Liesbeths (sarcastische) kerstfeiten

Liesbeths (sarcastische) kerstfeiten

Liesbeths (sarcastische) kerstfeiten

Rende vanmorgen met een bloedgang de trap af om te kijken wat de kerstman had achtergelaten onder mijn boom, brak bijna m’n nek over een kat maar je moet iets over hebben voor cadeautjes.

Haha nee, hilarisch dat rennen voor cadeautjes, doen we hier niet aan. Wat ik wil koop ik heel geëmancipeerd zelf, ná de kerst want dan is het goedkoper.

Het is trouwens stiekem helemaal geen kerst als ik dit schrijf. Met dat goddelijke vak van mij is kerst sowieso een optie, als ik vrij wil met oud en nieuw dan werk ik met kerst. En daar ze op mijn werk catering hebben hoor je mij niet klagen.
Liesbeths (sarcastische) kerstfeiten

M’n werk is sowieso een beetje vreemd ik kan geen Дед мороз (did maroz) meer horen. Is opa winter en die opa winter heeft een jong vrouwke bij zich. Maken ze hier grappen over, maar goed die oude viespeuk zegt dat het zijn kleindochter is. Ze vieren dit op 7 januari een dag na Driekoningen, met cadeautjes. Schijnt orthodoxe kerst te zijn. Overigens willen de meeste Oekraïners het niet meer op deze dag vieren omdat dit Russisch is.

Ik heb genoeg kerstboomversiering voor 2 bomen en hou nog over, toch laat ik het met liefde aan Vriendjelief over de boom te versieren.

We hebben voor jaren geprobeerd de kerstboom over te houden en hebben het dit jaar opgegeven. Weet je trouwens dat een kerstboom pas na 8 jaar volwassen is, blijft een raar idee zo’n net volwassen boom omgehakt in huis te zetten. Maar toch lekker hoor zo’n jong sparretje in huis.

Maar kom niet met zo’n plastic ding die moet je meer dan 20 jaar gebruiken willen ze ‘groen’ worden.

Winter Wonderland, White Christmas en de melodie van O Holy Night en nog meer bekende kerstnummers zijn geschreven door joodse schrijvers.

Kerstpakket trouwens hoeft niet veel te zijn als het maar chocola is.

De kerstster is giftig voor dieren, vroeger werden ze gebruikt voor zenuwaandoeningen en geestesziekten. Niet in huis halen als je huisdieren hebt.

Londen krijgt elk jaar een kerstboom van Oslo Noorwegen als dank voor hun hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hé bedankt dat jullie je mannen op het spel hebben gezet om de nazi’s weg te jagen, hier is een stervende boom.

Die kerstkrans hè, die staat voor het bloed van Jezus (vooral wat ‘ie vergoten heeft) en zijn doornenkroon. Gezellige versiering!

Dat rare gedoe om onder zo’n tak te moeten bekken staat me nogal tegen. Komt trouwens uit Scandinavië. Als twee vijanden elkaar in het bos troffen onder zo’n maretak moesten ze een wapenstilstand instellen.

De maretak is trouwens een half parasiet, groeit op bomen en gebruikt water en zouten van de boom.

Het is traditie in Zweden om Donald Duck afleveringen te kijken.

7% er is een kans van 7% dat er een witte kerst komt de kans dat je je nek breekt bij het ophangen van de kerstlichtjes is groter.
Liesbeths (sarcastische) kerstfeiten

16 thoughts on “Liesbeths (sarcastische) kerstfeiten

 1. Haha leuke post, veel dat ik niet wist! Ik vind een echte kerstboom altijd gezellig maar heb een valse. Ik zet ‘m ook altijd best vroeg, waarschijnlijk verkopen ze dan nog geen echte haha. Hopelijk heb je al fijne feestdagen gehad!

 2. Hahaha! Dat zijn nog een leuke leuke feitjes! Zodra ik iemand heb die de boom voor me zet én versiert, stap ik over op een echte.

 3. Tijdens de maand december staan er hier twee kleine boompjes. Met katten in huis is een echte boom geen optie. Deze twee moeten we al verdedigen. Ik ben altijd weer blij als het nieuwjaarsdag is en we de meuk weer kunnen wegbergen. Op naar een nieuw jaar en de lente…

 4. Bomen komen er met onze katten niet in… En de rest van het kerstverhaal is commercie.

 5. Zo, weer een boel geleerd.
  En onze nepperd staat inmiddels al voor de 25ste keer en kan nog jaaaaaaaaaren mee. ;-)

 6. Dus eigenlijk is chanoeka vieren nog helemaal niet zo slecht.

  Love As Always
  Dimario

 7. Eerste kerstdag prima dag om even naar de wasstraat te gaan met Suus, het arme ding heeft al geen kerstkleding dus mag op z’n minst schoon zijn.
  Ach kerstmis maak je zelf en dat hoeft helemaal niet over de top te zijn.Jammer voor vriendjelief dat hij de catering misloopt. ;-(

 8. als de catering goed is op het werk , is dat zeker een andere leverancier dan de koffie die jullie daar krijgen :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top