Dvd speler
Thuis

Handige handjes

Kijk m’n lieve vriend eens aan een dvd speler fixen. Dit is niet de mijne, die heeft ‘ie al vakkundig gefixt, dit is zijn tijdelijke vervanger. En het is niet dat ik die dingen eet of mishandel maar deze klonk al bij het eerste gebruik alsof er iets mis was. Ik negeerde dat maar toen ik serieus dvd ging kijken klonk het alsof hij de dvd’s opvrat. En het ergste is, ik kan dat kreng nog niet eens uitschelden, molesteren of shaken als een baby want ik heb die dvd vrijwillig in zijn happende mond gestopt.

DVD uitgangenEn nu ligt ‘ie dus in stukken op de tafel en ergens krijg ik daar een vergenoegend en handenwrijvend gevoeletje van. Lekker voor je! En ergens ben ik ook een beetje jaloers. Ik wil ook wel weer door die handige handen onder handen genomen worden…

En we gaan weer door. De dvd-speler bleek last van wat overtollige lijmresten te hebben, waardoor de afstand tot de laser niet goed was, toen dat eenmaal verwijderd was, was het ratelende probleem gefixt. Overigens is elektronica niet het enige wat Frans kan fixen, hij repareerde een door mij opgegeven wasmandje met zoiets simpels als een ti-rap, verving een draad in de voeding van m’n harde schijf en toen laatst m’n bluetooth headsetje kapot was verving hij het kapotte draadje zo netjes dat ik niet aan kan wijzen welke van de 2 nou eigenlijk kapot was.

Tja ik kan niet anders zeggen dat ik het getroffen heb met die handige handjes en toch heb ik wel eens moeite dingen uit de mijne te geven, alsof ik moet bewijzen dat ik ook dingen kan. Soms voelt het toch alsof ik mijn feministische kantje een beetje verloochen. Ik bedoel ik kan prima mijn eigen kraan vastzetten, de zware dozen sjouwen, een fietsbel installeren of de verwarming ontluchten maar nog beter ben ik in een dvd’tje kijken terwijl hij met zijn handige handjes de afwas doet.

13 reacties

 • Mirjam Kakelbont

  Het maakt niet uit wie van de twee wat doet, zolang de dingen maar gedaan worden. Met mijn man (en vooral mijn vader) heb ik het enorm getroffen. Als ik naar mijn vriendin kijk, voel ik me een enorme loser. Zij kan behangen – heel netjes achter de cv – gaten boren, timmeren, zagen…
  Geef je kerel gewoon een keer een bos bloemen. Heb jij er ook plezier van (-:

 • Rietepietz

  Ach misschien is hij nou juist zo blij dat hij de handige handjes kan laten wapperen, in de hoop dat jij dan jóuw handige handjes vrij hebt om voor hém “leuke” dingen te doen met je handige handjes.

 • EJW

  Handig die handige handjes. Repareert ie ook cd spelers. Een vriendin van mij heeft er een kapot,

 • Edward McDunn

  Tja…ik weet soms ook geen raad met al die kabeltjes, plugjes en knopjes Liesbeth. Zo’n “handyman” is makkelijk hè?

 • karel

  vooral de laatste zin springt er uit :)
  zeker handig iemand in huis met van die hendige handjes
  maar wij weten al dat ook jij daar een paar van hebt
  dus als alles in huis weer werkt naar behoren
  kunnen ieders handjes elkaar bekoren

 • Marylou Van den Brande

  Jij hebt het wel getroffen Liesbeth.Bij ons zeggen ze dat zo iemand gouden handen heeft.