De vliegende kerstboom
Actueel

De vliegende kerstboom

Enkele jaren uitgezonderd halen we onze kerstboom op dezelfde plek. Vorig jaar groef Vriendjelief de boom uit, dit jaar wilden we de boom zelf ophalen maar de bomen waren nog niet gearriveerd bij de boerderijwinkel. Daarom reden we naar het veld en troffen de familie daar.

Vriendjelief mopperde dat de bomen klein waren. Maar toen hij eenmaal tussen de bomen stond vond ik het wel meevallen. Een speciale machine tjopte onderwijl bomen uit de grond en ik deed vooral vrij weinig. Met een dikke allergie heb ik daar niets te zoeken. Sowieso niet want ik kan de mooiste boom aanwijzen Vriendjelief kiest toch degene die hij wil. Al snel had hij een boom gevonden en reed de machine zijn kant op. Een bijzonder ding is het een deel van de wortels worden meegesjopt en wat overblijft past prima in een emmer.

Ik kan de mooiste boom aanwijzen maar Vriendjelief kiest toch degene die hij wil

Even later vloog onze kerstboom hoog boven de bomenrij door de lucht en landde nog niet eens heel hardhandig langs de weg. En terwijl de vriendelijke tuinder zijn weg vervolgde wipte Vriendjelief de boom op het autodak. Ik zag de lengte en vroeg me hardop af of het in huis zou passen naast me het soort jonge vrouw waar ik mijn hart aan ophaal. Zelfstandig, eigen geld, intelligent en binnenkort haar eigen zaak. Ze vond het een mooie boom, zij kan het weten.

De boom lag inmiddels op het dak, ik klikte mijn laatste foto’s, nam hartelijk afscheid en via een betaling bij de boerderijwinkel brachten we onze kerstboom thuis.
De vliegende kerstboom

18 reacties