Terugblik tag 2018

Terugbliktag 2018

Terugblik tag 2018

Nog een paar uur en dan is het klaar met 2018. Zo tegen het einde van het jaar vraag ik me meestal af waar de laatste maanden gebleven zijn. Vind ik dat ik weer teveel heb moeten werken en te weinig tijd heb besteed aan dingen die er echt toe doen. Maar denk ik vooral waar zijn al die maanden gebleven? Al mijmerend over 2018 vul ik mijn Terugbliktag in en denk nog eens terug aan hoe dit jaar was.

Beste aankoop?
Mijn Stoel en bureau, samen 30 euro. Overigens ook tweedehands, in perfecte staat en dagelijks in gebruik.

Welke 3,4,5,6 foto’s vertellen over jouw 2018?
Uitnodiging de Schommel, verbouwen, verhuizen, samenwonen, Job, Openluchtmuseum, Willys, Doezel en natuurlijk Frans. Verdeeld over deze blogpost zie je de foto’s.

Welke plaatsen, evenementen en musea heb je bezocht? Wat viel tegen? Waar ga je komend jaar zeker naar terug?
Nijmegen, Muur van Mussert, Orientalis, Aviodrome, Zooparc, Dierenrijk, Thorn, Rotterdam, Cuijk, Philips museum, Leopoldsburg, Watersnoodmuseum, Bevrijdingsmuseum Zeeland, Efteling, Openluchtmuseum Arnhem, Grave, Apenheul, Heusden, Oorlogsmuseum Overloon, Herinneringscentrum Kamp Vught, Wageningen, Heusden, Katwijk aan Zee, Maastricht, Groesbeek, Zaltbommel, Baarle Nassau, Zuid-Limburg, Lommel, Daf museum en de Lichtjesroute. En ik zal nog wel iets vergeten.

Tegenvallers: Baarle Nassau, Apenheul, Philips museum, de Lichtjesroute en het daf museum. Volgend jaar wil ik absoluut terug naar het Bevrijdingsmuseum Zeeland, komend jaar is het museum flink verbouwd en dat wil ik natuurlijk zien.

Wat deed je dit jaar voor het eerst in je leven? En voor het laatst?
Voor het laatst: De deur achter me dichttrekken van mijn huisje in Eindhoven.
Voor het eerst: Samenwonen met Frans. Ook bezocht ik voor het eerst een autokerkhof en de winteropenstelling van het Openluchtmuseum in Arnhem. Ook voor het eerst een nieuwe website fixen, zo nice dat ik dat nu lekker zelf kan! Houzee voor alle tutorials en websites die ik doorgespit heb.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
De Stint, toen ik er een blog over schreef hoopte ik echt dat het een technisch defect was. Dat was het, helaas wel één die ze hadden kunnen voorkomen. En het overlijden van Meneer IKEA, hoewel een natuurlijk dood natuurlijk niet vergelijkbaar is, zijn beide me wel bijgebleven.

Best gelezen blog post? Of je favo dat mag ook?
Narcistische collega, van Kringloopwinkel naar kringloopwarenhuis en de Pontonbrug van Cuijk. En mijn eigen favoriet is Protestbrief van een Willys jeep.

Wat heb je te weinig gedaan?
Fietsen en reizen met de trein. Beide minder gemist dan ik toe wil geven.

Beste boek?
Ik heb heel veel goede boeken gelezen maar Geheim van Leoni Jansen is me enorm bijgebleven.

Nog iets van de bucketlist gedaan?
Ik bezocht Ereveld Loenen en dat eigenlijk heel onverwacht en dat stond al jaren op mijn lijstje. Ook Zooparc Overloon en het Watersnoodmuseum bezocht ik eindelijk, beide echte aanraders! Overigens streepte ik er ook iets af wat ik niet meer wil, vliegen in een vliegtuig. Na een bezoek aan het Aviodrome was ik er helemaal klaar mee.

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Hoewel vaak heel leuk, gaan we komend jaar minder evenementen doen met de Willys jeep. Ik vraag geen vrij meer voor een aantal van de dingen die elk jaar hetzelfde zijn, vaker naar het strand, meer wandelen en vaker met de Willys weg. Ook wil ik meer steden bezoeken.

Welk nummer van 2018 staat in jou top 10? En welk nummer van dit jaar wil je nooit meer horen?
Qua nieuwe muziek vind ik 2018 een dramatisch jaar, ik heb een RSI vinger van het zappen zoveel waardeloze muziek is er uitgebracht. En als het dan eens redelijk was is het stuk gedraaid op de radio. Ik kon Zoutelande al niet meer horen toen een collega me fijntjes de al eerder gebruikte muziek liet horen. Als ik iets moet noemen is het Alan Walker met zijn Darkside, jonge gast uit Zweden die leuk aan de weg timmert. (Nummer opent in nieuw venster)

Heb je leuke vooruitzichten voor 2019?
We hebben uiteraard plannen, ik hoop aan het begin van het jaar meteen 2 dingen van mijn lijstje te strepen. Net als voorgaande jaren zie ik wel wat er op mijn pad komt.

16 thoughts on “Terugblik tag 2018

 1. Het is een leuk en mooi overzicht geworden. Dat 2019 jou ook vele mooie (foto) momenten mag opleveren.

 2. Mooi overzicht. Wat muziek betreft ben ik het volledig met je eens. Wat een bagger! Viel niet mee om iets te vinden voor mijn jaaroverzichtje. Enne… de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het een mooi jaar mag worden!

 3. Ik kwam mijn terugbliktag van vorige jaar ook weer tegen en besloot hem dit jaar niet te doen, gewoon omdat het een ander jaar was dan anders.
  Jij heb hem weer mooi ingevuld.

 4. Wat heb je/ hebben jullie veel gedaan!! Ik wens jullie het allerbeste voor 2019 en moge je wensen uitkomen ?

 5. Heel mooie terugblik! Ik denk dat als je álles wat je graag wilt gaan doen écht gaat doen, de maanden wel wéér om zullen vliegen..! :-)

 6. ha die Liesbeth
  een goede terug blik , met toch meer leuke dan minder leuke dingen , als ik het goed las :)
  maar zien wat 2019 brengt , wordt vast weer een met fijne uitjes
  fijne jaarwisseling en een gezond 2019

Comments are closed.

Back To Top