Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto’s

Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto's

Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto’s

We waren net de pont van Megen afgereden toen ik Frans links de dijk op stuurde. De doorgaande weg brengt ons er ook maar een binnendoor weggetje is leuker. En dat dat leuker is zag ik al heel snel want langs de dijk stonden hele knappe koeien en je mocht de wei in.

Nou hebben ze dat natuurlijk niet met een klaphekje gedaan maar met zo’n twijfelachtige misschien wel enigszins glibberig opstapte en armsteuntje waarbij je dan over het prikkeldraad moet stappen. Dat is vragen om ongelukken maar ik kwam er veilig overheen. Tot ik aan de andere kant afstapte mijn shirt opwaaide en in het prikkeldraad hing.

Ik zuchtte eens over de winkelhaak en sjokte daarna naar mijn onderwerp. Meestal staat er een bordje dat je 20 meter afstand moet houden, maar ik kan je zeggen daar hielden die koeien zich niet aan. Na een paar keer was ik knap beu van dat afstand bewaren en dacht joh mijn shirt is al kapot, vuil kan er ook nog wel bij. Maar de koeien bleven ruim buiten lichamelijk contact en gaven vriendelijk aan wanneer ik in de weg stond.

Uiteraard zocht ik ook de confrontatie niet op maar het is of die dieren voelen en begrijpen dat ik respect voor ze heb. Ja of ze schatten in dat ik wat zwaar op de horens ben. Ik maakte mijn laatste foto’s nam vriendelijke afscheid van de kudde en kwam zonder nieuwe kleerscheuren over het opstapje. Nu wel. Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto’s.

25 thoughts on “Fotoserie: Winkelhaak voor koeienfoto’s

 1. Prachtige beelden van echt Hollands vee. Daar stelt een winkelhaak in een T-shirt niks bij voor. Behalve natuurlijk als het een peperduur designershirt betrof, maar trek je dat aan tijdens een trip in een Jeep of terreinwagentje…?

 2. Prachtige foto’s van prachtige beesten, er zat geen stier bij naar ik hoop?

 3. Mooi.
  Laats was ik aan het wandelen en toen kwamen er een stuk of zeven koeien aanrennen. Ze wilden contact. Gelukkig zaten ze wel achter het prikkeldraad.

 4. Terug tal van uitzonderlijk mooie foto’s.
  Achter onze woning is een ontzettend grote weide met hele oude bomen en … koeien.
  Het was mooi om de kleine kalfjes dit jaar te zien opgroeien.
  Telkens ik in de tuin zit kan ik er van genieten om er naar te kijken.
  En dan zie ik ook regelmatig één van onze katers ‘Levi’ ergens in een boom zitten of op z’n duizendste gemak door de weide wandelen net of die van hem is.

 5. Ach, zo lang je geen lichamelijke verwonding aan dat prikkeldraad hebt overgehouden, valt het toch reuze mee!? En die mooie koeienfoto’s pakken ze je niet meer af. :-)

 6. Jammer van die winkelhaak maar ik ken je ondertussen goed genoeg dat je dat er wel voor over hebt. Van heel dichtbij zijn de dames toch echt wel flink groot hoor, en ze hoeven niet boos te zijn om per ongeluk een breuk in mijn voet te organiseren. ;-)

 7. Koeien zijn zeer vriendelijk beesten. Als je ze met respect benaderd is er niets aan de hand. Mooie foto’s

 8. De koeien hebben een prachtige bruine kleur! Jammer van je shirt. Ik ben een beetje een hark en heb altijd moeite om via die opstappen een wei in en uit te gaan.

 9. Wat zijn het toch prachtige dieren! Ik was afgelopen weekend ook op koeienjacht maar ik kon er niet bij komen. Een winkelhaak zou ik er nog wel voor over hebben. Maar een brede sloot doorzwemmen niet.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top