Fotoserie: Restje voorjaar door de mist
Fotoserie,  Natuur

Fotoserie: Restje voorjaar door de mist

bijna onvoorstelbaar maar nog geen week geleden werd ik wakker en zag dat het mistig was buiten. Ik twijfelde niet, maar was gewoon traag en trok snel wat makkelijk kleren aan en gaf Frans een kus voor vertrek. Ik ga even de mist en weg was ik. De rust op straat was heerlijk en wederom bedacht ik me, moest ik eens wat vroeger opstaan. Ik trof kort na vertrek de enige levende ziel, zo’n mens waar de hond wel leuk van is. En banjerde verder en genoot van de kleine wereld in intens mooi lichtgroen.
De mist was dicht en hing zwaar over het stuk natuurgebied waar ik naar onderweg was. Vertwijfeld liep ik nog een tiental meter het natte gras door, realiseerde me dat ik natte sokken kreeg, boven mijn schoenen èn erin, en keerde om. Over een slootje hing een subtiele maar prachtige waas en door het grijs prikte het verse groen. Spinnenwebben hingen vol met druppeltjes en behalve het grint onder mijn voeten hoorde ik niets. Zelfs de vogels hielden in. Een zacht windje blies me in het gezicht toen ik de andere kant op liep en steeds meer zag ik de mist optrekken. De zon zou die dag niet komen maar toch ik zag het voorjaar door de mist.

23 reacties

 • Karel

  ik ben blij dat je het filmpje leuk vind
  het is steeds weer genieten daar of elders
  echt stil zoals jij liggend op een kussen on de haaien heb ik nog niet meegemaakt
  ach ik als kind gebleven oudere kan die luidruchtige kinderen ook wel begrijpen hoor :)

  fijn weekend groet

 • rietepietz

  O zeker maar met een spiegelreflex moet je natuurlijk ook nog om kunnen gaan en een beetje hobby in hebben. Maar hoofdzaak is toch dat je oog moet hebben voor “het plaatje”, dan pakt het zelfs met een automaatje nog wel eens leuk uit.

 • Liesbethblogt

  Er is wel degelijk verschil tussen een simpele compact camera en een spiegelreflex. Maar het is ook inzicht in fotografie. Daarnaast is mist gewoon prachtig maar maakt het de gemiddelde camera wel in de war.

 • rietepietz

  Voor foto 1 en 3 zou ik met liefde m’n bed uitkomen, maar ja wat ik met mijn camera kan vangen wordt altijd anders dan wat jij er te pakken krijgt. ( Ja ja ja, dat ligt aan mij, ik weet het) .

 • Naomi

  Oh wauw, prachtig! Dat van het vroeg opstaan herken ik wel, maar phoe, mijn bed ligt toch altijd zó lekker.

 • mizzD

  Prachtige beelden.. ik ben nooit zo vroeg op dat ik dat ook kan zien hehe.

  Die minibieb in Kinderdijk hing naast het pand Molenstraat 98-100.

 • logbankje

  Het is een prachtige foto serie over de mist.
  Nu is het wakker worden met de zon op het hoofd. Hans

 • Karel

  mooie opnamen wederom Liesbeth , ja voor deze moet je vroeg zijn
  als je de mist ” in ” wil gaan :)
  het zijn prachtige momenten , ik kom sinds ik met pensioen ben , wel nog vroeg van bed om een trein te halen , maar niet meer om er op uit te gaan , ook maar weer eens terug draaien

 • Jan K. alias Afanja

  Vooral je laatste foto vind ik erg mooi.
  De vroege ochtend heeft vaak veel moois te bieden. Ik neem me ook wel eens voor om daar eens wat vroeger voor op te staan, maar dat valt voor een nachtmens niet mee. ;-)