Doezels enerverende week in foto’s

Doezels enerverende week in foto's

Doezels enerverende week in foto’s

Eén zeer aangename goedendag dames en heren bloglezers
Hoe maakt u het allen? Hier spreekt tot u uw welbekende en doch Prinselijke Kater Doezel.
Met enige vertraging, alweder, spreek ik tot u vanuit een inmiddels weer rustige bepaald niet prinselijke of ordentelijke woning. Ik zal mijn eisen daarin eens wat afzwakken want beter gaat het toch niet worden.

Ik had een drukke week, lieve volgers. Wat ik als wijze kater al aan voelde komen was dat er wederom een afspraak bij de dierenarts gemaakt was. Gelukkig niet voor mij, nee deze keer wederom voor Marion. U weet wel het ietwat mollige poesje wat nogal de aandacht van Liesjbed weet vast te houden. Al enige tijd had zij last van een wat dik geworden plekje, maar na het vorige bezoek werd het heel wat minder. Tot het toch weer de kop opstak. Frans inmiddels heel wat euro’s armer, maakte de afspraak en Marion ‘ging onder het mes’, zoals mijn personeel dat zo oncharmant weten te verwoorden. Marion was daar, zoals u begrijpt, bepaald niet van gediend maar voor zij het wist zat ze al in een deken gewonden op Liesjbeds schoot in de auto.
Zijn ze niet gewend bij de dierenarts, dat poesje daar zonder mandjes binnen worden gebracht. Liesjbed stond erop dat ze erbij bleef tot Marion goed en wel in slaap was. Kan u vertellen dat het een paar uren later reeds gedaan was en Marion weer thuis kwam. En dat hebben wij allen geweten. Wat een drama maakt die ervan. Ze wurmde zich binnen 5 minuten uit het jasje, bleef maar rondlopen en gooide zich uiteindelijk nogal vulgair leeg.

Diezelfde avond ging het al stukken beter met haar, nu inmiddels een halve week later slaapt, eet, drinkt en zeurt ze als gewoonlijk. Vannacht nog liep Liesjbed met haar buiten omdat mevrouw ‘die rotbak niet gebruikt’. Binnenkort moeten de hechtingen eruit en tot die tijd wordt ze goed in de gaten gehouden en eet ze alleen nog van mijn Prinselijke vleeskuipjes. U begrijpt dat het mij bepaald niet aanstaat dat zij misbruikt maakt van al onzer bezorgdheid.

Uiteraard heb ik niets te klagen. Liesjbed had kattenvoer besteld. Was zoveel kwam in twee heel grote dozen. Eerste doos viel nog mee hoor maar tweede doos hmm kilo’s prinselijke brokken en 14 kilo snoepjes (red: Whiskas). Daarbij heeft ze uit Duitsland de daar in zovele smaken aanwezige favoriete stickjes meegenomen en ook nieuwe smaken.

In navolging van de dames wilde ik van de week ook eens vroeg aan de wandel. De dames hier vertrekken meestal door het zolderraam, maar deze weg is niet geschikt voor een prins als ik. Mij tussen prikkelplanten door wringen of over dakgoten balanceren dat laat ik graag aan de dames over. En dus wekte ik Liesjbed die er naar het schijnt niet zoveel moeite mee heeft als ik buiten verblijf, zolang het licht is. Normaal blijft mijn personeel trouw aan de deur staan wachten, maar deze keer niet. Deze keer liet ze mij geheel alleen buiten en toen zij uren later ‘eens kwam kijken’ vond ze mij in doodsnood in de boom. Hoe ik daar gekomen ben, daar weiger ik over te spreken jullie zouden mij alleen uitlachen. Het duurde mij dan ook veel en veel te lang eer mijn noodoproep beantwoord werd, maar uiteindelijk werd er door Frans een ladder vanaf de schuur tegen de boom geplaatst en kon ik zeer oncharmant uit de boom komen. Ik vermoed zomaar, dat Liesjbed mij de komende weken niet meer buitenlaat al ware het maar dat Frans niet meer op één der schuren hoeft te klimmen.

U begrijpt lieve volgers, het was een enerverende week gelukkig is Marion aan de beterende hand, ben ik ook uit die andere boom dan eerst geholpen en is er weer genoeg prinselijk eten in huis. Ik dank u voor uw aandacht en wens u allen een prettige week toe.

20 thoughts on “Doezels enerverende week in foto’s

 1. He Doezel ……. jou leventje wordt ook nooit saai he!
  Gelukkig hoefde jij niet naar de dierenarts, of vindt je dat niet erg …….
  Nou, ik weet nog wel dat toen ik er nog was ik het AFSCHUWELIJK vond, zo’n vreemde vent aan mijn lijf…….
  En geniet maar lekker hoor van je eten en je snacks, je leeft immers maar een keer :-)

 2. Jij sloeber Doezel!!
  Gelukkig hebben ze je gevonden in die boom of je had er nog kunnen zitten :-)

 3. Dat was wel een heel druk weekje zo. Misschien moet je ook eens denken aan een soort van winterstand, net als wij hebben. Oh, en vertel eens over die boom, we zullen je echt niet uitlachen hoor…… Grote poot, Paco en Milka

 4. Proest! Sorry, Doezel. Ik moet hier toch wel erg om lachen. Fijn dat je weer veilig beneden bent en dat het met Marion weer goed gaat. Je moet de groeten van Spike hebben.

 5. Dank Prins Doezel, het is altijd een genoegen als U ons op de geheel eigen wijze op de hoogte brengt van het wel en wee in huize Liesbeths, zij laat ons gewoon in het ongewisse van de problemen omtrent de lieve Marion, Mag ik hier uit concluderen dat Uw prinselijke hart niet geheel onberoerd gelaten wordt door deze dame? Ik betrap me er op dat ik altijd iets meer naar Uw manier van spreken neig wanneer U een logje schrijft, ik hoop dat ik U daarmee niet ontrief!

 6. Lees ik daar een stukje weekhartigheid, Prins Doezel. Bezorgdheid, omtrent Marion. Dat staat je goed.
  Over je boomklimavonturen ga ik het niet hebben, al denk ik er wel het mijne van. ;-)

 7. Doezel kan goed vertellen :) Tja, de dierenarts, dat is toch altijd een dingetje. De kat hier gaat er niet graag heen maar de hond weer wel.
  En die sticks, hebben ze die niet hier in Nederland?

 8. Hé Doezel, misschien moet je toch ook eens vermelden dat je bazinnetje zulke prachtige foto’s van je kan maken. Verdient ze weleens een complimentje voor toch?

 9. Zo zien we weer dat ook een prinselijke kater al eens hulp nodig heeft.Gelukkig kan die Frans alles zelfs prinselijke katers uit een boom redden

 10. Ja, soms valt iets niet uit te leggen, dan is dat gewoon zo, gelukkig komt alles altijd wel weer goed, met dank aan mensen.

 11. Tja Doezel, je zult begrip moeten opbrengen zoor de dames. En voor je personeel.
  Weet je, het valt niet mee te leven met een adellijke prins, ik weet waarover ik praat….. :-(

 12. Honden en katten zijn altijd een dankbaar onderwerp.
  Doezel is een prachtige eigenzinnige kater, met een tikkeltje hoogtevrees.
  Maar met een goed verhaal, dat Marion snel verder mag opknappen. Hans

 13. Tsjonge jonge, je lijkt mijn broertje Ollie wel. Ook altijd een grote bek en afgeven op de dames… Maar een heel klein angstig hartje. Als de bel gaat verstopt hij zich terwijl ik moet gaan kijken… Hij is altijd binne terwijl ik altijd buiten ben. Watjes zijn die kerels.
  Kaat, van bVision.

 14. ha die Doezel
  dus je kan wel in een bomen komen , maar er niet weer uit :)
  flink oefenen dan maar , doe ik ook , maar dan met een camera :)
  Marion weer aan het zeuren , nu dan is die weer gezond , toch
  jullie worden wel verwend hoor met al dat lekker
  ik kocht mezelf een leuk cadeautje , bracht huiswerk met zich mee
  komt goed :)
  fijne avond groet

Comments are closed.

Back To Top