Fotoserie: Fietsen in alle vroegte
Fietsen,  Fotoserie

Fotoserie: Fietsen in alle vroegte

Het was ergens vorige week. Ik werd vroeg wakker en keek even naar buiten. Het was 04:50 uur en normaal zou ik heel vlot terug mijn mandje induiken ware het niet dat er een dikke laag mist in mijn voortuin lag en ik verwachtte dat dat niet plaatselijk zou zijn.

Zonder maar een beetje twijfel trok ik makkelijke kleren aan, deed een kort rondje badkamer, at een plak ontbijtkoek en stapte op de fiets. Het is heerlijk zo vroeg fietsen en steeds als ik het doe neem ik me voor het vaker te doen. Ware het niet dat ik meestal niet om die achterlijke tijd naar buiten kijk laat staan dat ik de kans voor foto’s zie. Ik trapte flink door wetende dat zodra de zon op kwam ik foto’s zou zien en ik wilde toch ook wat kilometers maken.

Het lukte zowaar tot ik een molen zag met de ochtendkleuren erachter. Het duurde niet lang meer eer het gouden uur begon en ik genoot van de lichtstralen tussen de bomen. Ik peddelde van het ene weiland naar het andere maar vond geen dieren. Wel paddenstoelen, het Plooirokje is geen vreemde in deze tijd van het jaar, normaal zie je ze niet in de warme zomermaanden omdat er dan te weinig vocht is.

De stilte was zalig, een enkel konijntje liet zich zien en schoot voor mijn wiel langs één van de velden met mais in. Zodra de zon ook maar iets hoger stond begon de mist op te lossen. En dus fietste ik mijn laatste kilometers in de zon en zag hoe de wereld ontwaakte maar het mooiste van de dag gemist had. Fotoserie: Fietsen in alle vroegte.

37 reacties