Het feest wat een nieuwe laptop installeren heet

Het feest wat een nieuwe laptop installeren heet

Het feest wat een nieuwe laptop installeren heet

Ruim een half jaar geleden gaf ik het op, ik kreeg echt mijn laptop niet over naar Windhoos 10. Niet zo erg want ik heb een handige broer die ik vroeg een andere laptop te regelen. Twee maanden geleden haalde ik de tweedehands nieuwe HP op en begon met een diepe zucht aan het feest wat een laptop installeren heet.

Dat je geleerd hebt van de vorige keer en nu echt al je bestanden driedubbel opgeslagen veilig hebt gesteld. Behalve die ene die je vergeten bent en nu nodig hebt.

Inclusief een lijstje met alle programma’s die je gebruikt, maar wat was het wachtwoord van dat programma waar ze in staan ook alweer.

Dat je jaren geleden voor je eerste laptop een mooie hoes hebt gekocht en die ook om je nieuwe laptop past…net.

Dat je de voeding van je nieuwe laptop 4 keer zo groot is dan normaal, een autoaccu is nog net kleiner

Dat alles wat je doet op je laptop geluid maakt, woesh ploink pling en je eerst nog moet zoeken waar je dat uit kan zetten woeshplonkwoeshwoeshploink.

Ik dacht echt dat ik blind kon typen, ik zal de ongekuiste versie van deze tekst maar niet laten zien, niemand snapt wat er meot staan. Zelfs ik niet.

Waarom ben ik die balk kwijt, is dat Windhoos 10 of kan ik die terug toveren?

Oe nieuwe knopjes in Photoshop

Alle presets van Photoshop kwijt inclusief alle handelingen. Zeg me dat ik die toch niet op had kunnen slaan?!

Tjee mijn minstens 10 jaar oude logitech muis met aardbeibal ziet ‘ie in één keer.

Ja ik weet dat je mijn externe harde schijf niet kan vinden, zoek hem eens aan de andere kant van de kabel.

Geluid uit
Wiebelknopje tussen toetsen uit
Mousepad uit
Beveiligingskabel aan

Dat het mailprogramma wat je al jaren gebruikt opeens betaald moet worden, prima dat jullie geld willen verdienen hoor maar dan ga ik toch het bijgeleverde maar eens uitproberen.

Joh Whatsapp kan ook op de computer, waarom verteld niemand mij iets!?

Het geluid doet het niet, ja het staat wel aan, ik kan het niet harder zetten. O wacht eens wat is dat voor knopje… *&^^&%@!&%-hartverzakking nou die boxen van die laptop kunnen best hard.

Kater op de laptop balk weg. Kater van de laptop balk nog steeds weg. Geef de balk terug Doezel!

Inmiddels ben ik aardig gewend aan m’n laptop. Veel dingen heb ik inmiddels gevonden en naar mijn smaak ingericht. Ik heb alleen nog een pokkepopup die af en toe op mysterieuze wijze verschijnt maar ja dat hoort ook bij het feest wat een nieuwe laptop installeren heet.

Het feest wat een nieuwe laptop installeren heet

41 thoughts on “Het feest wat een nieuwe laptop installeren heet

 1. Dat werkt alleen als je niet update naar 5.0 helaas. Eventueel zijn er nog plugins.

 2. Ik heb die ‘nieuwe’ blok-editor een jaar geleden uitgeschakeld. Bij het maken van een bericht rechtsboven op scherminstelling klikken om weer terug te gaan.

 3. Ach. Dat is toch altijd zo ontspannend. NOT. Als er iets met computers is, verbaas ik mijzelf (en mijn omgeving) altijd met mijn scheldwoordenvocabulaire. Echt. Ik wist niet dat ik het in me had.

 4. nu ik ben dik 70 dus eigenlijk ook al wat bejaard , maar ik zal de keukenhof niet op :)
  een trage groene wandeling , doe ik er graag , ik ging ook wel met de fiets naar Sassenheim , en van daaruit een leuk ritje maken

 5. Veel van je punten zijn wel herkenbaar. Ik gebruik zelf een programma waarmee je in no time een complete backup maakt van je gehele systeem voor als er iets fout gaat maar bij een nieuwe PC moet je het toch eerst allemaal handmatig doen. De winst aan snelheid van een nieuwe laptop is toch weer een leuke pleister op de wonde

 6. Ik heb een chromebook. Inloggen en werken.
  Extra apps of programma’s doe ik niet aan…

  Je bent goed bezig btw. Ik heb je hier maar een keren horen vloeken..

 7. Oeh, de laatste keer dat ik het zelf heb gedaan is… heel lang geleden haha. Dat is wel handig aan een laptop van het werk :)

 8. Met mijn destijds nieuwe laptop ging het 2 jaar geleden probleemloos. Moest wel wennen en zoeken omdat ik in 1x overstapt van een 11 jaar oude XP. Meer problemen heb ik gehad met laptops die geleverd zijn met Windows7. De helft daarvan gaat na 2 uur installeren weer terug naar af. Reden is dat er bios- en driver-updates van na 2015 voor ontbreken. Van Windows8 naar Windows10 gaat vrijwel altijd goed.

  Zelf gebruik ik portables/laptops sinds 1987. Heb allerlei rommels als zo’n wiebelstokje en aanklikbare trackerball voorbij zien komen. Sinds decennia gebuik ik een gewone muis en staat m’n touchpad uit. Tekenen lukt me daar echt niet op. Bij de muis gebruik ik een ‘muisplank’. Een A5-je van karton die op m’n bed of ander ongelijk oppervlak vlak blijft. Die muisplank biedt ook ruimte aan een mok koffie aangezien ik m’n muis maar een paar cm hoef te bewegen om van links naar rechts over het scherm te gaan.

 9. Oude laptops en tegenwoordig ook wel, hebben vaak die “verborgen” combinatie toetsen om bepaalde dingen aan of uit te kunnen schakelen. Vervelende hiervan is dat dit altijd per laptop verschillend kan werken. Vooral WIN10 op een oude laptops kan hier hinder van geven. Maar is vaak op te lossen. Wanneer dit blijvend is, dan is meestal WIN10 opnieuw installeren vaak het beste optie hiervoor. Wel heb je veel werk hieraan. Tenzij je alle backups op een lossen USB extern schijfje heb staan. Dan kan dit allemaal doen snel verlopen. Er zijn heel veel handige opties hiervoor. En wat betreft WordPress aangaat met Gutenberg (blokken editor dus) het was even wennen en nu gaat dit allemaal wel weer stukken beter. Maar men is nog steeds aan het tobben met het overzicht/mogelijkheden met zo’n blokken editor van Gutenberg. Misschien was het achteraf toch beter geweest om de oude editor te behouden. Dit kan nu nog… maar straks ook niet meer. WordPress wil daar volledig vanaf namelijk. Overigens met de laptops kun je vaak met FN toetsen in cobinatie met F* toetsen zoals geluid aan/uit/zachter/harder verstellen. Ook je beeldscherm enz. Zo’n oude voeding bak is om te gillen!

 10. Ik vrees de dag dat ook ik aan een nieuwe moet….Zit weliswaar op WIN10 maar opnieuw beginnen lijkt me wel een dingetje. Na omschakeling van WIN7 naar WIN10 raakte ik wel wat functies van hulpapparatuur kwijt. Scanner kon naar de Kringloop bijvoorbeeld en installeren printer best een dingetje. Maar als alles functioneert houd ik het graag zo. Maar ja, de boel raakt vol…en dat is dus een matig vooruitzicht. Ik lees bij jou mee en gruwel….

 11. Het duurt even maar dan heb je wat…
  Het is mooi spul als het goed werkt en je het allemaal doorhebt.
  Ik spreek uit ervaring!

  Fijne dag Liesbeth.

 12. Bij een nieuwe laptop hoort ook alle programma’s opnieuw instaleren, daar weet ik alles van.
  Ik heb nu twee jaar geleden een nieuwe gekocht en ik ben zeer tevreden met Windo’s 10.
  Doe rustig aan dan komt alles weer goed.
  Groetjes Irma

 13. Oh drama. Ik begin er niet eens aan en laat het over aan de zaak waar ik mijn laptop koop. Ja, dat kost geld, maar dat bespaart mij een hoop ergernis en dat heb ik er graag voor over.

 14. Ik klone altijd. Zo ga ik binnenkort over op een M.2 PCIE SSD en klone mijn C-schijf daarnaartoe. Geen gedoe. Verder heb ik veel via OneDrive lopen. Er kan van alles op je PC. Whatsapp, berichten, jouw telefoon. JE kan het zo gek niet bedenken.

 15. Heb het nog maar net achter de rug en mis ook hier en daar wat maar begint terug vlotter te lopen
  en nu weer de perikelen van de nieuwe editor bij WordPress

 16. Kak! Maar ja ik heb ze allemaal alweer gemaakt, groot voordeel als je die zelf maakt.

 17. Goed dat je me eraan herinnert! Kopietjes maken van mijn eigengemaakte Lightroom presets! Toch is het inrichten van een nieuwe computer een stuk gemakkelijker dan vroegah. Nu doet email het eigenlijk meteen wel al, en toen, ik spreek over de jaren 20 van de 17e eeuw, moest je alles nog met de hand invullen, pop 3 en weet ik veel wat allemaal niet. Maar als het goed is heb je nu weer een lekkere snelle laptop waarop je foto’s door Photoshop schichten als nooit te voren.

 18. Hou maar op schei maar uit, ik heb dat feestje ook weer net achter de rug omdat ik een ongelukje had met vorige lappie, heb nu wel wél de beste vriend ever! Ook HP ja. !

 19. Ik vind het al knap dat je er überhaupt aan begint. Mijn neef regelt altijd alles met betrekking tot het installeren van computers. Ben dus echt een totale nitwit.

 20. ja dat gaat zeker nog een tijd duren
  ik doel eigenlijk op , of de mens er van geleerd heeft
  of gelijk weer aan het groffe geld denkt
  de natuur is nu eindelijk weer eens de baas :)

 21. Als het in een keer goed gaat, kun je opgelucht adem halen.
  Maar meestal kom je toch dingen tegen die je liever niet of juist wel wilt zien.
  Dan de kat nog even een helpende poot uit steken en dan het wiebelknopje dat echt wiebelt tegen werkt.
  Ja, het is er nu tijd voor om je laptop te installeren, je kunt toch niet naar buiten en het liefst hou je dan iedereen op meters afstand. Hans

 22. Ben nog bezig met mijn nieuwe PC. Wat een geeikel zeg. Programma’s die niet meer werken op windows 10, programma’s die er nu standaard op zitten maar dan net iets anders.
  Ik weeg wat je bedoeld.
  Grrrr.

 23. Dat laat ik dus doen, dat opnieuw instaleren. Je moet ook je familie het gevoel geven dat ze onmisbaar zijn.

  love As always
  Di Mario

 24. een nieuwe installatie…
  Vroeger was het mijn dag dagelijks beroep.
  Nu bezie ik het als pure horror omdat ik absoluut niet meer mee ben.
  Die technologie verandert zo snel, het is niet meer bij te houden.
  Maar vermist je hier terug een logje hebt gemaakt,
  is het je gelukt denk ik :-)

 25. Dat wiebelknopje is het meest gehate ding op de laptop, en de mousepad kan ik ook niet mee omgaan. Maar voor de rest gaat alles goed, hoop ik…

 26. Ja, met computers en software ben ik opeens heel conservatief. Elke verandering kost mij moeite.

  Gelukkig is mijn oude laptop telkens weer te repareren.

  Maar met elke update raak ik weer van slag.

  Toch wens ik jou heel veel plezier met jouw nieuwe laptop.

  Zonnige groet,

 27. hahaha
  dat is niet alleen bij laptops hoor :)
  je bent er weer met blogs , dus al is wel – toch

Comments are closed.

Back To Top