Een roadtrip van kringlopen

Een roadtrip van kringlopen

Een roadtrip van kringlopen

Het moge duidelijk zijn dat ik vaak leuke dingen scoor bij de kringloop. En iets minder regelmatig spul terug breng bij de kringloop. Hoewel we echt wel regelmatig een kringloop of twee binnenlopen, doen we eens in de zoveel tijd meer van deze winkels aan. Deze keer mijn vondsten tijdens een roadtrip van kringlopen.

Sinds de vestiging van Het Goed in Nuenen open is, loopt deze winkel prima. De boeken zijn me net te prijzig maar ze hebben er vaak aparte dingen. Zo vond ik er al een poezenbeeld voor in de tuin en deze keer vond ik een witte fiets. Een grappig ding wat ik wel in mijn boekenkast zag staan en waar Vriendjelief zich over afvroeg of ‘ie rood moest worden. Voor 95 cent twijfelde ik niet over de aankoop en voorlopig is de fiets nog wit.

In Veghel rijden we al jaren langs een kringloop aan de haven en ook de kringloop in de binnenstad deden we nooit aan. Ik vind het ruk parkeren in de binnenstad van Veghel dus koos ik die aan de haven. De eigenaar of het pratend meubilair vertelde dat ze de winkel kortgeleden hadden overgenomen. Vriendelijke mensen maar wat een muffe ruimte met slechte verlichting. De boeken stonden in dozen voor de kasten en toen ik wilde vertrekken zag ik het kleine boekje over Anne Frank in dezelfde sneue staat. Ik naam het mee, voor 50 cent mopper ik niet.

We combineerde ons kringlooprondje met wat verplichtingen en bezochten de kringloop in Overlangel. We reden ooit door het nabijgelegen Keent en zagen de borden. Het is een fijne kringloop, groter dan je verwacht in zo’n dorp en we hadden geluk alles was met 50% korting terwijl ze normaal al fijn geprijsd zijn. Met een lekkere stapel boeken liep ik naar buiten.

We moesten nog iets ophalen en toen we dat gedaan hadden was het nog een klein kwartiertje naar de kringloop in Beneden-Leeuwen. Een groot pand op industrieterrein herbergt alles wat je maar kan bedenken en daarnaast hebben ze ook nog een groot magazijn. Ik genoot vooral van de ruime boekenafdeling met aangename prijzen. Naast goedgevulde kasten kijk ik ook graag door de dozen. Daar ligt alles door elkaar maar zijn de boeken 50 cent per stuk.

We deden nog een boodschap en daarna zakten we af naar Nijmegen waar we het Goed bezochten. Een heel groot filiaal maar ik vond maar 1 (betaalbaar) boek en terwijl ik in de rij stond vroeg ik een vrouw, die hele leuke dingen had gevonden, of ze nog een leuke kringloop wist. Ze wees me op Kringloop Marcel en wij togen op pad.

Wederom een flink formaat kringloop en terwijl Frans rondsnuffelde tussen de technische dingen keek ik rond tussen de boeken. Tot mijn vreugd vond ik nog een boek over Anne Frank en met goed zoeken nog een leuk stapeltje voornamelijk oorlogsboeken. Nadat ik mij losgerukt had van de boeken zocht ik een winkelmandje en vond ook nog een leuke mok en viel mijn blik op een blik. Ook die nam ik mee en met een achterbank vol boeken en boodschappen togen we naar huis.

28 thoughts on “Een roadtrip van kringlopen

 1. 50 cent is een fijne prijs. Dat is nou echt een fijne kringloopprijs ook. Soms is het bij de kringloop duurder dan bij de Action. Dat vind ik dan altijd echt jammer.

 2. Die mok maakte mij aan het lachen. Misschien van de week toch maar weer eens de kringloop binnenwandelen voor wat bloempotten. Buiten kan ik er geen planten meer bij hebben, maar wat er binnen staat is zielig. Vooral omdat ze in oud serviesgoed staan, en dus veel te weinig ruimte hebben.

  Ps. Ik heb wel bewondering voor je geduld want één kringloop winkel vind ik voldoende.

 3. Alleen al het fietsje maakt je kringloopje de moeite waard.
  De laatste jaren ga ik ook af en toe zo’n winkel binnen, het is een andere manier van winkelen hé ?
  Het is eerder surprise me winkelen 😎

 4. Je maakt goede reclame voor de kringloopwinkels en leuk dat je een mooie stapel boeken en een fietsje kon score!

 5. ik ga er meestal meestal naar toe om spullen te brengen Liesbeth

  die koffiemok spreekt me wel aan..

  en je bracht dit alles knap inbeeld

  prettig weekend

 6. Die koffiemok is geniaal. Ik ga voor zo veel mogelijk kringloop als ik iets nodig heb. Momenteel heb ik overigens precies wat ik moet hebben dus even geen kringloop.

 7. Wij zijn ook kringloopbezoekers, zeker in buurten van het land waar we normaal niet zo snel komen. En soms zijn we verbaasd over de kwaliteit van winkel en aanbod, vaak over de prijzen (Het Goed best een dure keten), soms kent men een aardig restaurantje, dan weer is het meer een uitdragerij. Ik vind die winkels het leukst die echt nog een goed doel (kerk of zo) steunen, niet teveel winkeltje spelen, en waar je nog moet graven in dozen voor iets leuks. Zodra het uitgestald staat in vitrines met fancy prijzen is ons bezoek veelal kort van duur…

 8. Boeken is het ook wel bij mij en bakken om ze in op te slaan. Ik vind het speuren naar iets leuks heerlijk en geniet ook als anderen iets bijzonders vinden.

 9. Dat fietsje is heel erg leuk! Ik heb inmiddels de weggevonden naar de kringloop hier in het dorp. Prachtige zaak in een voormalig Jaguar-pand. Heel grappig! Met zo’n sjieke lift enzo. Ze hebben er veel, ze hebben leuke dingen en het is niet te duur. Toch koop ik eigenlijk alleen boeken. Maar ik vind het heerlijk om er rond te kijken.

 10. Flinke buit! Die fiets is wel heel gaaf zeg. En als je twijfelt tussen wit en rood, kun je altijd nog kiezen voor het mandje in één kleur en de fiets in de andere kleur;).

 11. Ik moet toch nodig een vriendje met een auto vinden, want ik kom nooit meer in kringlopen. De grote zijn allemaal zo ver weg. Wel een paar kleintjes in de buurt.

 12. Nog nooit iets bij de kringloop gekocht. Ook niet op rommelmarkt, marktplaats of dergelijke. Op de een of andere manier kan ik niet met gebruikte spullen omgaan. Terwijl het zo goed is voor milieu enz. toch vind ik het niks voor mij. Maar misschien moet ik toch maar eens kijken …

 13. Vandaag nog naar de kringloop geweest, maar om weg te brengen.
  Ben maar bewust niet naar binnen gegaan, allen afgegeven. Hans

 14. Het Goed is ook gewoon een bedrijf en geen stichting, daar zit het verschil.

 15. Ik kom er te weinig om echt een oordeel te hebben over kringloopwinkels in het algemeen. Ik ken er ook maar drie hier in de omgeving maar waarschijnlijk zijn er wel meer natuurlijk.

 16. Ik vind het goed vaak te duur met een heleboel dingen, daar kom ik dan ook niet graag.
  Je hebt weer mooie dingen gevonden.

  Love as Always
  Dimario

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top