Fotoserie: een goed paddenstoelen jaar

We zouden kunnen zeggen dat 2020 een goed paddenstoelen jaar is. Want ik weet niet bij jullie, maar ik heb nog nooit zoveel paddenstoelen, en vliegenzwammen, gezien als dit jaar. Helaas betekent dat ook dat we een typische 2020 herfst hebben. Binnen zitten tot het beter wordt en als je buiten komt opschieten en weer naar binnen. Van het gore rotweer hè niet dat ik smelt maar die zeverige zeikregen nodigt bepaald niet uit.
Zo jullie begrijpen stond mijn tas met camera al weken klaar maar het normaal zo zonnige zuiden is dagelijks in een grijze wolken massa gehuld en niet de mooie mistige versie helaas. De eerste herfst serie met sappige vliegenzwammetjes heeft dus even op zich laten wachten. Maar dan heb je ook wat, vuile kleren, zand in m’n naad en de foto’s waar het in dit seizoen om gaat. Fotoserie een goed paddenstoelen jaar.

37 Reacties

 1. Bij jou staan de verkeerde bomen, rij maar eens mijn kant op en neem dan vanaf dat dorp de weg richting dat dorp met de klomp. Alleen langs de weg staat het daar al vol.

 2. Fijn dat ik via de foto’s de mooie paddenstoelen kan zien, want hier komen de schimmels niet verder dan niets bijzonders maar wel groot.

 3. Nou, het was het wachten waard. Wat een prachtige foto’s weer!

 4. Prachtige platen. Maar helaas, weinig in het echt gezien en…we trokken er echt wel op uit om ze te bekijken en vast te leggen. Volgende week weer een tripje op de agenda. Maar eens zien of het dan lukt….

 5. Ik heb nog maar heel weinig vliegenzwammen gezien helaas. Mooie foto’s.

 6. Ik heb ook de indruk meer paddenstoelen dan vorige jaren te zien. Het natte weer en de relatief hoge temperaturen zullen daar wel voor iets tussen zitten.

 7. Dan heb je veel geluk gehad… waar ik woon is het een slecht paddenstoeljaar geweest…
  ‘k heb genoten van je paddo foto’s, heel mooie kleuren. Je ruikt er zo de herfst in !

 8. Paddenstoelen bij de vleet Liesbeth

  een reeks met heerlijke herfstfoto’s

  groeten

 9. Wat een prachtige foto’s!!! Je doet me bijna geloven dat de herfst iedere dag zo mooi is! Toen ik vanmorgen aan onze pleegzoon vroeg (nét drijfnat geregend) wat de weersverwachting van de komende dagen was, antwoordde hij: “Het blijft nog twéé maanden herfst!”

 10. Wat een plaatjes! Hele mooie reeks.

 11. Ik zag er ook best veel, maar helaas geen vliegenzwam, bij gebrek daaraan fotografeerde ik een nepper in het tuincentrum :)

 12. Het is inderdaad een goed paddenstoelen jaar, ze waren er al vroeg bij.
  Een mooie serie foto’s Liesbeth.

 13. Oooo, mooi! Ik zie er ook behoorlijk veel nu. Helaas staan er ook veel op het grasveldje waar we Mango haar snelle behoeftes laten doen. Wil ze weer een paddenstoel opeten in plaats van poepen, grrr…

 14. Op de weblogs zie ik er veel, deze van jou zijn ook erg mooi. Thuis is het niet veel meer dan een paar bleke zwammen hier den daar.

 15. Hier ook veel paddenstoelen! Die rood met witte stippen past wel perfect in jouw weblog!

 16. Oh wat een mooie foto’s! Ik zie hier in de stad helemaal geen paddenstoelen, dus ik geniet extra van je beelden! Die rood-met-witte-stippen bovenaan is helemaal de stijl van je blog!

 17. Heel mooi! En gek genoeg heb ik hier in de buurt juist nog heel weinig paddenstoelen gezien, terwijl ik er wel echt actief naar ‘zoek’ tijdens mijn wandelingen.

 18. Het hoeft geen herfst te zijn voor veel paddenstoelen, Liesbeth. Het gaat om de perfecte omstandigheden. Ik zag er meer dan normaal, maar een vliegenzwam zag ik alleen nog op blogs.

 19. Kijk…. dat is nou een geweldig voorbeeld van je inleven in de mede kabouter, zonder ze op de lange teentjes te trappen toch even uit beeld te werken;-)

 20. Ik daagde ze uit verstoppertje te spelen en begon af te tellen, werkte prima.

 21. Nou já zeg, en je vroeg het zo vriendelijk maar je hebt ze toch buiten beeld kunnen houden.

 22. Vroeg ze vriendelijke ff uit mn beeld te gaan worden ze boos de ettertjes.

 23. Het is ook maar net waar je op let, ik zie ze wel eens, en vind het leuk, maar hoe het voorgaande jaren was onthou ik allemaal niet, geen jaar is voor mij beter dan het andere, Maar ik zet ze dan ook niet op de foto.

 24. Er zijn inderdaad heel veel paddenstoelen .Bij regenweer schieten ze uit de rond vandaar dat gezegde “als paddenstoelen uit de grond schieten. Er zijn ook veel bessen, noten, kastanjes en eikels. De vogels en eekhoorntjes zullen er blij mee zijn.

 25. Ja, het was mij ook al opgevallen dat er enorm veel paddenstoelen zijn. Leuk, want vanaf volgende week ga ik paddenstoelenlessen geven. En het is meer bloggers opgevallen, zag ik net. Mooie platen, weer!

 26. Gezien de foto’s van paddenstoelen op diverse blogs moet het wel een goed jaar zijn.
  Je laat schitterende details zien.

 27. Gezien de paddenstoelenfoto’s op diverse blogs moet het wel een goed jaar zijn. Je hebt weer schitterende details.

 28. Helaas Liesbeth mis ik nu veel van de herfst, maar ik wordt zo blij van je foto’s. Hans

 29. Paddestoelen blijven ook tot de verbeelding spreken. Ik zie altijd kabouters lopen.

  Love As always
  Di mario

 30. Jij hebt vast een fancy klapscherm hea? Ik niet. Dus dan leg ik op de grond met m’n bakkes in een rare houding kabouters weg te jagen en dat zijn hele kleine huftertjes die hebben scheppies die schoefelen zo de boel vol.

 31. Het is inderdaad een goed paddestoeljaar en je hebt er een mooie serie van gemaakt.

 32. Zoveel heb ik er hier nog niet gezien prachtig ! Het is je prima gelukt om alle “bewoners”van de paddenstoelen buiten beeld te houden.

 33. Schitterende foto’s Liesbeth. Ook die van die opengesperde kastanje! Prachtig van kleur en vorm. De herfst komt je tegemoet in deze serie.

 34. ja Liesbeth , ik zag er ook velen hier in de omgeving
  jij hebt ze er prachtig opgezet hoor , en ach dat weer , we kunnen er niks aan veranderen , dus nemen zo het komt :)

  ik had geluk , 1 supermarkt bezocht en het was er nog rustig ook

 35. Yep.. dat is waar dit seizoen om draait ja.. maar heel véél vliegenzwammen zag ik dit jaar nog niet hoor.. eigenlijk slechts eentje. Ik geniet extra mee van jouw prachtige opnamen.. en dat dan nog lekker zónder zand in m’n naad! (al krijg ik dat zelf eigenlijk nooit als ik zwammen fotografeer.. hoe doe jij dat toch? hahahahaa!)

 36. Wat een prachtige herfstimpressie. De foto’s zijn prachtig. Helaas zag ik hier weinig paddenstoelen, dat ligt vast aan de kleigrond hier…

 37. Heel mooie reeks ondanks het minder mooi weer Alles heeft zijn charme Dus veel moed

Reacties zijn gesloten.