Het is Pasen Halleluja

Het is Pasen Halleluja

Het is Pasen Halleluja

Als we niks te vieren hebben dan zullen we vieren wat er is. En het is Pasen en dan wil ik paasontbijt nou ja eerlijk gezegd wil ik liever door Orientalis lopen en de lente fotograferen maar we kunnen niet alles hebben. Dat is ook wat alle restaurants verzuchten en daarom zal ik niet klagen, ik hou namelijk van Pasen.

Of je nou in de paashaas of in de Bijbel gelooft of alleen van paaseitjes houdt. Zelf vind ik Pasen stiekem nog net iets leuker dan kerst. Oké kerst is ook mooi, het verhaal is ook niet slecht tenzij we het over die coca cola kerstman hebben met een overvloed aan cadeautjes. Toch geniet ik eigenlijk nog meer van Pasen puur omdat Pasen voor mij de lente inluidt.
De periode tot nu gaat vaak gepaard met gruwelijk grijs weer. En nou smelt in niet van regen maar na weken van amper zon en op een week na prutterige winter, verlang ik intens naar lammetjes in de wei, bloesem in de bomen en net iets betere temperaturen. Maar dat van van de week was misschien weer iets overdreven, ook dat is geen klacht overigens. Ik herinner me alleen nog een heel mooi voorjaar en daarna een compleet verregende zomer.

Maar zover zijn we nog niet, want het is Pasen. En hoewel ik niet geloof in de wederopstanding, geloof ik wel dat we allemaal net iets gelukkiger zijn nu het beter weer is, er Hoop is dat de paaseitjes nog niet op zijn en anders doet onderstaand filmpje misschien iets. Want het is Pasen Halleluja!

27 thoughts on “Het is Pasen Halleluja

 1. Met Pasen heb ik ook meer dan met Kerst. Het voorjaar vieren vind ik toepasselijker dan midwinter. Kan mij het schelen dat het Germaanse feesten zijn. Heidenen moeten er ook zijn (-: Wij hadden een paasbrunch. Ahum, verschil moet er zijn. Geheel geregeld door mijn dochter, dus ik hoefde alleen aan te schuiven.
  Wat een te gek filmpje!

 2. ja zodra we weer mogen , wil ik ook weer naar het openluchtmuseum , lekker rondstruinen in de geschiedenis :)
  ja zo leven als zij in de plaggenhutten is bizar , dat woord kon met toen nog niet denk ik

 3. Ik vind Pasen ook altijd een mooi feest, omdat het gaat over hoop en herrijzen na moeilike tijden : ) En vaak is het ook nog lekker weer inderdaad.

 4. Ik heb niet veel met Pasen. We maken het gezellig thuis en ik ga met een aardigheidje (dit jaar coronaproof zelfgebakken paaskoekjes) langs de deuren bij mijn bejaarde buren. Meer niet. Paaseitjes blijven meestal over hier. En ja, het moet nu echt beter weer worden. Hier sneeuwde het vanmorgen. Leuk filmpje trouwens!

 5. Ik kwam weer even in de stemming door The Passion die dit jaar uit het mij zo bekende en geliefde Roermond werd uitgezonden. Het verhaal van Jezus, sprookje of niet, het blijft mooi. De opstandig van de christelijke naamgever die werd verraden door Farizeeers, hoeveel vergelijkingen met de huidige tijd hebben we nog nodig? Sfeervol feestje. Als we het niet alleen over eitjes eten hebben of die vreselijke Paashaas…:)

 6. Ik vind sinterklaas het leukst, daar horen de kadootjes, niet bij kerst. Pasen heb ik zeer weinig mee. Een dagje vrij is wel fijn.

 7. De zwijgende monniken hebben het goed gedaan.
  Ook Pasen is net als kerst een verzameling van gewoontes geworden. Hans

 8. De video is helemaal geweldig, wat knap gedaan en met zóveel humor.. Zowel Kerst als Pasen zijn voor mij dagen waar je iets gezelligs van kunt maken. Dat kan zowel met als zonder religieuze uitingen omdat de oorsprong natuurlijk religieus is.

 9. Dit jaar voor het eerst sinds jaren geen paasversiering in huis.
  Vraag me niet waarom niet!

 10. Ik heb ook veel liever Pasen dan Kerst. Om een heleboel redenen. En jouw ontbijt ziet er prima uit.

 11. Ben ook wel meer van Pasen als van Kerst eigenlijk.. al speelt geloof daar helemáál geen rol in nee. Kerst kan heel sfeervol zijn, maar Pasen maakt me om de één of andere reden altijd vrólijk.. en daar kan eigenlijk geen ander gevoel tegenop. :-)

 12. ik kijk Vlaanderens Mooiste op wat met de 1ste paasdag noemt
  heb met geen enkele zogenaamde feestdag iets , alle dagen zijn feest , zeker met goed weer :)

  koers groet

 13. Ik eet al anderhalve maand veel paaseitjes, heerlijk. Geniet van de paasdagen. De lente van afgelopen week was een mooi voorproefje. Er volgen hopelijk nog een heleboel mooie dagen.

 14. Ik heb niet zoveel met Pasen. Ik vier het voorjaar, maar dat is ook ver te zoeken…Het filmpje is wel leuk…

 15. Pasen doet ook mij vooral aan de lente denken en daar verlangen we allemaal naar. Bedankt voor de video, die is echt énig ! :-)

Comments are closed.

Back To Top