Fotoserie: Vrije uitloopkoeien
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: Vrije uitloopkoeien

Koeien zijn een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Hoewel ze soms erg schuw zijn en onverwacht uit de hoek kunnen komen, leg ik ze graag vast. Zoals deze kudde bij Cuijk.
Tot mijn genoegen zag ik een klaphekje en ben dus helemaal legaal tussen deze prachtige dieren doorgelopen. Ze leken geen moeite te hebben met me. In tegenstelling tot de ganzen die er meteen uit naaide. Eén van de koeiendames keek me aan en vroeg; ‘Moeoeoest dat nou?’. Maar ging al snel weer verder met waar ze mee bezig was, bijzonder weinig om precies te zijn. Gezapig een beetje gras herkauwen terwijl ze ondertussen met haar ogen dicht lag te genieten van het zonnetje. Alsof ze weet dat het wel eens één van de laatste mooie dagen van het jaar kan zijn en ze binnenkort weer voor maanden in de stal staat. In tegenstelling tot varkens zie je de koe veel vaker buiten. Ik ben dan ook helemaal pro vrije uitloopkoeien zeker in deze prachtige omgeving. Fotoserie: Vrije uitloopkoeien.

 

 

18 reacties