Huismerk AH kattensnoepjes testpanel

Huismerk AH kattensnoepjes testpanel

Huismerk AH kattensnoepjes testpanel

Pasgeleden kwam ik bij een bepaalde grootgrutter een reeks huismerk kattensnoepjes tegen en besloot er van elk zakje één te kopen. Het is niet dat het hier niet op komt maar het is altijd makkelijk als je weet welke smaken ze lekker vinden. En voor wie geen (kieskeurige) katten heeft, het is echt maar de vraag welke smaak die haarballen hier aanstaat.

Terwijl ik de zakjes op een droge zomerdag boven haalde stond Doezel al naast me of hij in mijn hoofd kan kijken. Ja of hij herkent gewoon feilloos het geluid van alle kattensnoepzakjes. Ik probeerde het geheel op te zetten maar moest Frans vragen het te doen zodat ik mijn favoriete haarbal tegen kon houden alvast te beginnen. Is dat een compliment? Ik vermoed van wel want Doezel viel meteen aan op de anti haarbal snoepjes en at daarna de rest op. Wil ik overigens meteen even duidelijk maken dat de AH mij niet sponsort, ik hou niet van reclame, waardeer een eigen mening en betaal daarom alles wat ik op mijn blog promoot gewoon zelf.

Met enig aandringen kwam Maria aanlopen, ook zij had wel interesse in de snoepjes. Ze snuffelde ze eens rustig langs, at op wat ze lekker vond ruiken en liet zeer overtuigd de vismix staan.

Mora is nog steeds erg schuw maar buiten de camera at ze met smaak alle snoepjes op en vroeg om meer.

Wat ik tot dan helemaal niet bedacht had is dat dit Mickey’s eerste kattensnoepjes testpanel was en hij gedroeg zich dan ook precies zoals ik verwacht had. Super nieuwsgierig maar absoluut niet meewerkend. Oftewel hij wilde wel snoepjes maar wilde er niets voor doen. Omdat ik een eerlijke mening boven goede foto’s verkies, zette ik het geheel op de grond waar hij systematisch alle snoepjes op at.

Kitty’s afwezigheid verbaasde mij niets. Ze is ontzettend lief maar verkiest rust boven ‘al dat gedoe’. Gelukkig wilde Kitty wel meewerken en zette ik haar zorgeloos het dienblaadje voor in de achterbak van Willys. Opvallend genoeg viel Kitty aan op de mini snacks (link naar website AH zonder sponsor onzin snoepjes kostte €1.49), zachte cilindertjes waar ze echt dol op leek te zijn. Sterker nog terwijl de andere schaaltjes nog vol heerlijke snoepjes lagen, deed ze de moeite degene die ernaast was gevallen eerst op te eten. Ook Kitty at alle snoepjes op maar vroeg daarna heel specifiek met haar neus op het schoteltje van de Mini Snacks naar meer.

Ook Job onderwierp ik die avond aan de test en ook hij at alle snoepjes met smaak op. Waarmee ik tot de conclusie kom dat de huismerk kattensnoepjes van AH prima te hachelen zijn maar dat de vismix niemands overtuigende favoriet is in tegenstelling tot de Mini Snacks en de Anti Haarbalsnoepjes.

22 thoughts on “Huismerk AH kattensnoepjes testpanel

 1. Ik had die antihaarbalsnoepies ook voor Sokje gekocht.
  Eerst moest ze er niets van weten, maar nu… :)
  En geen haarbal gezien afgelopen twee weken.

 2. Geinig zeg. Hoewel onze Sjors overal zijn neus voor op haalt, goedkoop of duur, behalve voor 1 smaak van de L*dl…heb ik toch de haarbalsnoepjes van de Grootgrutter op mijn boodschappen briefje gezet. Ik ga morgen kijken of ze die hier ook verkopen en wat meneer daar dan van vindt.
  Maak je geen reclame, heb je me toch zover :-).
  Haarbalsnoepjes…echt nog nooit van gehoord.

 3. Ha leuk! Ik heb zelf geen katten maar vermaak mij met de nukken en grillen van andermans poezen.
  Ik zou ook nog voor een herhalingstest gaan, want ik vraag mij af of de voorkeur een absoluut gegeven is of dat er nog andere factoren meespelen (zoals: je lichaam vertelt je dat je NU antihaarbalsnoepjes nodig hebt. Of zoals het weer, het tijdstip in de dag, je gemoedstoestand, etc).

 4. Heel herkenbaar. Met drie van die werkgevers in huis testen wij ook nog wel eens wat. Waarbij opvalt dat de snoepjes en brokjes, maar zeker ook zaken als zacht blik voer (gebruikt om ons prinsje tot eten van brokjes te vermurwen..) uit Duitsland veelal het snelst worden weggewerkt. Snoepjes van de Action blijven meestal onaangeroerd.

 5. Je weet dat ik een review over kattensnoepjes nergens voor nodig heb, maar het klonk toch te leuk om niet door te klikken ;) Hier ben ik gezegend met twee allesetende honden. Heel handig!

 6. Bedankt voor de resultaten van deze test, misschien moeten we ze ook eens voorleggen aan onze Beau en kijken wat hij er van vindt….

 7. Sinds onze katten voorgoed zijn vertrokken naar de eeuwige jachtvelden, zijn we van dergelijke keuzestress verlost.

 8. Hahaha! Wat leuk, zo’n testpanel. Lief dat Kitty ook mee mocht doen! Mijn vorige dierenarts vertelde me ooit dat verschillende smaken van kattenvoer niet uitmaakten omdat ze dat toch niet merken. Hoe kun je dat als dierenarts nou zeggen? Ze hebben echt wel een voorkeur! Spike at graag de kattensnoepjes die goed voor hun tanden zijn. Lekker krokant.

 9. Nou katten weten heel goed wat lekker is.
  Had ooit een pakket om te testen, de kat scheurde het al open voordat we boe zeiden. Hans

 10. ja die Toren van Ham was het doel van de rit , is privé bezit , iemand van de groep Blov woont daar nu
  kasteel de Haar is wel een bezoek waard hé , maar op zo’n fietsdag niet te combineren
  dus je kon het gniffelen niet laten , met jou velen niet denk ik
  ach de bui kwam op het einde , dus maakte me niet meer uit :)

 11. Grappig dat de vis dan weer net niet hoog scoort.. je zou toch dénken bij katten dat ze dat lekker vinden. Nou ja.. iedereen denkt ook altijd dat honden graag worst lusten, maar onze hond vroeger thuis (een rasecht vuilnisbakkie) lustte dat helemáál niet.. die had liever kaas! :-)

 12. Anti haarbal zou fijn zijn, maar je weet natuurlijk nog niet of het ook gunstig effect heeft op de haarballen prodictie zou hebben ben ik al om.

 13. Niets mis mee dus, die twee van mij krijgen heel af en toe van die staafjes. Snoepjes eigenlijk nooit.

 14. zo met jullie meerdere katten lijkt het mij een eerlijke test
  en alles ging zo goed als op
  als de prijs ook goed is , weet je waar je hen een plezier mee doet
  rustige avond groet

Comments are closed.

Back To Top