Fotoserie: Gelukkig eenzame wandeling

Fotoserie: Gelukkig eenzame wandeling

Fotoserie: Gelukkig eenzame wandeling

Dat ik in een dorp woon is wel bekend, maar dat ik aan een weg woon waarna je de natuur inloopt, dat had ik nog niet gedeeld. Vooral omdat het me nog nooit zo is opgevallen als in de laatste weken. Sinds hier in Brabant huisarrest werd uitgevaardigt, bevolkt men hier de natuur. Twee meter en later anderhalve meter uit elkaar zie ik, maar meestal niet. Van een veilige afstand aanschouw ik het en ga alleen maar met camera op pad. Ik slalom om mensen die niet aan de kant gaan en sjok een pad in. Tijdens het gouden uur foto’s maken is een feestje, maar op de grond liggen en kijken of mensen niet te dicht naderen is wat minder. Vlot maak ik een rondje foto’s en loop terug naar huis.
De zon is bijna weggezakt ik staar vooral naar mijn eigen lange (en slanke!) schaduw. Voor me lopen innig gearmd twee vrouwen. De vrouwen zijn bevriend maar wonen niet in één huis, krijg je in een dorp zelfs als het je niet interesseert kom je dingen over mensen te weten. Ik hou meer dan genoeg ruimte en heb wind mee. Dan zie ik verderop twee lijkwagens achter elkaar een zijstraat uitkomen. Dat is de derde in twintig uur. Ondanks de bepaald niet subtiele hint die ons zicht uitrijdt lopen de vrouwen nog te dicht naast elkaar. Het doet ze blijkbaar niets want gezien hebben ze het. Ik loop hoofdschuddend mijn eigen tuin in. Fotoserie: Gelukkig eenzame wandeling.

 

31 thoughts on “Fotoserie: Gelukkig eenzame wandeling

 1. Prachtige foto’s! Twee keer per week rijd ik met de auto naar mijn werk om een dagje in een leeg kantoor te werken. Het wordt steeds drukker op de weg, viel me vrijdag op. Vandaag was ik mijn balkon aan het schoonmaken. Vol verbazing zag ik hoe druk het was in het dorp. Mensen lijken laconieker te worden. Of ze houden het gewoon niet vol om afstand te houden. Het irriteert me mateloos.

 2. Ik wandel me ook suf. Heb tot en met vandaag in april al 144 kilometer gewandeld. En dat het mooi is, in onze provincie dat wist ik al. ;-)

 3. Het heeft je wél weer erg moei foto’s opgeleverd , en jij bent natuurlijk flink uit de buurt van de dames gebleven.

 4. Sfeervolle foto’s.
  Wat betreft afstand blijft de verbazing bestaan. Ik erger me rot aan de aan elkaar vastgeplakte jeugd op scooters, om over de bootjes in de grachten maar te zwijgen. Benieuwd wanneer de gemeente met een vaarverbod komt.

 5. Mooie foto’s.
  Ik heb de indruk dat veel mensen die regels tegen het coronavirus beu worden en zich van afstand enz niets meer aantrekken. Ook het verplaatsen met de auto lijkt weer meer geworden.

 6. Ik zou graag qua woonomgeving met je willen ruilen:)
  Maar dat zal voor ons niet weg gelegd zijn, tenzij we de staats winnen.
  En ik wil sowieso hier in de buurt blijven , want ja, alle kinderen en kleinkinderen wonen in de buurt, op Tanja na dan, Londen.

 7. Wat een prachtige foto’s.
  De natuur blijft zo mooi he Liesbeth.
  Blijf ervan genieten!

 8. Dit zijn prachtige foto’s, ik heb er van genoten.
  René Smurf zegt niet oordelen want die vrouwen hebben ook hun verstand.
  Nou in mijn ogen hebben ze totaal geen verstand, er wordt zo voor gewaarschuwd dat je dit niet moet doen, straks krijgen ze het ook en dan piepen ze wel anders, maar het ergste vind ik dat ze anderen dan ook hebben besmet, beetje egoïstisch dus.
  Jij hebt gelijk dat je op flinke afstand blijft, dat doen wij ook als we gaan wandelen, ik ga zo even met de camera weg, maar ook ik blijf op afstand van anderen.
  Fijn weekend, groetjes Irma

 9. Dat zie je hier ook met de vrouwen van het dorp. Geven nergens om want hier heerst het niet. Tot een van hen ergns komt waar het wel heerst en de rest hier besmet.
  Mooie foto’s. Ik moet ook eens rond dat uur gaan.

 10. Prachtige foto’s, maar het zijn deze keer vooral je woorden die me raken. Heel heftig. (Oja, en ook bijzonder eigenwijs van die dames!)

 11. ik woon op 6 kilometer van de autosnelweg naar Luik, die ik nauwelijks hoor, althans dat denk ik.
  Nu alles plat ligt leef ik in een stilte die ik mij alleen nog maarkan herinneren uit mijn jeugd.
  Een stilte die verdiept wordt door vogelgeluiden. Maar soms wordt hij verscheurd door de grasmachine, van een buur die niet stil kan zitten, waarom maken die dingen zo’n godvergeten herrie.

 12. Niet gelijk oordelen over de mensen, want zij hebben ook hun verstand.

 13. Het zijn weer mooie serie foto’s geworden. De warme kleuren spreken veel. Even gewoon genieten van de dingen die er nog zijn. En plots moest je even slikken bij het naderen van de lijkwagens. Verschrikkelijk allemaal… Het is net een film. We wilden nog wat foto’s maken van de witte lepelaars. Dit hebben we dit jaar toch maar even niet gedaan.

 14. Prachtige foto’s, ik wandel nu ook graag vanwege de natuur.
  Gelukkig door de weeks weinig mensen op straat, dus dan heb ik de ruimte. Hans

 15. Ze zijn weer goed gelukt, die foto’s van jou …

  Fijn hé, als je zo de natuur inloopt!

 16. Juist met mensen die niet in mijn huis wonen hou ik wat extra afstand. Is het niet voor mij, dan is het wel voor hun.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Als het zó dichtbij komt, en men gedraagt zich nog onverantwoord ….. niet te bevatten

 18. Prachtige foto’s. En ja, niet te begrijpen dat sommigen het nu nog niet snappen…?

 19. Bof jij even dat je voor het gouden uur niet verder weg hoeft dan je tuinhekje. Kun je thuis afwachten tot de zon ver genoeg gezakt is.
  Tja, we mogen elkaar niets verwijten over corona maar het wordt wel steeds lastiger om die hardleerse mensen te negeren.

 20. Ik snap niet dat er nu nog mensen zijn die aan de gevolgen voorbijgaan…

 21. En dan liepen ze jou nog niet echt in de weg.. ik erger me dood aan van die luitjes die in een groepje midden op een voetpad gaan staan kletsen, zodat je er echt niet op de goede afstand langs kan.. waarom ze niet gewoon ergens aan de kant mekaar gaan staan te besmetten is me echt een raadsel.
  Maar het zijn schitterende foto’s.. als een soort van pleister op de wonde. ;-)

 22. Dat zijn van die dorpen, waar iedereen alles van elkaar weet, niets voor mij hoor. Alleen wandelen, doe ik ook het liefst, en dan net als jij, heerlijk fotograferen. Een mooie serie Liesbeth.

 23. ja velen zijn erg hardleers :(
  mooie foto’s , dat wazige en scherpe delen is mooi , maar lukt me niet alle keren :) , nog
  ik maak altijd wandelingen alleen , en zoek de rust en stilte op , heerlijk is dat , uren dwalen en geen mens zien
  en juist nu overspoelen zij de natuur :(

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top