Fotoserie: Mist om vroeg voor op te staan
Fotoserie,  Natuur

Fotoserie: Mist om vroeg voor op te staan

Een ochtendmens ga ik nooit worden en hoe geweldig mooi ik het gouden uur ook vind en heel vaak beterschap beloof, komt het er toch nooit van. Tot van de week, er was mist voorspeld maar de zon kwam er niet doorheen.

Dus ik ging terug naar bed maar stond alsnog een kwartier later buiten om te zien dat de zon terrein aan het winnen was. Met de slaap nog in mijn ogen, ik had zelfs mijn tanden niet gepoetst, sjokte ik de straat uit. En het moet gezegd als ik dan eenmaal aan de wandel ben is het ook wel lekker, moet ik vaker doen…ik val in herhaling.

Om de hoek vond ik een paard in parkeerstand en keek ik tevreden naar hoe de zon daadwerkelijk door de mist aan het prikken was. In de gauwigheid was ik in een spijkerbroek geschoten maar ik voel nu al dat mijn sokken eronder nat begonnen te worden. De dauw lag dik op het gras en versierde de spinnenwebben die ik behendig wist te ontwijken.

Inmiddels stak de zon door de mist heen en wist ik dat ik vaart moest gaan maken dus met een vlotter tempo dan ik van mezelf gewend was zocht ik een andere omgeving op. Rijtjes bomen maar helaas nog net teveel mais om over de velden te fotograferen. Het deerde me niet ik maakte mijn rondje en bedacht me dit is mist om vroeg voor op te staan.

27 reacties