Fotoserie: Terug naar Heusden

Fotoserie: Terug naar Heusden

Fotoserie: Terug naar Heusden

Gelegen aan de Zuiderwaterlinie en spil tussen de Biesbosch en Den Bosch, was Heusden een belangrijke stad. Het kreeg als één van de eerste steden een stadsmuur en won in de huidige tijd een prijs met de restauratie die de stad heeft ondergaan. Tegenwoordig is het nog steeds een prachtige stad, dorps binnen zijn oude vesting en daarom gingen we terug naar Heusden.

Ik kan me niet anders herinneren dan dat Heusden toeristisch is. Maar ik had niet verwacht dat het er laatst zo druk zou zijn. De mensen die er wonen ook niet, ik zag regelmatig lelijke gezichten. Ik begrijp dat je geen trek hebt in toeristen, maar al die schattige winkeltjes draaien daar wel op. Ik bleef uit de drukte en vond het voormalige Gouveneurshuis. Helaas was het museum nog niet open, maar de tuin wel. Een weelde al die planten en bloemen. Net als Heusden zelf trouwens, hoewel het u misschien niet zo lijkt is Heusden echt een leuke vestingstad, ligt aan het water en absoluut de moeite waard voor een wandeling en een kennismaking. Fotoserie: Terug naar Heusden.

 

 

 

29 thoughts on “Fotoserie: Terug naar Heusden

 1. Prachtige foto’s! Ik heb me nog nooit in Heusden verdiept, maar het is overduidelijk wel een stadje waar ik graag op mijn gemak zou willen rondstruinen, dus ik zet het op mijn lijstje!

 2. Wat een prachtig stadje.
  Ik snap wel dat er toeristen op af komen.
  De pannekoekenbakker, weer eens wat anders dan een koekebakker:)

  Heb een fijne dag Liesbeth.

 3. Prachtig! En dan met een bakje koffie op dat bankje onder die rozenstruik zitten….
  Dan worden de bewoners pas écht chagrijnig, denk ik ;-)

 4. Heusden ken ik wel, een mooi vestingstad heb het ook bezocht.
  Een hele belevenis, net als Naarden vesting. Hans

 5. Even deed het me aan Nieuwpoort denken. Ook een vestingstadje maar veel kleiner dan Heusden. Mooie sfeervolle fotoserie. Ik snap wel dat het toeristisch is.
  In Kinderdijk – aan de overkant – komen jaarlijks 600.000 toeristen en het dorp zelf telt nog geen 800 inwoners…

 6. Er bestaat een lijst in Wikipedia met Belgische vestingsteden.

 7. een leuk vestingstadje..Liesbeth

  in Nederland zijn er heel wat, terwijl ze in Vlaanderen ver te zoeken zijn

  ik zie niet meteen waarom

  prettige dag

 8. Nederlands vestingstadjes zijn altijd fotogeniek.Ik wist zelfs niet dat jullie ook een Heusden hebben.Wel veel schilderachtiger dan ons Belgische Heusden.Wat een gezellige plekjes en foto’s.

 9. Oh wat een pracht… en niet eens zo ver van huis. Helemaal leuk al die oude vestingsstadjes. Ik vind winkelen dan niet zo tof. Maar hier kun je mij wel blij mee maken :)

 10. Ziet er inderdaad erg mooi uit.
  Ook maar eens gaan kijken daar op een doordeweekse dag als we toch eens in Den Bosch zijn waar vrienden van ons gaan wonen.

 11. Hier zien we zo ondertussen de toeristen ook liever weggaan dan blijven/ Ze houden zich gewoon niet aan de maatregels.

 12. Als ik naar de foto’s kijk denk ik, leuk stadje. Maar ja, jij weet van een eikel nog een kunstwerkje te maken, dus ik vertrouw het niet helemaal…

 13. Ziet er schattig uit, maar ja, jouw foto’s maken van ieder gehucht een benijdenswaardige verblijfplaats.

 14. wij hebben er jaren geleden een dag doorgebracht, wij waren daar puur tevallig terecht gekomen. Zo mooi!
  mijn man zei iets over Anton Piek en dat nam ik hem zeer kwalijk Toen was er haast geen toerisme, nu zou ik er niet meer heen durven gaan uit vrees voor een teleurstelling..

 15. Nee ik ben dol op pannenkoeken maar je doet me geen plezier met uit eten en nu met afstand houden al helemaal niet.

 16. ik was er vlak bij , in auto kilometers , maar ja ik was te voet :)
  het is zeker een mooi stadje , en je bracht het schitterend in beeld

  ik wandelde in een mooi landschap ja , die toren , denk dat je kasteel Nijenbeek bedoeld , jammer dat je er niet in kan/mag
  maar als je het op zoekt bij de link die ik gaf is er een virtuele tour
  ja Deventer is een pracht stadje , een bezoek meer dan waard

 17. Dat krijg je als veel mensen niet op vakantie gaan maar hun vertier in eigen land zoeken. Ik ben er overigens nog nooit geweest. Lijkt me een leuk stadje.

 18. Mooie fotoserie en toegegeven Heusden in NL lijkt me stukken gezelliger dan Heusden (Zolder) in België. :-)

 19. Ik denk.. ik ken die plaats ergens van, maar dat zie ik natuurlijk op het bord staan bij de snelweg onderweg naar benee. Leuke plaats zeg.

  love As Always
  di mario

 20. Hartstikke leuk vestingstadje inderdaad.. heb er ook al twee keer van genoten. Ik zie jammer genoeg geen fotootje van die tuin naast het Gouverneurshuis, wat echt wel een prachtig, maar vooral ook lekker rustig hoekje van de stad is.

  De laatste keer zagen we trouwens waarschuwingen aan de weg van de parkeerplaats naar het stadje, voor de eikenprocessierups die in de bomen daar zouden zitten.. geen last van gehad nu?

Comments are closed.

Back To Top