Boeken en films

Ik ging los op de boekenmarkt van Heusden

Met mijn liefde voor boeken is het een kwestie van tijd tot ik een boekenmarkt bezoek. En dus toen ik de boekenmarkt van Heusden zag en die niet afgezegd werd moge het duidelijk zijn dat ik wat boeken uit ging zoeken.

Buitjes en boekjes
Hoewel de website allereerst niet duidelijk was hebben ze later het adres wel aangepast. Ik had al het vermoeden dat de markt niet in het centrum gehouden zou worden zoals voorgaande jaren maar nabij de scheepswerf. Al bij het naderen van het dorp werden we die kant op gewezen en eerlijk gezegd vond ik het niet erg. Een donkere wolk hing over het dorp en boeken en water gaan niet heel lekker samen. Nabij de boekenmarkt parkeren leek me dus wel een prettig idee.

Dus zodra ik de auto uit was begon het te pissen natuurlijk, waar ik me overigens niets van aantrok want er waren amper mensen. Hou ik van en dus terwijl de regen van de zeilen op mijn rug drupte, ging ik stug door en had al snel een stapeltje en handen tekort. Vriendjelief nam de stapel over, hield die droog en ik veegde elk nat boek aan mijn shirt af. De bui verdween en het werd aan snel drukker.

Boeken voor het goede doel
Ook dat vond ik niet erg want behalve dat ik met gelijkgestemden was zag ik heel veel mooie boeken. Echt mooie boeken. En toen ik later thuis kwam realiseerde ik me dat de boeken recht uit de kelder van een boekenwinkel kwamen en dat 3 voor €5,- dus een hele goede prijs was. Daarbij ging het volledige bedrag naar de Speel-o-Theek wat ik een prima doel vind want hoe vaak spelen kinderen niet meer met bepaald speelgoed en nog erger kinderen met amper speelgoed.

Ik maakte een laatste rondje vond nog een heel lelijke Anne Franks Achterhuis die ik toch niet wilde laten liggen en hield er toen echt mee op. Voor nu dan hè want hoewel een boekenmarkt op mijn bucketlist stond, vermoed ik dat ik volgend jaar weer wil en hoop ik dan binnen de vesting èn droog mijn boeken uit te kunnen zoeken.