Ik gaf onze nieuwe poes een naam

Ik gaf onze nieuwe poes een naam

Ik gaf onze nieuwe poes een naam

Begin november haalde ik een kat van straat, ze liep al maanden rond op mijn werk en ondanks asiel, amivedi en rondvragen kwam geen eigenaar opdagen. Tot nu toe mist niemand haar en omdat we dat vermoeden al wel hadden gaf ik haar haar naam.

Myra Muis is thuis
Cypers met schattig neusje en grote mond, we noemen haar Myra. De naam speelde al eerder door mijn hoofd maar een naam heeft bij mij een achtergrond nodig. Dat Sinterklaas er vandaan komt is leuk, past ook bij de tijd dat ik haar mee naar huis nam en ze is wel een cadeautje maar het was het niet helemaal. Tot ik de naam opzocht op betekenis en zag dat ‘myr’ vrede betekent in het Oekraïens. Hoe toepasselijk. De naam werd per direct beklonken en uitgesproken met een ‘i’.

Al een week voor we haar meenamen sprong ze zo in de auto bij Vriendjelief maar de avond dat we haar mee zouden nemen was ze nergens te bekennen. Typisch, toevallig toch een huis? Ik floot haar maar waar ze normaal snel op komt dagen, bleef ze nu weg. Net voor we weg wilde rijden kwam ze aan wandelen, op haar kop een blik van dat je weet dat ik me niet laat commanderen, ze zat alsnog ernstig snel in de auto.

Op de arm van Vriendjelief ging ze mee naar huis waar ze haar plek in de slaapkamer kreeg. Ze wilde niet op bed liggen en dus kreeg ze een doos met dekentjes ernaast. Kattenlogica tja daar zijn we hier al aan gewend Myra, welkom thuis.

19 thoughts on “Ik gaf onze nieuwe poes een naam

 1. Myra is thuis, daar zal ze wel worden vertroeteld.
  Gelukkig maar, zwerven is niet fijn. Hans

 2. Inderdaad een mooie naam voor jullie nieuwe bewoner.
  Dat ze lang bij jullie mag blijven.

 3. Ze kon nergens beter terecht komen. Mooie naam.
  Ze zal hier een warme thuis vinden

 4. Welkom op deze blog Myra, volgens mij is madame volmaakt tevreden met haar naam, als ik tenminste die “miauw” goed vertaald heb. ;-)

 5. Helemaal goed dat er weer een kat gered is van de straat. Voor zover dat al een straatkat was natuurlijk. Maar in een huis waar er van hem gehouden en voor hem gezorgd wordt is een kat al snel thuis. En ik kan het weten…:)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top