Kerst op het strand

Kerst op het strand

Kerst op het strand

Stiekem zat ik er al dagen naar uit te kijken, Eerste Kerstdag. Uiteraard omdat ik sinds een lange tijd weer eens naar mijn familie kon maar ook omdat Frans en ik eerst naar het strand zouden gaan voor we ons in de gezelligheid van mijn familie zouden storten.

Hoek van Holland Strand is ondanks de afstand nog steeds mijn favoriete strand. Juist de combinatie van niet teveel restaurants en winkeltjes zorgen er al jaren voor dat ik er met liefde een wandeling maak. De pier met aan de ene kant de industrie en aan de andere kant de leegte van de zee is een bijzondere combinatie. Het is het enige strand waar je je nietig voelt door de industrie en de natuur tegelijk.

Het mooie weer deed me al snel vermoeden dat we niet de enige op het strand zouden zijn. Last heb ik niet gehad van de drukte, niks mooiers dan naar mensen kijken. Van kort rokje en te dunne panty totaan warm aangekleed in joggingbroek met kater van gisteren. En Duitsers, die waren er ook. Maar de mensen die alleen over het strand of de pier liepen, die vielen me het meeste op.

Ook wij liepen onze kilometers over het strand, keken mensen, maakte foto’s, mopperden over de dampen van de schepen die gewoon vaarden, maar snuffelden ook die heerlijke zeelucht. We genoten wat te drinken en vertrokken daarna naar mijn familie want kerst op het strand is leuk. Maar die familie, daarvoor waren we onderweg gegaan.

21 thoughts on “Kerst op het strand

 1. Heerlijk op het strand! Maar wat een drukte, zeg. Ik was gisteren op het strand; bijna in mijn eentje…

 2. Mensen die alleen lopen, het valt me deze dagen ook meer op. Fijn te lezen dat je er zo van genoten hebt, Liesbet. Ik wens jou méér van dat het komende jaar.

 3. Ja, ik zou de zee en strand niet kunnen missen !
  En ….Ja HvH is altijd druk, daarom loop/fiets ik nooit naar het strand op feestdagen.
  Genoten van je fotoreeks en verhaaltje

 4. Het is lang geleden dat ik op het strand in Hoek van Holland was. Ik ben opgegroeid in Vlaardingen, dus Hoek was the place to go in de zomer. De pier is prachtig om te wandelen. Mooie foto’s!

 5. Ik heb dan weer niks met strand, meer met bos, maar jij koos hier dus voor, fijn voor je.

 6. wij hadden in Zuid-Limburg twee stralend heldere kerstdagen met prachtige luchten. Zo zie je maar, sneeuw is nergens voor nodig.

 7. dat lijkt maar zo Rietepietz, dit is weer zo’ n negatief sentiment wat door de media geventileerd wordt, met dan als toppunt van lol het verplichte tafelen met de schoonmoeder. Maar als ervaringsdeskundige kan ik getuigen dat in het echte leven een lekker ouderwets kokende schoonmoeder best gewaardeerd wordt.

 8. Daar ben ik véél te lang niet geweest, deden we vroeger vaak op de fiets. Fijn om te horen dat je graag naar je familie gaat, soms lijkt het alsof iederéén het een straf vindt om tijdens de kerstdagen op familiebezoek te gaan. Gelukkig is dat niet altijd zo dus;-)

 9. zeker een mooi strand daar Liesbeth
  jammer dat de trein niet meer rijd en de vervanger nog lang niet klaar is :(
  en zo druk op deze dag , zag ik het zelfs in het voorjaar niet
  maar wat je zegt mensen kijken kan ook leuk zijn :)

  ja zeer bizar in landen waar oorlogen overgaan van vader op zoon
  en indien beide dood is er wel een ander die het overneemt

  fijne avond groet

 10. Jehh, wandelen en dan als het kan mooie foto’s maken.
  Die laatste foto vind ik super.

 11. Yep.. helemaal mijn idee hoor. En de Hoek is inderdaad heel leuk door die Nieuwe Waterweg die nog extra dingen te zien geeft.. maar voor ons is het elke keer toch Ouddorp. :-)
  ( en géén familie na afloop hehe ..die zie ik het hele jaar al genoeg)

 12. het ideale winterweer voor een stevige wandeling Liesbeth

  en zo’n strandwandeling is dan ook mooi meegenomen

  fijne dagen gewenst

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top