Zes woorden challenge – Geluk

Ketting met hartje en kruis

Zes woorden challenge – Geluk

Geluk
Inmiddels alweer een paar weken geleden liep met m’n armen vol spullen de Ikea uit. Ik moest opletten dat ik niets liet vallen en terwijl ik een paar mensen ontweek die mij blijkbaar niet zagen, voelde ik iets vreemds op m’n borst. Al sinds een paar weken na m’n oma’s dood hangt daar een zilver kettinkje met hartje waarin haar as zit. Niet lang nadat ik het kettinkje kreeg kocht ik zelf een klein perfect bijpassend zilveren kruisje en het was dat klein kruisje wat ik had gevoeld want blijkbaar was mijn kettinkje gebroken en terwijl ik nog net het hartje opving lag het kruisje al op de grond.
Ik legde de spullen van Ikea neer en stopte de resten van het kettinkje samen met de hangers in m’n portemonnee en liep verstild verder. Opeens realiseerde ik me hoeveel dat kettinkje is gaan betekenen voor me. Ik draag het kettinkje dagelijks en afhankelijk van wat ik aanheb is het onder of boven m’n kleding. Dus niet altijd zichtbaar maar wel dichtbij mijn hart, precies waar m’n oma altijd was en altijd zal zijn. Ik kocht het kruisje omdat ik het hartje te eenzaam, te alleen, te weinig vond en dat klopte niet met hoe m’n oma was.
De dag erna kocht ik een nieuw kettinkje, deed de hangers eraan en toen ik die avond deze foto vanaf mijn terras maakte genietend van de ondergaande zon bedacht ik me dat ik in dit soort geluksmomenten de hand van G’d zie en weet dat Hij samen met m’n oma over me waakt.

Geluk is vangen wat onvervangbaar is.

Zes woorden challenge – Geluk

14 thoughts on “Zes woorden challenge – Geluk

  1. Sfeervolle foto met een diepe betekenis. Ik vind je zeswoordverhaal werkelijk prachtig, Liesbeth, vol gevoel, liefde en geluk. En je verhaal is zo mooi. Zonder het kruisje had je het hartje misschien niet voelen vallen, dubbel geluk.

  2. Mooi. Zo draag ik met net zoveel liefde het gouden kruisje van mijn moeder. Ze had het ban mijn vader gekregen toen mijn zus geboren werd.
    Wat kan dat een troost geven hé?!

  3. mooi Liesbeth
    de foto , maar nog meer je lieve woorden over je oma
    en een mooie manier om aan haar te herinneren , dicht bij je hart

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top