebt nog gelijk ook, normaal hadden we al lang en breed met je bezig geweest in deze periode van het jaar.

En dus toog ik in pyjama eerst maar eens naar het toilet, greep in het voorbijgaan een kladblok en pen en sjokte naar de garage. En met aanval is de beste verdediging in gedachte opende ik het gesprek met; “Nou je hebt het voor elkaar jeep, het is nog vroeger dan de vorige keer“. En terwijl ik het zei wist ik dat dit een lange nacht ging worden…iets over respect voor ouderen en zo.

“Blijkbaar is om deze tijd tegen je kankeren het meest effectieve want de rest van de dag hoor of zie ik je niet”. “Dan ben je er überhaupt niet of je zit met je neus in een boek”. Volgens mij hebben we je pasgeleden nog meegenomen voor een avondritje en een ritje boeken ophalen, jeep. Ze ging verder zonder te luisteren…”Vroeger was ik nog wel eens onderwerp van foto’s of nog mooier onderwerp van gesprek, maar ho maar als er geen evenementen zijn is de jeep in die stinkgarage gedag zeggen er ook niet meer bij!”. Uiteraard wilde ik daar een kleine kantlijn aan toevoegen dat de garage naar haar stinkt, maar ja respect voor ouderen en zo. En daarbij jeeplucht is lekker.

Onderwijl haar gekanker, poetste ik met de inderhaast mee gegriste oude onderbroek een spiegeltje en wat metertjes, ik moest haar in een goede stemming krijgen maar daar had ik meer voor nodig dan alleen die oude tod. “Ik ben dit jaar niet meer dan een veredelde kattenmand, normaal waai ik nog wel eens lekker uit tijdens een fijn ritje maar dat kakcorona gooit kattenhaar in mijn filters!”. Een moment hield ze in om adem te halen en ik greep mijn kans. ‘Zeg waar komt dat woord ‘kakcorona’ van jouw vandaan?’ “Van jou”, antwoord ze fijntjes. ‘Dat is toch geen taalgebruik voor een oude dame?’ “Nee” zegt ze, “daarom moet jij opletten dat je het niet gebruikt als die kinderen in mijn achterbak zitten”. Ik rolde zuchtend met mijn ogen maar maakte wel dat ze dat niet doorhad. ‘Die kinderen komen niet dit jaar, jeep’. “Hmms klinkt er van onder de motorkap, ook wel lekker rustig”.

‘Juich niet te vroeg jeep, er komt ehm vrij weinig nog, door corona, dat is voorlopig nog niet voorbij’. ‘Het zijn nu de jongeren die besmet zijn geraakt en omdat ze (meestal) nergens last van hebben besmetten ze elkaar’. “En ze besmetten de oudjes die nog niet in hun tehuis gecrepeerd zijn”. Even ben ik met stomheid geslagen, hoe weet deze oude Willys jeep dat? ‘Via de radio gehoord, mompelt ze, hoop gelul op dat ding tegenwoordig dat is wel anders dan vroeger’. Voor een tijdje is het stil, ik poets met een nieuwe oude tod de radio en besluit dat we toch wel een paar ritjes moeten gaan rijden maar zeg het haar niet. Maar het is alsof ze mijn gedachte gelezen heeft. “Zeg Liesjbethje er wordt dan wel niks georganiseerd, maar sinds wanneer hebben jullie een evenement nodig om met met mij rond te rijden en met mensen te praten?”.

Met een paar vlotte krabbels schrijf ik een paar ideetjes op en broei er wat op voort. ‘Zeg jeep ik ga nog even naar bed, zal morgen met Frans praten, die moet tenslotte wel rijden’. Een tevreden gerommel klinkt als antwoord. “Slaap lekker jeep, tot binnenkort”.

Update van een Willys jeep

26 reacties

 1. Hahaha en start ze niet wanneer we haar nodig hebben. En dat onderhoud, er waren dingen die elke dag gecontroleerd moesten worden, staat in de manual. Op de kampementen stond een complete garage voor al de voertuigen.

 2. Willys Jeeps waren gemaakt voor het harde werk. Zomer en winter, er werd op hen geschoten, onderhoud tot een minimum beperkt. Een binnenstaande Jeep die moppert is dus gewoon verwend. Tis niet anders. Maar even wachten tot het regent en dan buiten zetten. Koelt ze wel vanaf….

 3. Die Willy Jeep, toch maar een keertje met haar aan de wandel.?
  Wat let je om haar zelf voor een ritje uit te laten.

 4. Als ik wakker wordt is het 9 van de 10 keer omdat ik klaar ben met slapen. Zoals vandaag, lekker vroeg, ik heb zelfs al gesport.

 5. Willy is een pittige dame, maar dat komt door de levens ervaring.
  Zo droogjes in de garage staan is niet fijn, ze wil ook wel weer eens aan de rol. Hans

 6. Een goed gesprek kan nooit kwaad, maar waarom nou juist in de nacht? Respect moet van 2 kanten komen en je haalt je “verzorgster gewoon niét uit haar slaap. Schaam je!

 7. Dus de Willys Jeep is een vrouw! Dat vind ik een verrassende en ook aardige gedachte. Bij een Jeep, en eigenlijk alles wat militair is, denk ik automatisch aan mannelijk. Een tank, dat is natuurlijk een kerel. Maar is dat wel zo? Hoezo eigenlijk? Gedachtenvoer. :-)

Reacties zijn gesloten.