Ik ging los op de boekenmarkt van Heusden

Ik ging los op de boekenmarkt van Heusden

Met mijn liefde voor boeken is het een kwestie van tijd tot ik een boekenmarkt bezoek. En dus toen ik de boekenmarkt van Heusden zag en die niet afgezegd werd moge het duidelijk zijn dat ik wat boeken uit ging zoeken.

Buitjes en boekjes
Hoewel de website allereerst niet duidelijk was hebben ze later het adres wel aangepast. Ik had al het vermoeden dat de markt niet in het centrum gehouden zou worden zoals voorgaande jaren maar nabij de scheepswerf. Al bij het naderen van het dorp werden we die kant op gewezen en eerlijk gezegd vond ik het niet erg. Een donkere wolk hing over het dorp en boeken en water gaan niet heel lekker samen. Nabij de boekenmarkt parkeren leek me dus wel een prettig idee.

Dus zodra ik de auto uit was begon het te pissen natuurlijk, waar ik me overigens niets van aantrok want er waren amper mensen. Hou ik van en dus terwijl de regen van de zeilen op mijn rug drupte, ging ik stug door en had al snel een stapeltje en handen tekort. Vriendjelief nam de stapel over, hield die droog en ik veegde elk nat boek aan mijn shirt af. De bui verdween en het werd aan snel drukker.

Boeken voor het goede doel
Ook dat vond ik niet erg want behalve dat ik met gelijkgestemden was zag ik heel veel mooie boeken. Echt mooie boeken. En toen ik later thuis kwam realiseerde ik me dat de boeken recht uit de kelder van een boekenwinkel kwamen en dat 3 voor €5,- dus een hele goede prijs was. Daarbij ging het volledige bedrag naar de Speel-o-Theek wat ik een prima doel vind want hoe vaak spelen kinderen niet meer met bepaald speelgoed en nog erger kinderen met amper speelgoed.

Ik maakte een laatste rondje vond nog een heel lelijke Anne Franks Achterhuis die ik toch niet wilde laten liggen en hield er toen echt mee op. Voor nu dan hè want hoewel een boekenmarkt op mijn bucketlist stond, vermoed ik dat ik volgend jaar weer wil en hoop ik dan binnen de vesting èn droog mijn boeken uit te kunnen zoeken.

22 Reacties op “Ik ging los op de boekenmarkt van Heusden

 1. Ik word er altijd heel hebberig van. Zeker voor die prijzen! En mooi dat de opbrengst naar zo’n goed doel gaat. En volgens jaar maar een karretje mee.

 2. Daar ben ik lang niet geweest.
  Ik kwam graag bij boekenkramen maar vond er heel veel ouwetjes tussen en ook minder goeie. Toch slaagde ik meestal.

 3. Ik ook maar had al genoeg maar toen ik de foto’s bekeek zag ik een titel die ik ook wel had gewild maar dus niet gezien had.

 4. Voor ons was de Boekenmarkt die onderdeel uitmaakt van de Uitmarkt elk jaar een uitdaging. Veel boeken met korting, soms net nieuw, stripboeken van een soort die je elders niet vindt, boeken in de interessewereld… Maar helaas. Corona maakte er al twee jaar lang gehakt van, niets van dat alles meer georganiseerd. Gelukkig zijn er KLW’s met een overdaad aan boeken in de aanbieding… Alsof onze kasten leeg zijn….

 5. Ik vind regen ook niet verkeerd als het betekent dat ik rustig kan lopen en kijken. Boekenmarkten zijn heerlijk, hoewel ik tegenwoordig online meer tweedehands koop dan in het echt.

 6. Lang geleden dat ik hier op de markt nog eens een tijdje bij de kraam met oude boeken heb staan neuzen.

 7. Ach een kraampje heeft ook een zeil, dus sta je droog.
  Je hebt een goed doel boeken gekocht.
  Kun je lezen tijdens de herfstdagen als het regent. Hans

  @ Hier zijn heel wat wijken op de schop gegaan, sociaal niet altijd een verbetering.

 8. Ik heb er nog minimaal 7 in huis en gister twee weggegeven aan twee meisjes van een jaar of 11.

 9. Het achterhuis… is toch een boek wat iedereen wel moet gelezen hebben. Wij hebben hem zelfs in de boekenkast staan.

  Love As Always
  Dimario

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: