Typisch herstweer

Vliegenzwammen in hersft omgeving

Met van dat typische herfsterige weer kan ik niet anders dan naar buiten gaan, kan ik niet anders dan foto’s gaan maken en hopen dat ik mooie onderwerpen tegen kom. Vandaag was de mist op sommige plaatsen zo dik dat ik er niets mee kon, maar een enkele keer leek toch de zon even door te willen breken. Het zette niet door en met niet meer dan een beetje flets licht moest ik het maar doen. Om na een paar minuten te moeten zien dat mist weer net zo dik was als eerst. Ik genoot alsnog, de wereld wordt klein en zeker in het doodstille bos waar ik liep was het genieten.

Zoals jullie zien heb ik ze gevonden, de vliegenzwammen, de eerste van dit jaar. Door de regen van laatst hebben ze de weg naar boven gevonden en wel allemaal tegelijk. Want deze vliegenzwammen groeide aan een zanderige rand en zo nodig door en over elkaar. Een bijzonder gezicht waar ik met enige moeite half hangend op de rand foto’s van maakte en werd beloond met het enige extra licht van vandaag. M’n schoenen waren vuil, m’n broek ronduit smerig en ik was zelf ook niet meer gans proper, maar ach dat hoort bij zo’n wandeling door het bos.

We liepen nog even verder door de stilte, genoten van de bijzondere sfeer en niet ver van mijn huis fotografeerde ik deze bomenrij. Ze zijn zeker niet mijn favoriet, maar die statige gestalten zo met die grauwige mist dat maakt je klein doet je realiseren dat hoe kleurrijk ook, je niet meer bent dan een vallend blaadje in dit geheel.

Weg met dieptepunt in herfsterige mist

16 Reacties op “Typisch herstweer

 1. Seizoen gebonden

  langs beide kanten
  van menig baan
  staan bomen afgemeten op een rij

  tot hun laatste levensjaar
  een heel eind van elkaar

  even kunnen ze
  de naakte buur omtakken
  want de herfst en winter zijn zó voorbij

  Zelfs een minder favoriete foto kan de verbeelding prikkelen, Liesbeth. :)
  De vliegenzwammen zijn als foto het neusje van de zalm!
  Lenjef

 2. Tja op andere plaatsen trok het dus wel op, jammer maar ben toch blij dat ik wel naar buiten ben gegaan.

 3. “na het optrekken van de nevel, een zonnige dag” orakelde men in het weerbericht..

  helaas viel het anders uit, geen enkele foto gemaakt gisteren..

  mooie foto van die vliegenzwam, die je hier uiterst zelden tegenkomt

  en die bomenrij heeft ook wel wat

  prettige dag gewenst Liesbeth

 4. pracht foto van de paddenstoelen , ja het is genieten nu tijdens wandelingen , zeker in het bos
  en zo’n rij bomen doet het ook goed , ik vind het wel iets hebben
  of het nu langs een weg – sloot of waar dan ook is
  hier was de hele dag zon :)

 5. Herfst op afroep het mooiste seizoen in de natuur, voor foto’s en natuurlijk voor paddenstoelen.En zéker voor een wandeling.
  Mooie opname, die rechte bomen langs de weg. Sfeervol.
  Ook hier was het erg mistig. Brabant mistig.☺

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: