Doezels week over auto’s en haarballen

Doezels week over auto's en haarballen

Doezels week over auto’s en haarballen

Eén heerlijke goednedag dames en heren, hier spreekt zoals u aan het taalgebruik wel kan merken uw prinselijke kater tot u, hoe maakt u het? Hier zijn, zoals u wel hebt kunnen lezen, de verdrietige gemoederen weer iets gestaakt. Zowel kat als personeel is enigszins gewend aan het moeten missen van onze metgezel, maar voor ons katten is dat wel te merken. Er wordt veel strakker op ons gelet.


Vooral Liesjbed sjouwt nogal eens voorbij met Maria. Die warme dagen, die mocht zij niet buiten doorbrengen. Maria was dan ook bepaald niet fit aan de vooravond daarvan. Ze heeft ook niet zoveel bij te zetten maar hoewel ze vriendelijk en attent is praat zij niet over zulke zaken met mij. Ik ben dan ook een prinselijke kater, dames dingen gaan mij niets aan. Maar volgens mij was het gewoon een haarbal. Liesjbed wil mij daarvoor wel eens kammen, niet mijn favoriete bezigheid met haar moet ik u zeggen.

Kitty slaapt tegenwoordig weer in de schuur op een stapel oude onderbroeken van Liesj op een stapel oude kleding. Dat wordt hier toegestaan, maar toen ik aangaf wel in het huisje te slapen joeg Liesjbed me naar binnen. Wat op zich nog niet zo’n ramp is, maar onderwijl kankerde ze over in bomen eindigen, over het vogeltje, over Job en hoe ik het in mijn hoofd haalde en dergelijke.

Over het huisje gesproken, Liesjbed denkt nog steeds dat het ooit Jobs huis wordt. In zijn dromen. Maar ze heeft mijn uitzicht wel sterk verbetert met haar planten, bloemen en wat zij zo plat ‘bakkies’ noemt. En dan te bedenken dat ze voorheen nog moeite had met een kattengrasje in leven houden.

Over de tuin gesproken ik heb om een subtiel plukje catnip gevraagd maar Liesjbed zegt dat ze niet weet waar ze dat kan kopen. Weet één van u, lieve volgers, waar ik Liesjbed naartoe moet sturen?

Liesjbed had nog gratis bij haar bestelling een zakje snoepjes geregeld. Erg lekker moet ik zeggen, helaas lusten de andere dames ze ook graag. Ze nam ook nog andere nieuwe snoepjes mee maar ze heeft mij vriendelijk verzocht daar niets over te schrijven op straffe van het ontnemen van alle snoepjes. Ze komt er nog op terug.
Bijgevoegd dames en heren, een collectie foto’s die Liesjbed gemaakt heeft de laatste weken. Waaronder Maria in de auto die het inmiddels weer doet en de charmante van zowel mij als de dames in het veld.

Met vriendelijke groet,
Prins Doezel enz. enz.

33 thoughts on “Doezels week over auto’s en haarballen

 1. Zijne koninklijke harigheid Doezel, je weet het fraai te zeggen maar Liesjbed weet jullie nog fraaier te fotograferen (-: Het doet me plezier dat je ordinaire brokjes niet te min vindt!

 2. Het is zo jammer om te moeten constateren dat de meeste katten zo weinig verwend zijn…ook hier praten en lezen ze mee met wat de bedienden zoal voor ze hebben klaargezet, of de ligplekken wel comfortabel genoeg zijn. Ongekend dat die ‘baasjes’ op stoelen en banken willen zitten terwijl dat toch de meest comfortabele ligplekken voor de koninklijke hoogheden zijn. En dat er dan dekens en lakens over liggen maakt die plekken nog een stuk aantrekkelijker….

 3. Oww wat prachtig die nonchalante pose van je viervoeter in het huisje onder de dakpannen. Echt de mooiste van de serie

 4. Ze zijn heerlijk om te fotograferen hé, die poezen. Zo statig …
  Fijn weekend.

 5. prachtige foto van deze poezen, heel mooi in het licht en zonnetje gezet

 6. Potverdikkie, wat staan jullie weer knap op de foto, Doezel! En voor Liesbeth: Catnip kun je gewoon bij de dierenwinkel kopen. Ik heb het ooit in vloeibare vorm gekocht. In spray vorm. Spike had een speeltje waar catnip in zat. Maar na een tijdje was dat ‘uitgewerkt’ dus heb ik zo’n spray gekocht. Werkte als een tierelier. Spike was meteen weer verliefd op zijn speeltje. Ik heb het daarna nooit meer gebruikt. Ik vond het iets akeligs hebben om onze altijd zo gemoedelijke Spike zo bijna krols te zien doen.

 7. Ik heb genoten van de poezekoppies.
  Je verwent ze Liesbeth en dat kan ik alleen maar leuk vinden.

  Een pootje van onze Milly:)

 8. Ik vind de foto van jou met Frans prachtig Doezel! En fijn dat we weer een beetje op de hoogte zijn van jou en de dames.

 9. Er is nog plaats in de herberg Beau, maar geef je personeel nog een kans.

 10. ZKH prins Doezel. U hebt ondanks af en toe gemopper hunnerzijds perfect personeel. Deze zelfsturende formatie zorgt maar perfect dat ieder van U niets te kort komt.
  Reageer maar even af maar knijp in Uw handjes met dit personeel.

 11. Kattenkruid? Volgens mij is dat zelfs bij een beetje tuincentrum te koop.

  Prins Doezel staat weer prachtig op de foto. Hij heeft waarlijk en waarachtig talent.

 12. Hallo prinselijke hoogheid, als iets minder prinselijke Beau wil ik wel even met je mauwen. Je bent toch wel reuze fotogeniek hoor , en van die haarballen moet mijn personeel óók niets hebben, ik hoop dus maar dat je geen”slapend personeel”wakker gemaakt hebt, straks moet ik ook nog aan kammen geloven. Het personeel is hier gehalveerd en dat was best nog wel dingetje voor me hoor, was er behoorlijk van slag van, was natuurlijk juist het personeelslid waarbij ik zo graag en veel op schoot kon liggen. Bij het overgebleven personeelslid staat daar meestal een laptop op schoot, tel uit je winst. Als het nme nier niet meer bevalt trek ik gewoon bij uwe prinselijkheid in hoor.

 13. Wat een leuk verhaal, geïllustreerd met mooi fotomateriaal. Jouw foto “prins Doezel” is echt prachtig hoor en het leventje dat U daar leidt samen het “lagere voetvolk” is dat van een prins waardig. Het was alvast heel aangenaam om met u te mogen kennis maken. Getekend, the Britisch Shorthair “Lord Beau le Beau of Antwerp”. LOL

 14. Ik heb nog nooit van catnip gehoord.
  Dus behalve genieten van je stukje en je foto’s kan ik je niet verder helpen.

 15. Waar je catnip koopt weet ik zo direct niet meer wegens al lang geen poes meer in huis, maar wijlen mijn minneke reageerde even stoned en geobsedeerd op olijven en op selder als op catnip…

 16. Ze krabbelt niet heeft ze een dode boom voor. Ik zal het eens vragen in het tuincentrum.

 17. Hihihihi super leuk geschreven en erg mooie foto’s erbij.
  Dit is een soort van fabeltjeskrant 2.0 :-)

 18. Zeer geachte doorluchtige hoogheid Doezel, weest U vooral waakzaam, dat lager geplaatste kattenbeesten, U niet de kroon van het hoofd stoten hoor!

 19. Ze hebben bij tuincentra wel kattengras, althans daar haalde de tegenpartij dat altijd voor Poes. Als er veel suiker in die snoepjes zit kun je ze beter laten liggen.

 20. De auto als krabmat lijkt me niet zo geslaagd. Planten voor katten in de tuin: zoals kattenkruid, dille, koriander, citroenmelisse kun je in ieder tuincentrum kopen…

 21. Ik hou zoveel van katten.
  Heb ook twee honden gehad en twee katten ze konden het goed vinden, maar de katten bepaalde wel eerst hun plek.
  Samen konden het toen goed vinden.
  De foto’s maken me heel blij, geef ze maar een knuffel van me. Hans

 22. hé Doezel
  je beging wat op een oude zeur te lijken :)
  maar je hebt zo te lezen alles weer onder controle

 23. Wat kan hij toch prinsheerlijk vertellen voor een kat. Die van mij hebben ook last van haarballen én van motten die ze najagen en opeten. Dat geeft samen serieuze indigestie. Ik ben dat gespuug en de diarree een beetje moe. Gelukkig ging het vandaag eindelijk beter.

 24. Weer een stukje om bij weg te smelten. Prinselijke praat, je vraagt je af wat de Oranjes hier van denken. ?
  Catnip, is dat niet kattenkruid? Ik heb het in de tuin, weet niet meer van wie ik het ooit kreeg.

Comments are closed.

Back To Top