Fotoserie: Koeien in de avondzon

Fotoserie: Koeien in de avondzon

Fotoserie: Koeien in de avondzon

Met de ondergaande zon in het verschiet besloten Frans en ik een eindje te gaan wandelen. Meestal gaan we naar het bos in Best maar steeds hetzelfde bos gaat vervelen. We waren onderweg naar een ander plekje maar vonden er eerder één met parkeerplaats en wandelroutes. Vluchtig keek ik op het bord, zag dat de rode route 3,5 kilometer was en sjokte achter Frans aan. Meestal sjok ik achter hem aan want hoewel onze benen en voeten even lang en groot zijn, is hij een stuk sneller.

Verderop stonden koeien, van die mooie dieprood met witte. Ze stonden op en naast het pad wat we volgde en het leek hun niet te irriteren dat we er aankwamen. Eerder nieuwsgierig dan angstig keken de koeien naar ons en terwijl ik af en toe stilstond om foto’s te maken hielden we de dieren in de gaten. En zij ons. Eén koe kwam vrij vlot naar ons toe snuffelde eens goed, ik was niet zo interessant, maar bij Frans vond ze een appel die hij uiteraard direct kwijt was. Een koeienmoeder met jong was iets gereserveerder naar ons en daar hielden we dan ook een ruime afstand van. Een andere koe loeide naar ons, maar pas toen we zagen dat we verkeerd liepen begrepen we dan ze ons de weg wees.

De zon was inmiddels weggezakt maar het bleef heerlijk weer om achter Frans aan te wandelen. Op het volgende kruispunt zag ik ons rode pijltje meteen maar die erna die miste ik. We besloten toch maar af te slaan, we wandelden over de weg waar ik vorige winter nog sneeuwfoto’s maakte en vonden bij het volgende kruispunt onze route terug. Van hier was het nog een klein eindje naar de auto. Wederom keek ik op het bord, nu iets langer. Er vielen me twee dingen op, we hadden niet een bordje gemist maar een stuk afgesneden en we hadden minimaal 25 meter afstand van de koeien moeten houden…oeps. Fotoserie: Koeien in de avondzon.

 

 

23 thoughts on “Fotoserie: Koeien in de avondzon

  1. Een van de beste diersoort voor foto’s, vind ik altijd. Zéker in dit sfeertje, ze weten zelf niet hoe mooi ze zijn.

  2. Ja.. 25m afstand houden.. maar als die beesten op het pad staan kun je er vaak toch alleen maar dicht langs hè! Gelukkig ging het goed.. en kon je echt schitterende foto’s schieten.

  3. Jij weet van alle daagse dingen gewoon iets moois te maken. Mooie foto’s, heerlijk om naar te kijken.

Comments are closed.

Back To Top