Een verrassing in de tuinwinkel

Een verrassing in de tuinwinkel

Een verrassing in de tuinwinkel

Hierbij beken ik, ik mag van mijzelf niet meer zeggen dat ik niks met plantjes heb. Sterker nog die handschoenen die ik gekocht heb, draag ik niet. Ik heb hangbakkies gekocht, zakken tuinaarde gesjouwd en meer onkruid gestoken dan me lief is. Het werd tijd dat ik mijn stempel eens op de tuin zou drukken maar daarvoor moest ik eerst naar de tuinwinkel en deze keer vond ik een verrassing in de tuinwinkel.

Mijn tuinwinkel is schijnbaar een outlet, zag het de laatste keer op de gevel staan. Zal me jeuken, ze hebben er meer dan genoeg en de prijzen maken het interessant. Het is inmiddels zover dat ik niet meer naar de prijzen kijk. Alle planten en bloemen zien er goed uit en daar gaat het uiteindelijk om. Het is geen winkel met opsmuk. Je kan er makkelijk even aan de kant gaan staan om info over wat je gezien hebt op te zoeken. Ik zoek veel meer planten en bloemen op en ik snuffel tegenwoordig ook aan de bloemen. Anjers meuren bijvoorbeeld. En die schattige roze bloemetjes ook maar lang zo erg niet als die stinkanjers sorry Bernhard.

Babymeesje
Het was op zo’n moment dat ik bewapend met kar en telefoon in de hoek stond, toen ik gekwetter hoorde. Het meesje waar het uitkwam zag ik ook en toen ik de kleine herrieschopper met mijn ogen volgde zag ik ook waarom Meesje zo hysterisch was. Ik stond te dichtbij en dus duwde ik mijn karretje een eindje weg pakte mijn telefoon en vond een schattige verrassing in de vorm van een babymeesje. Die zat in zo’n lelijke plastic bloempot maar stond eigenlijk wel veilig onder een stelling. Blijkbaar waren Frans en ik de enige die de kleine hadden gezien ook. Of we waren door eerdere ervaringen beter afgesteld op meesjes geluid.

We vulde onze karren in de voor de rest rustige winkel. Een vrouw van hooguit 45 keek nog een beetje vreemd naar Frans en daarna met draaiende ogen naar mij. Vind ik wel grappig, dat vrouwen er meteen vanuit gaan dat ik alleen ben in die winkel. Ik gaf haar mijn vriendelijkste glimlach en zei ‘schat, die mevrouw wil er heel graag even door’. Het is geen grote winkel maar ze maakte vlot dat ze weg was. Ik maakte nog een extra rondje, vond dat ik nog wel meer mocht en toen keek ik tussen de hebberigheden. Ben ik niet vaak gevoelig voor, ik hoef dingen niet per se nieuw. Maar z’n opgestapeld rijtje dieren, dat vind ik grappig. Hoewel ik ook keek naar de gekleurde versie heb ik Frans gelijk moeten geven.

Beladen met meer dan op de foto’s te zien is, wilde we de winkel verlaten. Ik had de kassière over het meesje verteld en onderwijl stond Frans naar een parasol te kijken die een gebroken balein had en belachelijk goedkoop was. Ook de parasol ging mee. Terwijl Frans de parasol repareerde ploeterde ik de tuin vol, hoe het daar gaat daar kom ik nog op terug.

29 thoughts on “Een verrassing in de tuinwinkel

 1. Die is uitgevlogen is bij het uitvliegen in die pot gevlogen en er dus zelf ook weer uitgevlogen. Hoe klein ook dit was de leeftije van de vogeltjes die ik had in de tuin.

 2. Oh, die Bremer stadsmuzikanten (soort van). Leuk!
  Hoe zou het nu met het vogeltje zijn …

 3. Ik heb de indruk dat jouw tuintje weldra in een groene oase omgetoverd gaat worden. Hou zou het ondertussen met het meesje gaan ?

 4. dus besmet met het groene vingersvirus , al gaan ze er zwart uit zien hihi
  waarom denkt zo’n troel dat jij alleen bent , ik wed dat zij dat was :)
  ja zo’n tuincentrum is een mooie plek voor mezen en andere kleine vogels
  hopelijk red de kleine het

 5. Zo’n outlet is alleen maar fijn joh! En leuk, zo’n meesje. Hoop wel dat z’n moeder ergens in de buurt was…

 6. Aan een outlet is niks mis mee, je kunt zelf uitzoeken wat je wilt kopen.
  Ach, meesje heeft een zetje nodig. Hans

 7. Wat een schattige bijvangst heb je gevonden. Echt nog een heel kleintje. Een tuincentrum is natuurlijk luilekkerland met die hoge ramen die vaak open staan voor vogels. Ik zie ook vaak vogels in het tuincentrum rondfladderen, maar heb er nog nooit zulke jonge vogeltjes gezien, dat was dus boffen voor je.

 8. Zo is het toch, als je je er maar lekker bij voelt. Beetje onkruid trekken. Beetje in het zand wroeten. Voordat je het weet is het een paradijsje.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Vaak als je er mee aan de slag gaat ontdek je steeds meer. Tuinieren gaat nog jouw ding worden.
  Die outlet zou mij ook wel lijken.

 10. Ach, tuinieren doe je met vallen en opstaan. Hou er rekening mee dat niet alles het even goed doet. Maar het gaat zoals het gaat… Mooi blogje.

 11. Dus toch *groene vingers* helaas aan mij niet besteed. Leuk blog en vooral dat meesje.

 12. Wij hebben zo eens een baby-mereltje in de slaapkamer gehad.. die had het (nog) minder naar de zin. Voorzichtig buiten gezet.
  Het tuiniervirus heeft je flink gebeten hehe.. nou, er bestaan slechtere virussen hè..! ;-)

 13. Je hebt dus plezier gekregen in tuinieren en de microbe beet.Je maakte ee fantastische start en zo zal je ervaren dat een tuin hebben een rustoase kan zijn, waar je ,je eigen plekje kan scheppen.Je zal er ook veel foto’s kunnen maken want met plantjes en bloemen in de tuin komen er meer en meer beestjes op je tuin af.Wens je heel fijne ervaringen in geuren,kleuren en geluiden.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top