Oud&Nieuw

Oud&Nieuw

Oud&Nieuw

Elk jaar hetzelfde, stress en zorgen of ze de gordijnen heel laten. Of ze de boel niet onderkotsen of nog erger, eruit weten te naaien, doodsbang schuilen waar ik ze niet vinden kan. Een bak vol brokken onaangeraakt, maar snoepjes gaan er gelukkig wel in. Uiterlijk kalme slapende dieren, maar bewegende oortjes bij elk geluid tot het losbarst en ze van ellende rondrennen, wegkruipen. Voor hun lijkt het alsof de wereld vergaat, en stiekem vergaat er ook wel iets. Het oude jaar, met grote klappen in de hoop dat de narigheid niet aan jouw deur klopt. Maar die klappen die zorgen al jaren dat mijn jaar met narigheid begint. En niet alleen mijn jaar, maar die van vele dieren die geen idee hebben wat er aan de hand is. En dan hebben we het nog niet over de vervuiling, de schade en het feit dan ik gister om 06:00 uur moest beginnen.

Schaaps Schrijfuitdaging: Oud&Nieuw

28 thoughts on “Oud&Nieuw

 1. Voor mij mogen ze het ookaf schaffen.Al die ngst en stress voor alle dieren om nog maar te zwijgen van alle rommel die ze achterlieten.Bedankt om me ook hier op mijn blog te volgen

 2. Ik vind het ook altijd zo sneu. Met Spike ging het wel. Die lag in een doos onder het bureau. Later, toen ik aan het opruimen was, lag-ie in de keuken. Heb ik zijn kussen maar daar neer gelegd. Maar het hondje van mijn dochter durfde niet eens naar buiten om te plassen. En als het nou alleen om 12 uur was…

 3. Ik vind het ook schrijnend, wat sommigen de dieren aandoen. Met de angst komen ze er van af. Dat hoeft toch allemaal niet, al dat lawaai en gedoe. Doe mij maar een rustig vieren samen met familie in huiselijke kring. En ja, er wordt ook gelachen en plezier gemaakt maar niet ten koste van anderen en rustig aan…

 4. Ja, voor de dieren is het wel heel erg heftig. Hoewel onze (inmiddels overleden) hond, om twaalf uur altijd met ons mee naar buiten ging en nergens last van leek te hebben.

 5. Voor de dieren is het niet leuk nee.
  Maar beetje mooi vuurwerk, hoort er toch een beetje bij.
  Weet dat wij vroeger de konijntjes van de kinderen naar binnen haalden.

 6. Van mij mag het ook afgeschaft worden, dat geldt voor veruit alle reageerders hier. Kennelijk zijn het de mensen die lezen die niet van vuurwerk houden.

 7. Het zou fijn zijn als iedereen zich zou beperken tot een paar stukjes siervuurwerk tussen 12 en 01 uur maar zelf heb ik er niet zo veel last van, Beau reageert er ook niet op , eigenlijk vreemd voor zo’n schrikkerig dier. Wij zijn er ook rustig bij in slaap gevallen;-)

 8. Nou, gelukkig is het weer voorbij ……… ik vind het ook allemaal maar niets. Zeker als ik hoor hoeveel geweld en narigheid het allemaal weer heeft opgeleverd.

 9. Solo, mijn rode kater, mag 30, 31 december en 1 januari niet naar buiten. Is opeens erg schrikachtig geworden van het vuurwerk. Andere jaren deed het hem niks. Moet ook niks meer van onweer hebben.

 10. hier is in heel wat gemeenten vuurwerk verboden

  tenzij het door professionelen en onder strikte voorwaarden uitgevoerd wordt

  laat staan dat men vuur mag maken..

  maar in Molenbeek , werd de jaarwisseling “gevierd” met hevige rellen en vernielingen..

  en daar heb ik geen goed woord voor over

  groeten

 11. Dit jaar gelukkig wat minder harde knallers hier. Maar ja, een gillende keukenmeid voor je slaapkamerraam is ook geen pretje.

 12. Bah ja. Van mij hoef dat echt niet, dat geknal. Gelukkig valt het hier reuze mee, ik zag alleen heel veel siervuurwerk ver, ver weg. En dat is gewoon mooi.

 13. Ik heb vanaf 0:00 drie kwartier bij mijn konijntjes buiten gezeten… Ze wisten niet waar ze het zoeken moesten. En dan toch maar als een automatisme supergestresst brokjes en wortels eten, met ogen die zo wijd openstaan dat ze hun halve gezicht in beslag nemen. Heel zielig. Maar ik hoefde niet vroeg te beginnen de dag erna :’) Dat was een meevaller.

 14. Hier weinig vuurwerk door particulieren. Wel mooi vuurwerk om middernacht van stad.

 15. Voor mij hoeft het ook niet, als het moet dat alleen professionelen en geen particulieren die in elke tuin wat moeten afschieten.

 16. van mij mag het verboden worden
  dieren en ook mensen hebben er enorme overlast van
  en van eigen troep opruimen hebben die lui ook niet gehoord
  op de enkeling na die de regel bevestigt
  fijne avond groet

 17. Slecht voor het milieu.Al die troep overal waar je kijkt.Dieren die ontsnapen en niet terug gevonden worden, al die herrie en lawaai rondom je woning.Alle jaren doden en gewonden.Is het dat waard?

 18. Als iedereen het tegelijk om 12 uur afsteekt (en dan nog het liefst siervuurwerk), is het sneller klaar en meer een flinke ruis dan keihard.. vind ik hoor. Ik schrik veel harder van het knalvuurwerk dat eerder of, zoals hier gisterennacht nog voor de deur, later wordt afgestoken.. en ik merk dat aan Jaxon ook. Maar die is eigenlijk niet echt bang voor vuurwerk.. misschien logisch aangezien het een jachthond is.. die moeten toch knallen kunnen hebben hè. ;-) Heb zelf geen ervaring met katten, maar m’n zussen laten die beestjes in een kamer die avond die het meest geluidsdicht is en geven ze eventueel een relax-pilletje.. er is er nog nooit eentje vandoor gegaan gelukkig, want búíten lijkt het me wel de hel voor die beestjes.

 19. ik heb niks met vuurwerk maar ik gun ieder z’n pleziertje. Voor veel huisdieren is het dan wel weer een paar dagen ellende en stress maar mijn viervoeter heeft z’n staart tussen de achterpoten verwijdert en staat deze inmiddels weer fier omhoog. Hij kan er weer 51 weken tegen :)

 20. Allemaal stress voor die arme dieren. Ze moeten het maar eens afschaffen of geluidloos maken.

 21. Ik heb hier de muziek vrij hard gezet om de katten af te leiden van de harde klappen en de onrust.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top