Dvd speler
Thuis

Handige handjes

Kijk m’n lieve vriend eens aan een dvd speler fixen. Dit is niet de mijne, die heeft ‘ie al vakkundig gefixt, dit is zijn tijdelijke vervanger. En het is niet dat ik die dingen eet of mishandel maar deze klonk al bij het eerste gebruik alsof er iets mis was. Ik negeerde dat maar toen ik serieus dvd ging kijken klonk het alsof hij de dvd’s opvrat. En het ergste is, ik kan dat kreng nog niet eens uitschelden, molesteren of shaken als een baby want ik heb die dvd vrijwillig in zijn happende mond gestopt.

DVD uitgangenEn nu ligt ‘ie dus in stukken op de tafel en ergens krijg ik daar een vergenoegend en handenwrijvend gevoeletje van. Lekker voor je! En ergens ben ik ook een beetje jaloers. Ik wil ook wel weer door die handige handen onder handen genomen worden…

En we gaan weer door. De dvd-speler bleek last van wat overtollige lijmresten te hebben, waardoor de afstand tot de laser niet goed was, toen dat eenmaal verwijderd was, was het ratelende probleem gefixt. Overigens is elektronica niet het enige wat Frans kan fixen, hij repareerde een door mij opgegeven wasmandje met zoiets simpels als een ti-rap, verving een draad in de voeding van m’n harde schijf en toen laatst m’n bluetooth headsetje kapot was verving hij het kapotte draadje zo netjes dat ik niet aan kan wijzen welke van de 2 nou eigenlijk kapot was.

Tja ik kan niet anders zeggen dat ik het getroffen heb met die handige handjes en toch heb ik wel eens moeite dingen uit de mijne te geven, alsof ik moet bewijzen dat ik ook dingen kan. Soms voelt het toch alsof ik mijn feministische kantje een beetje verloochen. Ik bedoel ik kan prima mijn eigen kraan vastzetten, de zware dozen sjouwen, een fietsbel installeren of de verwarming ontluchten maar nog beter ben ik in een dvd’tje kijken terwijl hij met zijn handige handjes de afwas doet.

13 reacties