Fotoserie: Koeien die geen appels lusten

Fotoserie: Koeien die geen appels lusten

Fotoserie: Koeien die geen appels lusten

Het was een daad van liefdadigheid/goede buur/pure noodzaak dat de buurvrouw Frans een emmer appels in de handen stopte. Maar zodra hij er het mes in zette wisten we het meteen, deze krengen zijn te zuur. En omdat we de appelmoes van vorig jaar nog niet op hadden maar er hier en daar wel een beestje aan de appels begonnen waren, besloten we ze maar bij wat boerderijbeestjes te brengen.
Daar hebben we zo onze plekjes voor, maar met dit ietwat frisse weer staan veel van die dieren op stal. Wat omzwervingen later en nogal toeter van de appeltjeslucht vonden we deze knappe koeien. We konden er ook bij zonder onzekere hekjes en toch-wat-dieper-dan-ik-dacht-slootjes maar echt blij waren ze niet met de appeltjes. We sleten er één aan de makste van de kudde, die nogal duidelijk liet merken wat ze van die appels vond. En toen zij eenmaal de uierlatten nam verdwenen ze al snel allemaal. Fotoserie: Koeien die geen appels lusten.

16 thoughts on “Fotoserie: Koeien die geen appels lusten

 1. Verschil is wel dat ik een appel niet afgeeft maar zorg dat ze die afbijten. Het is één van de weinige lessen die ik heb onthouden van de school die ik ooit volgde.

 2. Je bent me voor… Die aflevering heb ik ook gezien, inclusief de waarschuwing appels bij koeien vandaan te houden.

  De foto’s zijn, zoals altijd, van hoog niveau…

 3. Heel erg mooie foto’s! Maar als zelfs de koeien die appels niet moeten, getuigt dat misschien wel van hun goede smaak;)

 4. Heb eens bij Dr.Pol gezien, dat die appels in een koeienmaag vast kunnen komen te zitten en dat levert heel wat ongemak op (die Pol stond ze door te douwen met een soort van bezemsteel..!). Dus maar goed dat ze er niet van vraten dan hè!
  Maar de foto’s zijn geweldig! :-)

 5. Nou zeker, op vakantie wilde ik een koe ook een appel voeren, maar die lustte ze ook niet.
  Wel heel lieve foto’s. Hans

 6. wat een mooie opnamen van die mooie koeien
  appeltjes onder bomen daar laten , worden vast wel gegeten door andere dieren

Comments are closed.

Back To Top