November Rain

Herfst wolken over de glooiing van Groesbeek

Het was zo’n typische ochtend, we lagen heerlijk in bed en ergens hadden we wel besloten iets te gaan doen maar het weer liet ons een beetje in de steek. We waren niet op gang te branden en eigenlijk van plan een pyjamadag in te lassen toen opeens toch de zon doorkwam en het weer een stuk beter bleek te worden dan voorspeld. Niet veel later stapte we in de auto, ik had een paar broodjes gesmeerd, had drinken en fruit bij me en uiteraard m’n camera.
Via binnendoor weggetjes rijden en een beetje touren is altijd al mijn ding geweest, ware het niet dat het in mijn geval met trein en (ov-)fiets was en Frans dat liever met de auto doet, je moet maar net iemand treffen die er net zoveel omgeeft. Dat zit dus wel goed. Iets wat wat minder goed zit is de herrie die tegenwoordig uit die schijtradio komt, samen met dat irritante, oeverloze gelul. Zappend van de ene naar de andere zender troffen we eindelijk een goed nummer en zoals de dj het zo mooi zei; ‘mijn god wat kunnen die boxen hard hier’.
Landschap met herfstlicht
Uiteindelijk zag ik in de verte de glooiing liggen die ik nog herkende van mijn eerdere fietstocht en terwijl de zon tegen de wolken scheen sprong ik de auto uit, wat een geweldig uitzicht en wat een prachtige omgeving is Groesbeek toch. Ik bedoel ik ben geboren daar waar de enige glooiing de drempels aan het begin van m’n wijk en de dijken verderop zijn. Dus op een uurtje rijden van dit soort landschappen, ja dat is een cadeautje.

We reden rond en ik vertelde over de dagen dat ik hier fietste en wees de weg naar wat ik allemaal wist en het grote voordeel van een jeep (gewone Jeep, niet de Willys) is dat boerenlandweggetjes prima te doen zijn dus terwijl ik rechtdoor wees schoot Frans rechts een zijweggetje in. Het is prima te doen alleen een beetje oppassen met uitstappen. Dus terwijl ik een flink stuk in de grond zakte en er zonder kneuzingen weer uit kwam, fotografeerde ik terwijl de laatste druppels vielen en de zon weer doorbrak. Ik stond beschut en ook de paarden verderop leken zich niks van de grote druppels aan te trekken. Wauw wat een prachtig plekkie en terwijl ik genoot, verdween het licht weer en stapten we weer in de auto en hobbelden verder door de heuvels.

Een koe in het Zevenheuvelen gebied bij Groesbeek
We genoten van de zon die zich geregeld liet zien en juist toen ik stiekem hoopte op een gouden uur kwamen er meer en meer wolken aanzetten en wist ik dat het genoeg was. Ik dacht aan mijn warme dekentje op de bank en terwijl ik nog één keer uit de auto sprong om te kijken naar een regenboog hoorde ik in gedachte weer dat fantastische nummer met die wezenloze break. Yeah geef mij maar November Rain! \m/

32 reacties

 1. Hey Hulkie, ik snap je wel toch vind ik ze ook wat hebben ze zijn iig goed voor het milieu.

 2. Thanks! Ik probeer er altijd wat van te maken en hou dan ook mn oren open voor de zaterdag.

 3. Thanks! Is ook mijn favoriet, alleen al omdat Frans op dat weggetje van 100 meter 4 keer vroeg of ‘ie al moest stoppen en ik maar achterom keek en zei nee verder!

 4. Thanks, ik ken het nummer al heel lang vroegah hoorde je het nog wel eens op de radio. Heb het nu inmiddels gewoon op mn telefoon als mp3’tje.

 5. Ja gaaf he, daarom vind ik het juist zo mooi dat dat ook gewoon Nederland is.

 6. Ik ben uiteraard geen fan van dat grijze weer, maar toch zonder die regenbuien had ik niet van die mooie foto’s kunnen maken,

 7. Nou nee, regen mag van mij wegblijven, maar het is zoals het is, en toch fijn dat er ook mensen zijn die daar wel plezier aan beleven. Regenbogen zijn mooi, dat wel.

 8. Een geweldig landschap daar, we fietsten er vaak en kregen er nooit genoeg van. Je waant je in het buitenland. De mooie foto’s zijn er naar!

 9. Schitterende tweede foto! Om in te lijsten zo mooi.
  Ik zag de titel van jouw blog en moest meteen aan dit nummer denken. Jarenlang heb ik het beluisterd op mijn walkman als ik op de rollenbank zat (-:

 10. Ik blijf het jammer vinden van die windmolens op de achtergrond.
  Met de huidige technieken moeten die wentelwiekpalen toch automatisch achtergrond kleur bepalend gemaakt kunnen worden?
  In ieder geval, heb je weer genoten.

 11. Ahhhh, November Rain van Guns and Roses….heerlijk. Het geluid klingt niet echt mooi uit de boxen van mijn laptop maar ik krijg altijd een top 2000 gevoel bij dit nummer.
  Mooie foto`s van een nog mooier landschap. Ze zijn prachtig bewerkt!

 12. Ik snap ook niet waarom jij niet gewoon geaccepteerd wordt. Ik blijf je goedkeuren en ik hou van pannenkoeken!

 13. Het leverde in elk geval, naast je typische beschrijvingrn, prima plaatjes op.

 14. mooie opnamen van zeker een mooie omgeving , ik kwam daar wandelend op verschillende routes door/langs
  met de Jeep net ff makkelijker :) , maar ik ging nog ff kijken bij die fietsroute van je
  jullie deden er goed aan om niet thuis te blijven , en ons zo te verblijden met weer een mooi schrijven en een mooi stuk muziek

 15. Sprookjesachtige plaatjes. Wat een bijzonder licht.
  Lekkere zwijmel. Dank je wel.

Reacties zijn gesloten.