Brabant Duurzaam Winkel

De nieuwe kringloopwinkel van Valkenswaard

Een paar jaar geleden kwam ik tot mijn ontsteltenis te weten dat Het Goed uit Valkenswaard zou verdwijnen. Een nieuwe Aldi verscheen op deze locatie en Valkenswaard bleef zonder mooie grote kringloop, tot een paar weken geleden toen de nieuwe kringloopwinkel van Valkenswaard opende.

Kringloop Valkenswaard
Het was eigenlijk puur toeval dat ik op een stukje in de plaatselijk krant stuitte en las over de nieuwe kringloopwinkel van Valkenswaard genaamd Verderest. Ik zocht wat rond en toen ik de foto’s zag wilde ik meteen een kijkje gaan nemen. Dus op een mooie zaterdagmiddag togen wij naar mijn oude woonplaats en vonden daar tussen de afslag Leende en het dorp een grote nieuwe kringloop.
Een paar seconde keek ik mijn ogen uit, wat een mooi licht pand en toen zag ik een bekend gezicht. Het duurde even maar ik realiseerde me dat ik tegen knappe kop van de kringloop in Budel kende en hij vertelde later ook dat hij degene was die hier een nieuwe vestiging mocht openen. Dat was hem van harte gegund want het geheel is leuk opgezet.

Hergebruik tot in detail
Al voor mijn bezoek had ik gelezen dat het bedrijf uit wilde breiden met een circulaire werkplaats. In zulke werkplaatsen worden producten niet weggegooid, maar wordt er gekeken naar wat er nog wel kan. Een bankstel wat niet mooi meer is wordt van stof ontdaan waar een schort uitgehaald wordt en het schuimrubber verdwijnt niet maar komt in een kussen. Zulk intensief hergebruik kan ik alleen maar toejuichen.

Duidelijk indeling
Ik snuffelde door het pand, vond vrij vlot een nieuwe cappuccino beker en verbaasde me over alle leuke dingen. Veel vintage wat dan ook wat duurder is maar ook heel aangename prijzen voor kleding, speelgoed en boeken. Ik scoorde mijn zoveelste Keulse pot beduidend goedkoper dan elders en het viel me vooral op dat er heel veel is maar alles netjes verdeeld is in hoekjes. Er is duidelijk met liefde ingericht en ja deze kringloop is nieuw, maar ik vermoed dat het hier zo gaat blijven.

Ik vulde mijn mandje met boeken en toen ik merkte hoe leuk het personeel was besloot ik dat deze kringloop één van mijn nieuwe favorieten is en best wat meer aandacht mag. Kringloop Verderest Valkenswaard is op alle dagen behalve zondag geopend en te vinden aan de John F. Kennedylaan 28.