Hoe Doezel in mijn leven kwam

Hoe Doezel in mijn leven kwam

Hoe Doezel in mijn leven kwam

Opeens moest ik er van de week aan denken. Aan het boekje wat ik als kind had waarin ik opschreef welke katten ik allemaal had gezien, dol was ik op die beesten en ik wilde er een stuk of 10. In de wijk waar ik opgroeide woonde er genoeg, maar helaas niet één bij mij thuis. Zowel mijn vader als broer zijn allergisch en dat is geen goede combi. Het boekje heb ik allang niet meer maar nog weet ik vrijwel van alle katten in de buurt waar ze thuis horen. Dat ik een kat wilde was dus al vroeg bekend, maar heeft moeten wachten tot ik samen ging wonen. Het was ook één van de harde eisen. Er zou een kat komen en hij zou van mij zijn. Hier vertel ik hoe Doezel in mijn leven kwam.

Baby Doezel

Ik bekeek alweer een paar weken de website van het asiel, maar behalve twee katten die bij elkaar moesten blijven waren er geen binnenbeestjes. En ik woonde in een apppartement langs een doorgaande weg, veel keus had ik niet. Ik besloot eens een mailtje te sturen naar het asiel en bijgevoegd bij het antwoord zat een word-bestandje met daarin een aantal katten die nog in hun thuissituatie zaten maar daar wel weg moesten. Eén daarvan was Doezel, die toen ook al zo heette.

Ik heb voor uren met de vorige eigenaar aan de telefoon gehangen. Vol verdriet vertelde ze dat Doezel niet kon aarden, dat hij jaloers is, niet met mannen, kinderen en andere katten overweg kan en daardoor onbetrouwbaar gedrag vertoonde. Ze vertelde ook handige dingen, dat hij graag onder dekentjes ligt en dat hij ballonnen eet. Beide geen probleem ik hou niet van ballonnen en die dekentjes liggen hier toch wel. Ik vroeg bedenktijd, ik woonde samen en ik wilde voor ik aan Doezel begon minimaal 1 oppas vinden. Gelukkig heb ik nooit tekort aan extra personeel gehad en het was dan ook niet veel later dat Doezel door de eigenaresse werd afgeleverd. Ze had ook de kattenbak en een grote zak voer bij. Tranen met tuiten huilde ze maar toen ik haar een maand later foto’s van Doezel mailde was voor haar duidelijk dat ze de goede keus had gemaakt.

Doezel is een absolute haaibaai, niks moet hij van kinderen hebben. Mannen is een ander verhaal, met geduld, aandacht en liefde accepteerde hij Frans na een aantal maanden en nu we bij hem ingetrokken zijn kan ik alleen zeggen dat hij steeds meer gewend is geraakt. Hij mag zolang het licht is buiten maar gaat nooit ver weg. Zodra hij kinderen of honden hoort houdt hij veilige afstand. Toch heb ik niet heel zijn verleden uit hem gekregen. Hij eist zijn aandacht en wil nog wel eens snauwen. Maar ja dat leerde ik als kind al, als ik een nieuwe kat wilde aaien. M’n liefde voor die dieren heeft er in ieder geval nooit onder geleden wat wel te merken is want hier woon er samen met 5 en vieren we vandaag Doezels 7e verjaardag.

26 thoughts on “Hoe Doezel in mijn leven kwam

 1. Als nog gefeliciteerd met Doezel.
  Wat fijn dat hij bij jou wel kon aarden zeg!! Ik voel helemaal mee met zijn vorige eigenaar zeg, wat lijkt me dat een moeilijke beslissing, maar wel een hele goede en moedige beslissing.

 2. Grappig he, dat een kat zich toch goed kan aanpassen en zijn gedrag veranderen kan. Onze Em is ook een heel ander kattenmeisje bij ons geworden dan ze in het asiel was geweest. En onze kater ook. Fijne kattenverjaardag. Wat zou ons leven saai zijn zonder de lieverds.

 3. Mannen met aandacht geduld liefde ……………dat is niet zo “uitzonderlijk” lijkt mij …..dat is een gewone alledaagse man toch of ………………..zie Jij dit anders ,, Groetjes

 4. Mooie kat. Die van mijn stiefma moest ook niets van kinderen hebben. Teveel beweging, te onrustig. Maar ik ben als een magneet voor katten. Laatst waren we bij mensen op bezoek en het duurde niet lang of hun kat ging naast me zitten. ‘Goh, dat doet ie nooit bij vreemden!’ Tja, zo gaat het wel vaker, gek genoeg ;-)

 5. Toch een mooi verhaal hoe het zo gekomen is! Gefeliciteerd er mee.

 6. Doezel is wel een heel mooie kat.
  Tegen allergie kun je het best maar de bron wegnemen.
  Doezel is wel een bewuste keuze, je moet je een beetje in likken bij Doezel.
  Maar van harte gefeliciteerd met Doezel, nog vele jaren saampjes. Hans

 7. Gefeliciteerd met Doezel. Het is een volmaakt model en lijkt zo onschuldig. Hij heeft bij jou wel zijn plekkie gevonden en heeft nu nog meer personeel.

 8. Ik heb er drie hier in huis met elk een eigen karakter, maar mijn kleindochter mag ze allemaal zonder probleem aaien. Dat hoeft ze thuis niet te doen… Daar loopt er ook eentje rond die een hekel aan kinderen heeft.

 9. En zo kwam voor Doezel alles op z’n pootjes terecht. Volgens mij is Doezel volmaakt tevreden met jou als personeel. Ik zie het hier bij onze Beau ook, hij is best veel( in z’n voordeel) veranderd sinds hij niet met in een gezin met kleine kinderen woont maar het blijft een kat die die makkelijk schrikt en altijd zélf uitmaakt of hij aangehaald wil worden, en op welke manier!

 10. Gefeliciteerd, mooi dat je hem een 2e leven hebt gegeven waarin hij in zijn waarde gelaten wordt! Hoop dat je nog lang plezier van hem hebt.

Comments are closed.

Back To Top