De vliegende kerstboom

De vliegende kerstboom

De vliegende kerstboom

Enkele jaren uitgezonderd halen we onze kerstboom op dezelfde plek. Vorig jaar groef Vriendjelief de boom uit, dit jaar wilden we de boom zelf ophalen maar de bomen waren nog niet gearriveerd bij de boerderijwinkel. Daarom reden we naar het veld en troffen de familie daar.

Vriendjelief mopperde dat de bomen klein waren. Maar toen hij eenmaal tussen de bomen stond vond ik het wel meevallen. Een speciale machine tjopte onderwijl bomen uit de grond en ik deed vooral vrij weinig. Met een dikke allergie heb ik daar niets te zoeken. Sowieso niet want ik kan de mooiste boom aanwijzen Vriendjelief kiest toch degene die hij wil. Al snel had hij een boom gevonden en reed de machine zijn kant op. Een bijzonder ding is het een deel van de wortels worden meegesjopt en wat overblijft past prima in een emmer.

Ik kan de mooiste boom aanwijzen maar Vriendjelief kiest toch degene die hij wil

Even later vloog onze kerstboom hoog boven de bomenrij door de lucht en landde nog niet eens heel hardhandig langs de weg. En terwijl de vriendelijke tuinder zijn weg vervolgde wipte Vriendjelief de boom op het autodak. Ik zag de lengte en vroeg me hardop af of het in huis zou passen naast me het soort jonge vrouw waar ik mijn hart aan ophaal. Zelfstandig, eigen geld, intelligent en binnenkort haar eigen zaak. Ze vond het een mooie boom, zij kan het weten.

De boom lag inmiddels op het dak, ik klikte mijn laatste foto’s, nam hartelijk afscheid en via een betaling bij de boerderijwinkel brachten we onze kerstboom thuis.
De vliegende kerstboom

18 thoughts on “De vliegende kerstboom

 1. Die boom op het autodak! Dat is toch echt wel het begin van Kerst! Jammer dat het niet sneeuwde…
  Wacht. Zei ik dat?

 2. Het is echt een prachtige boom en je kan kan later weer in de tuin zetten. Vroeger altijd een echte boom gehad maar nu een kunstboom want dat sleuren en nadien weer buiten krijgen werd op mijn leeftijd te zwaar. Maar zolang ik leef zal er altijd een kerstboom in huis zijn.

 3. Wat een vooruitgang dat je niet zelf de boom hoeft uit te graven. Spectaculair gezicht.

 4. Heel apart om je boom zo door de lucht aangereikt te krijgen. Verser kán gewoon niet en de kans hem over te houden wordt dan een stuk groter. Ik neem zómaar aan dag jij heel goed in staat bent om vriendjelief te laten dénken dat hij zelf kiest. ;-)

 5. Wij haalde vroeger ook de boom met de kinderen bij de kweker.
  Altijd een feest. Hans

 6. Het is een prachtige boom en hoe die uit de grond kwam vliegen is echt spectaculair om te zien.

 7. Het ziet er wel een prachtige boom uit hoor, voldoende groot en vooral heerlijk geurend.
  Hier doen we het met een kunstboom.

 8. Wie er ook kiest: je hebt een boom. ;)
  Ik ben ook allergisch voor dennennaalden maat niet heel erg, gelukkig. Zodra de eerste rode jeukbultjes verschijnen trek ik mijn handen er van af

 9. Wat leuk een kerstboom die uit de lucht komt vallen
  Schitterende foto
  En wat vervelend lijkt me het om juist een allergie tegen kerstboom (naalden) te hebben

 10. ja zo gaat dat , en als je ziet verbaasd het je
  allergisch voor dennenbomen en dan toch 1 in huis ?

 11. Leuke foto met die zwevende kerstboom! En ook die van Vriendjelief bij de auto.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top