Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto's
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto’s

We waren net de pont van Megen afgereden toen ik Frans links de dijk op stuurde. De doorgaande weg brengt ons er ook maar een binnendoor weggetje is leuker. En dat dat leuker is zag ik al heel snel want langs de dijk stonden hele knappe koeien en je mocht de wei in.

Nou hebben ze dat natuurlijk niet met een klaphekje gedaan maar met zo’n twijfelachtige misschien wel enigszins glibberig opstapte en armsteuntje waarbij je dan over het prikkeldraad moet stappen. Dat is vragen om ongelukken maar ik kwam er veilig overheen. Tot ik aan de andere kant afstapte mijn shirt opwaaide en in het prikkeldraad hing.

Ik zuchtte eens over de winkelhaak en sjokte daarna naar mijn onderwerp. Meestal staat er een bordje dat je 20 meter afstand moet houden, maar ik kan je zeggen daar hielden die koeien zich niet aan. Na een paar keer was ik knap beu van dat afstand bewaren en dacht joh mijn shirt is al kapot, vuil kan er ook nog wel bij. Maar de koeien bleven ruim buiten lichamelijk contact en gaven vriendelijk aan wanneer ik in de weg stond.

Uiteraard zocht ik ook de confrontatie niet op maar het is of die dieren voelen en begrijpen dat ik respect voor ze heb. Ja of ze schatten in dat ik wat zwaar op de horens ben. Ik maakte mijn laatste foto’s nam vriendelijke afscheid van de kudde en kwam zonder nieuwe kleerscheuren over het opstapje. Nu wel. Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto’s.

25 reacties