Fotoserie: De verdwijnende bloesem
Fotoserie

Fotoserie: De verdwijnende bloesem

Vorige week deed ik een heel bescheiden fietsrondje van een kilometer of 5. Ik was wat meer van plan maar verspringende versnellingen maakte dat ik de terugweg al snel aanvaarde. Ik ging nog even langs een minibieb en terwijl ik daar weg reed dwarrelde een klein wit blaadje voor me langs. Ik herkende het als bloesem en zag een eindje verder de bijbehorende bloesembomen. Wat een schoonheid maar het viel me op dat de bloesem alweer uitviel. Ik leefde me nog even uit, zag zowaar een bijzon en terwijl de blaadjes om langs me heen dwarrelde aanvaardde ik de tocht naar huis. Fotoserie: De verdwijnende bloesem.

25 reacties

 • mijnnikonenik

  Schitterende foto’s van die bloesem! Heerlijk mooi en genieten.
  Jammer dat het weer zo’n verkeerde kant op ging, ze moesten nogeens vorst en sneeuw opvangen die tere bloempjes.

 • Henk Jonkvorst

  Heel mooi. Bij dit soort foto’s vindt ik de toepassing van bokéh van grote prioriteit. Die vindt ik bij de linkse van de kleine foto’s het mooist. Het ondererp gaat dan echt lekker knallen

 • Kakel

  Wanneer de bloesems uitvallen is het feest in de straat. Overal ligt confetti. Toch zie ik de bloemetjes liever aan de bomen. Zo kwetsbaar maar tegelijkertijd met een oerkracht. Het valt me op dat de ene boom vol in bloei staat en de andere net ontluikt. Je bovenste foto is fenomenaal!

 • meninggever

  Heerlijke beelden. De lente vertaald. De geur helaas niet te reproduceren. Wind en koude neerslag maakten ook hier een snel einde aan die fraaie versiering van bomen, struiken en omgeving…

 • RenéSmurf

  Het komt snel en het gaat ook snel, het is genieten, maar van korte duur, dus als het er is en je merkt het op is het ook extra genieten. En de rest van het jaar weet je hoe mooi het daar kan zijn.

 • fotografiemijnlangleven

  Het licht kan soms zo ongelooflijk mooi zijn !
  Als je dan buiten bent én foto’s maakt, dan beleef je echt wel top momentjes denk ik :-)
  Ik geniet van je bloesem foto’s met kouder en/of warm licht.

 • rietepietz

  Hoewel het koude weer de bloesem wat langer goed werkt houden is de sterke wind nou juist weer tegen. Jammer de bloesem ontgaat ons een beetje omdat het niet echt lekker weer is om naar buiten te gaan.

 • Liesbethblogt

  Het wordt ook parhelium genoemd en is een halo waarbij de zon tegen bewolking schijnt. Er zijn er soms 2 te zien en soms ook een circel. De regenboog kleuren zijn het vaakst te zien.

 • Naomi

  Prachtige foto’s. En het gekke is dat ik bij sommige bomen nu pas de bloesem zie komen. Voor mijn gevoel is het juist laat dit jaar…

 • Nicky

  Zo prachtig, hè! Wij hebben een wandelpaadje hier vlakbij met aan weerszijden zulke bomen. Iedereen noemt het het ‘bruidslaantje’. Toen ik er was om foto’s te maken, zaten de bloesems helemaal vol met hommels. Een gezoem, joh! Niet normaal!

 • logbankje

  Het was gisteren zeker heel fijn weer om naar buiten te gaan, is me gelukt tussen de buien door.
  Vandaag ook zo’n dag, er is nog wat bloesem, maar de meeste bloei staat op de grond, die warmte geeft tussen de sneeuw en hagelbuien door. Hans

 • Matroos Beek

  Ik probeer ook zo’n mooie foto’s te maken van bloemen of planten, maar tot nu toe lukt het nog niet zo goed. Jouw foto’s zijn weer prachtig.

 • די מריו

  Ik moet zeggen.. ik heb al wel wat bloesem gezien en dan ligt er ook altijd wel iets op de grond, maar dat ik nou zeg, de boom is weer kaal, dat zeker niet.

  Love As Always
  Dimario

 • willyfotoblog

  Mooie foto’s met die zachte tinten Liesbeth..

  Veel bloesems heb ik hier nog wel niet gezien…

  Het laagje sneeuw dat hier momenteel ligt, , zal wel voor meer vertraging zorgen..

  prettige avond gewenst

 • petergreyphotography

  Een bloesemkenner ben ik niet, dus of ze sneller dan normaal uitvallen kan ik niet bevestigen. Wel vind ik het deze dagen raar, bloesems, lente, voorjaar… en dat in deze temperaturen met grauwe luchten en witte neerslag. Je foto’s zijn als vanouds schitterend.

 • Karel

  en zijn de versnellingen erg ver gesprongen :)
  ja de schitterende bloesem is hier en daar alweer op z’n retour hé
  regen en wind en temperatuur zullen er debit aan zijn