Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen
Fietsen,  Fotoserie

Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen

Je zou je bijna schuldig gaan voelen door zo’n fiets zeg. Je zou denken dat hij op zijn oude dag, want een jonkie is het echt niet meer, wel wat rust geniet. Maar nee hoor mijn fiets moet zonodig weer door tot het bittere einde, voelt zich natuurlijk nog een jonge god en wil van wijken niet weten.

Maar ja ergens had ‘ie natuurlijk een punt, niet over die zwarte roestbak want laten we eerlijk zijn, de Vitara is een heerlijke auto, maar het aantal fietsende kilometers is wel een eind gedaald sinds die roestbak voor de deur staat. Het gemak ervan is leuk maar druist een beetje tegen mijn principes, die dus nergens op slaan, in.

Maar om nog enigszins te voldoen aan het beeld dat ik een echte fietser ben, toog ik op weg. Er lag nog een soort van sneeuw er kwam mist op en de wegen waren schoon. Behalve teringkoud had ik geen excuus en die fiets zeker niet. Als hij zich achtergesteld voelt, prima dan gaan we fietsen.

Hij maakte bijna een vreugdedansje toen ik vrijwel meteen een andere weg dan naar mijn werk in sloeg. Net op tijd realiseerde ik me dat dat een glad stukje weg was en hield hem in toom. Hij mopperde nog wat vond dat hij een nieuwe koplamp moest voor er nieuwe foto’s gemaakt werden. Ik mopperde alleen op bepaalde toch wel zeer koude onderdelen en hield het na een kleine 10 kilometer voor gezien. Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen.

 

 

 

28 reacties

 • Judy

  Prachtige fotoserie! Ik durf niet goed te fietsen met glad weer, en ach, in de binnenstad mag je toch niet fietsen. Dus ik ben een loperd geworden in de laatste jaren.

 • Rianne

  Goed bezig!
  Ik hoop op een baan op loop- of fietsafstand. Ik heb geen hekel aan autorijden, maar het lijkt mij heerlijk al lopend/fietsend mijn pensioen in te gaan. Al duurt het nog wel eventjes (jaartje of 11 of zo) voordat het zo ver is. Maar dromen mag… Vind ik..

 • Rietepietz

  Ach… wat lief dat je de fiets z’n zin geeft, best wel koud hoor om te fietsen.
  De foto van de fiets is helemaal geweldig en die eerste foto onderweg zou je op canvas af moeten laten drukken, wat een sfeer heeft die.

 • Henk Jonkvorst

  Gelijk heb je. Meestal gaat mijn fiets mee op de trekhaak. Je ziet gewoon veel meer dan vanuit de auto. Mooie foto’s

 • Louise

  Ik weet niet waarom, maar ik vind die derde foto helemaal geweldig… En ik moet meer gaan fietsen.

 • Marylou

  Wat je laat zien is knap en die fiets kan nog verder mee.De fietsen van vroeger zijn veel sterker dan de moderne exemplaren van nu

 • Happy Hulk

  Owwwwat een leuk logje!

  Ik zit mij al een maand te verbijten.
  Het weer, de visite, de vakantie, de zoutstrooiers, ze zijn allemaal tegen mij.
  Maar mijn tijd komt!
  ZEKER WETEN!

 • gerdaYD

  Goede morgen Liesbeth.
  Gelijk heb je om alles te gebruiken tot er, soms helaas, een einde aan komt. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

 • Leo

  Als het iets van 15 april is laat ik de trappers weer rond gaan. Nu veel te koud. Ben zo blij met verwarmde stoelhoezen in de auto…..

 • John

  Een fiets kan door tot het ding niet meer kan. Net als een auto. Mijn fiets is ook geen jonkie meer maar doet het nog helemaal prima.

 • Bram

  Leuk verhaal en foto’s, dapper met die weer op de fiets gaan rijden.

  met dit weer laat ik de fiets maar lekker staan, krijg zo’n last van winter tenen :-( ondanks thermo sokken en dikke schoenen, wacht nog even op wat beter weer, om weer lekker te gaan fietsen

 • Karel

  heerlijk een eindje fietsen , doe ik gelukkig nog elke dag
  ja en met wat sneeuw , wordt het spelen , althans voor mij :)

 • Renesmurf

  Ik fiets alleen ergens naar toe, en dan geniet ik onderweg wel. Buiten de stad ga ik vrijwel altijd met de auto.

 • Michel

  Ik kreeg mijn fiets op mijn 21e verjaardag (ben nu 43) en die rijdt nog prima, vooral sinds ik er vorig jaar nieuwe banden onder heb laten zetten. We hebben gisteren een flink stuk gefietst (28 km.) en de kou viel erg mee. Het is mijn favoriete vervoermiddel :-)

 • mizzD

  Oei.. op die brug lag zéker nog een soort van sneeuw.. lijkt me glad! Ik ging nevernooit op twee wielen met zulk weer, hoe mooi ook! een ongeluk zit in een klein vlokje..! ;-)
  Maar die foto’s zijn de moeite!

 • Peter Grey

  Je hebt de fiets gelukkig gemaakt. Een nieuwe koplamp? Duh. Teveel spatsies moet zo’n fiets nou ook weer niet hebben. Mooie winterfoto’s!

 • VillaSappho

  Ik ging fietsen weet je nog? Heb er wel meer gemaakt maar het was koud en dus ik stilstaan niet goed voor me.

 • AnneMarie

  10 km. Fiersen met die kou. Brrrr
  Vorig jaar moest ik zo nodig fietsend de heide op.
  Nou dat heb ik geweten hoor. Kon gelijk 2 weken mijn knie niet goed meer buigen.
  Laat dat fietsje maar ff in de schuur hoor.
  Straks mag hij weer.
  Wel mooie foto’s?????