Abba Gold

Tribute band Abba Gold in theater de Lievekamp in Oss

Abba Gold

Het is waar wat ze zeggen, waar je mee om gaat…
Al een aantal weken geleden hoorde ik Frans zomaar iets zeggen over Abba. Ik sloeg het op en liet ietwat ondeugend zomaar een paar nummers van Abba horen. Oke ze waren uit de film Mamma Mia, maar staan gewoon wel op mijn telefoon! Waar ik op dat moment niet aan dacht was de LP die ik dus ook heb, nooit luisterde en volgens mij gekregen heb ook. Anyway vandaag draaide ik hem een stukje en mopperde over de kwaliteit van de LP. Spontaan mopperde Frans op mijn platenspeler. Excuse me? Je komt in mijn huis, zit op mijn bank, drinkt je eigen thee maar kraakt wel mijn platenspeler af?! Das lef hebben vriendje!

No worries hij zit nog op mijn bank hoor, sterker nog we zijn net terug van een wervelend tribute concert genaamd Abba Gold en door mijn hoofd spelen alle nummers die ik stiekem ook nog kende maar niet meer wist, m’n voeten voelen alsof ik de hele dag gelopen heb want stiekem ben ik natuurlijk een beetje los gegaan. Ergens was ik bang dat ik de enige zou zijn die op zou staan want al bij het parkeren zag ik het, komen die voor Abba of is er nog een optreden waar ik niets van weet? Er bleek inderdaad nog iets, dus de paar jonge mensen verdwenen al snel naar de andere zaal. Om mij heen een berg met grijs haar bedekte, strompelende, geestelijk allang afgetaaide bejaarden die blijkbaar hadden weten te ontsnappen naar de schouwburg. En terwijl ik me daarover verbaasde moesten ze spontaan allemaal voor me uit naar de zaal beginnen schuifelen. Maar blijkbaar zat er toch iets in de koffie want zodra ook de band een beetje was opgewarmd stond toch het grootste deel van het volk nog net niet op de stoelen om los te gaan. Overigens hadden ze daar allemaal gelijk in want wat is die show goed. Als Abba onbekende kijk ik uiteraard anders naar zo’n show, maar terwijl ik af en toe eens om me heen keek naar de mensen die Abba mee hebben gemaakt gedurende hun jonge jaren, begreep ik opeens wat een aanvulling ze op de popmuziek van toen zijn geweest.

En als ik zo met al die muziek in m’n hoofd omkijk naar die lieve Frans die stiekem al in slaap is gevallen dan kan ik alleen maar glimlachen, ja live klinkt het allemaal beter maar voor de herinnering zal ik de LP met liefde draaien en genieten van de muziek waar ik toch ook wel een beetje dol op aan het worden ben.

20 thoughts on “Abba Gold

 1. Ja gaaf he dat pakje. Schattig hoor, denk dat je de enige niet was die haar zag zitten.

 2. Hoppa je vult zomaar even mijn ontbrekende zwijmel in. Mooie herinnering kan het me levendig voorstellen.

 3. Tja das vaker snap het wel, tijdens die show hoorde ik een paar hele mooie nummers die ik niet kende. Das toch een hele andere kant van die band.

 4. Oke das wel heel erg dan. Ik heb thuis de radio nooit aan, knettergek van dat domme gelul hoop dat ooit weer eens een zender gaan verzinnen met mijn muziek en geen gezwets.

 5. Thanks ik had er dan ook plezier in. Ik ben ook niet zo van het fan zijn, heb maar een paar bands waar ik alle albums van wil hebben.

 6. Klopt, muzikaal gezien waren ze toch echt wel vernieuwend en het klinkt allemaal echt lekker. Nooit een LP van ze gekocht want ik ben niet zo snel “fan” maar het is nog steeds prettige muziek om naar te luisteren. Maar je beschrijft je uitje weer echt gewéldig!

 7. Mijn broer was geen Abba-fan maar een Abba-fiel. Het was nog net geen afwijking. Er is geen nummer dat ik niet ken. Wat heb ik ze trouwens lang niet meer gehoord, maar ik luister nooit meer naar de radio en dan krijg je dat.
  Fijn om goede muziek te kunnen delen!
  Lieve groet

 8. Ik was ook fan van Abba hoor en hoor ze nog steeds heel graag, zo’n Tribute aan Abba moet geweldig geweest zijn!

 9. Ik denk dat mijn ouders gek van me werden destijds. Als er een nieuwe plaat van ABBA uit was draaide ik hem de ganse dag. Steeds maar weer hetzelfde nummer. Totdat er een nieuw nummer uit kwam en dan werd dat nummer de ganse dag weer gedraaid.

 10. Ik was vroeger en nu nog steeds en echte Abba fan, heb dan ook bijna al hun platen. Wat eigenlijk jammer is is dat je altijd dezelfde nummers hoort terwijl er zoveel mooi onbekende nummers van hen zijn.

 11. Ik zie mijzelf nog zitten in een lege feestzaal, smoorverliefd op ene jongeling en uit de boxen klonk ‘dancing queen.’ Mijn favoriet aller tijden van ABBA. Ze gingen als een wervelwind door de muziekwereld met de ene hit na de andere. Geniet er verder van!

 12. Ik was 16 toen Abba het Eurosongfestival won en op slag verliefd op ‘die blonde’ (Dat blauwe pakje!)In mijn kringen was het not done van Abba te houden, maar al die liedjes wonen in mijn muzikale geheugen want ze kwamen natuurlijk wel iedere dag voorbij op Radio Noordzee. Laatst zag ik weer een foto van Agneta. En ja, ik ben nog steeds verliefd.

Comments are closed.

Back To Top