De nieuwe kringloopwinkel van Valkenswaard

Een paar jaar geleden kwam ik tot mijn ontsteltenis te weten dat Het Goed uit Valkenswaard zou verdwijnen. Een nieuwe Aldi verscheen op deze locatie en Valkenswaard bleef zonder mooie grote kringloop, tot een paar weken geleden toen de nieuwe kringloopwinkel van Valkenswaard opende.

Kringloop Valkenswaard
Het was eigenlijk puur toeval dat ik op een stukje in de plaatselijk krant stuitte en las over de nieuwe kringloopwinkel van Valkenswaard genaamd Verderest. Ik zocht wat rond en toen ik de foto’s zag wilde ik meteen een kijkje gaan nemen. Dus op een mooie zaterdagmiddag togen wij naar mijn oude woonplaats en vonden daar tussen de afslag Leende en het dorp een grote nieuwe kringloop.
Een paar seconde keek ik mijn ogen uit, wat een mooi licht pand en toen zag ik een bekend gezicht. Het duurde even maar ik realiseerde me dat ik tegen knappe kop van de kringloop in Budel kende en hij vertelde later ook dat hij degene was die hier een nieuwe vestiging mocht openen. Dat was hem van harte gegund want het geheel is leuk opgezet.

Hergebruik tot in detail
Al voor mijn bezoek had ik gelezen dat het bedrijf uit wilde breiden met een circulaire werkplaats. In zulke werkplaatsen worden producten niet weggegooid, maar wordt er gekeken naar wat er nog wel kan. Een bankstel wat niet mooi meer is wordt van stof ontdaan waar een schort uitgehaald wordt en het schuimrubber verdwijnt niet maar komt in een kussen. Zulk intensief hergebruik kan ik alleen maar toejuichen.

Duidelijk indeling
Ik snuffelde door het pand, vond vrij vlot een nieuwe cappuccino beker en verbaasde me over alle leuke dingen. Veel vintage wat dan ook wat duurder is maar ook heel aangename prijzen voor kleding, speelgoed en boeken. Ik scoorde mijn zoveelste Keulse pot beduidend goedkoper dan elders en het viel me vooral op dat er heel veel is maar alles netjes verdeeld is in hoekjes. Er is duidelijk met liefde ingericht en ja deze kringloop is nieuw, maar ik vermoed dat het hier zo gaat blijven.

Ik vulde mijn mandje met boeken en toen ik merkte hoe leuk het personeel was besloot ik dat deze kringloop één van mijn nieuwe favorieten is en best wat meer aandacht mag. Kringloop Verderest Valkenswaard is op alle dagen behalve zondag geopend en te vinden aan de John F. Kennedylaan 28.

 

16 Reacties

 1. Oh, wat leuk zeg! Een nieuwe kringloopwinkel. En dan ook nog zo’n leuke! Ik krijg zelfs zin om er heen te gaan, en voor mij is het veel te ver vrees ik.

 2. Vast wel en ander Marktplaats toch.

 3. Onze kringloopwinkel moet ik ook eens bezoeken, misschien vind ik daar wel een leuk kastje om om te bouwen tot een mnin-bibje ? :-)

 4. Leuk die kringwinkels :-)

 5. Ontzettend leuk dat je weer een nieuwe kringloopwinkel hebt ontdekt!

 6. Voor mij veel te ver weg, maar een verrijking voor de omgeving denk ik.

 7. Als we weer eens in die streken vertoeven zal ik deze tip zeker ter harte nemen. We hebben in dat Brabant al heel wat KLW’s bezocht. Deze lijkt me zeker de moeite waard…

 8. Een aanwinst voor Valkenswaard hoor Liesbeth.

 9. Een goed ingedeelde kringloopwinkel is goud waard.

 10. Wat een goede kringloop! En ook dat ze materiaal hergebruiken!

 11. Is wel een eind fietsen. Wel mooi dat je weer een mooie kringloop hebt gevonden.

  Love As always
  Dimario

 12. je hebt weer een mooi en leuk snuffel adresje er bij

 13. Hier is de kringloop net een buurthuis geworden, vaak komen mensen elke dag even buurten.
  Vaak heel gezellig. Hans

 14. Dan tref je het daar, De RD4 kringloop hier in Heerlen vraagt voor veel dingen de hoofdprijs, en dat blijft dan maar staan, en maar staan…. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.

 15. Ergens in augustus zitten wij in Heerlen .Dichterbij, maar nog steeds te ver.
  Lijkt me fijne kringloop!!!

 16. Héhé ze hebben er leuke dingen en wat fijn dat je toffe winkel terug is. Altijd leuk langsgaan en eens neuzen.

Reacties zijn gesloten.