Fotoserie: Fietsen in alle vroegte

Fotoserie: Fietsen in alle vroegte

Fotoserie: Fietsen in alle vroegte

Het was ergens vorige week. Ik werd vroeg wakker en keek even naar buiten. Het was 04:50 uur en normaal zou ik heel vlot terug mijn mandje induiken ware het niet dat er een dikke laag mist in mijn voortuin lag en ik verwachtte dat dat niet plaatselijk zou zijn.

Zonder maar een beetje twijfel trok ik makkelijke kleren aan, deed een kort rondje badkamer, at een plak ontbijtkoek en stapte op de fiets. Het is heerlijk zo vroeg fietsen en steeds als ik het doe neem ik me voor het vaker te doen. Ware het niet dat ik meestal niet om die achterlijke tijd naar buiten kijk laat staan dat ik de kans voor foto’s zie. Ik trapte flink door wetende dat zodra de zon op kwam ik foto’s zou zien en ik wilde toch ook wat kilometers maken.

Het lukte zowaar tot ik een molen zag met de ochtendkleuren erachter. Het duurde niet lang meer eer het gouden uur begon en ik genoot van de lichtstralen tussen de bomen. Ik peddelde van het ene weiland naar het andere maar vond geen dieren. Wel paddenstoelen, het Plooirokje is geen vreemde in deze tijd van het jaar, normaal zie je ze niet in de warme zomermaanden omdat er dan te weinig vocht is.

De stilte was zalig, een enkel konijntje liet zich zien en schoot voor mijn wiel langs één van de velden met mais in. Zodra de zon ook maar iets hoger stond begon de mist op te lossen. En dus fietste ik mijn laatste kilometers in de zon en zag hoe de wereld ontwaakte maar het mooiste van de dag gemist had. Fotoserie: Fietsen in alle vroegte.

37 thoughts on “Fotoserie: Fietsen in alle vroegte

 1. Dapper hoor, zo vroeg de deur uit op de fiets. Maar blijven draaien in bed met die hitte is ook niks.
  Je foto’s zijn weer prachtig!

 2. Wat ’n moooie foto’s maak je toch! :-)
  Klasse om de natuur in zulk een (vroeg) daglicht onder ogen te brengen.

 3. Prachtig, zeg! Daar kom je met plezier je bed voor uit (en dan ‘s middags lekker een tukkie doen).

 4. Ik had een bepaalde omgeving in gedachte maar moest daar eerst nog heen fietsen. Daarom was ik zo vroeg.

 5. Ik zie dat als voordeel iets meer slaap en meer kans op een foto met eenzame fietser en dergelijke. Het is weer anders zodra de wintertijd in gaat.

 6. Prachtige foto’s!! Ik ga er ook nog wel eens om 6.00/7.00 uur op uit op de fiets. Zo genieten om in alle rust de natuur te zien ontwaken. Beetje jammer wel dat het alweer steeds later licht wordt. Dat magische in de vroegte van 6.00 uur ’s ochtends is toch anders om 8.00 uur…

 7. Je bent echt van je geloof gevallen door zo vroeg op te staan.
  Het heeft wel prachtige foto’s opgeleverd?
  Het wordt nu steeds later licht, scheelt inmiddels al wel een uur.
  Een uur later uit bed komen voor mooie foto’s.

 8. Ik ben er vaak al uit rond die tijd maar ga dan geen foto’s nemen. HEb echt andere dingen die ik dan belangrijker vind.

 9. Als je zulke foto’s maakt in de vroege ochtend is het geen straf geweest om vroeg op te staan.
  Prachtig spel met licht en kleuren. Hans

 10. Als je vroeg opstaat zie je de mooiste dingen Liesbeth.

  Prachtig om mee te maken en ik kan meegenieten via de mooie foto’s.

  Groet en fijne avond,
  Hilly

 11. ja ik is enorm blij dat de warmte weg is pppfffttt
  ik heb wat uitjes weer opgepakt , en het is in de tuinen best aardig geregeld hoor
  fijn weekend groet

 12. Wat schitterend! Ik slaap graag uit, maar als ik dan toch een keer vroeg op ben zie ik wel wat ik dan allemaal mis.
  Ik weet niet van wie, maar er is een citaat: ‘De ochtenden hebben iets magisch moois, vooral voor iemand die ze zelden in verticale toestand meemaakt.’

 13. Prachtige foto’s! Ik ben ook geen ochtendmens, dus ik herken wat je schrijft. Vorige week toen het zo warm was, ging ik wél juist steeds vroeg op pad en ja, ik snap dat van de ochtenstond en het goud in de mond wel…

 14. Deed ik vroeger ook.
  Prachtige beelden!
  Draag nog steeds het beeld mee van het vogeltje wat over de naast gelegen ringvaart met mij mee vloog.

 15. Ik zou toch iets meer motivatie nodig hebben om op dat uur uit bed te komen. Zeker met mist draai ik me liever nog eens om.

 16. Oh… maar voorál die eerste foto met die molen, daar zou ik ook met liefde voor uit m;n bed komen!

 17. Het is de moeite zéker waard.. zie die schitterende foto’s eens!.. maar denk niet dat ik het zou kunnen, zó vroeg op! :-)

 18. ik herken dat om die klok , terug in bed , zonder ook maar naar buiten te kijken
  nu ik deze prachtige foto’s zie , toch ook maar eens een rondje fietsen voor het ontbijt

Comments are closed.

Back To Top