Herfst Natuur

Typisch herstweer

Met van dat typische herfsterige weer kan ik niet anders dan naar buiten gaan, kan ik niet anders dan foto’s gaan maken en hopen dat ik mooie onderwerpen tegen kom. Vandaag was de mist op sommige plaatsen zo dik dat ik er niets mee kon, maar een enkele keer leek toch de zon even door te willen breken. Het zette niet door en met niet meer dan een beetje flets licht moest ik het maar doen. Om na een paar minuten te moeten zien dat mist weer net zo dik was als eerst. Ik genoot alsnog, de wereld wordt klein en zeker in het doodstille bos waar ik liep was het genieten.

Zoals jullie zien heb ik ze gevonden, de vliegenzwammen, de eerste van dit jaar. Door de regen van laatst hebben ze de weg naar boven gevonden en wel allemaal tegelijk. Want deze vliegenzwammen groeide aan een zanderige rand en zo nodig door en over elkaar. Een bijzonder gezicht waar ik met enige moeite half hangend op de rand foto’s van maakte en werd beloond met het enige extra licht van vandaag. M’n schoenen waren vuil, m’n broek ronduit smerig en ik was zelf ook niet meer gans proper, maar ach dat hoort bij zo’n wandeling door het bos.

We liepen nog even verder door de stilte, genoten van de bijzondere sfeer en niet ver van mijn huis fotografeerde ik deze bomenrij. Ze zijn zeker niet mijn favoriet, maar die statige gestalten zo met die grauwige mist dat maakt je klein doet je realiseren dat hoe kleurrijk ook, je niet meer bent dan een vallend blaadje in dit geheel.

Weg met dieptepunt in herfsterige mist