Fotoserie: De klein uitgevallen pony

Fotoserie: De klein uitgevallen pony

Fotoserie: De klein uitgevallen pony

Het was tijdens één van mijn fietsrondjes dat ik een wel heel klein uitgevallen pony zag staan. Ik ben over het algemeen niet zo fan van paarden of pony’s. Ik heb er niets tegen maar meestal vind ik andere dieren wel de moeite van het af- of uitstappen waard zeg maar. Het zal er vast mee te maken hebben dat ik bij paarden veel meer op mijn hoede blijf, zo’n roodbruin rund met enorme horens vertrouw ik meer, die zijn gewoon niet betrouwbaar. Paarden ook niet en dus benader ik die zelden maar deze kleintjes mwah dat kon wel. En er zat een hek tussen, dat scheelt ook.

Ik hobbelde dan ook vrolijk de berm- en zelfs de greppel in waar lang gras stond. Inmiddels stonden moeder en mama in spe (volgens de overbuurvrouw) al ongeduldig aan het hek. Steeds weer verbaasd het me hoe voorzichtig die dieren het aangereikte langere gras aanpakken. Moeders vond het zelfs goed dat ik de kleine begroette en liet me begaan.

Na even dwaalden ze over het landje en kreeg ik meer en meer de kans de kleine te fotograferen al dan niet met zijn moeder. Half gehurkt in een greppel, tussen het gaas door fotograferend vond ik de ideale hoogte, tot ik opeens de aanwezigheid van iets voelde. En algauw niets meer door mijn camera zag. Moeder Shetland pony in spe blokkeerde mijn zicht en keek me veelbetekenend aan. Ik probeerde nog een andere hoek maar binnen luttele secondes stond ze weer mijn zicht te blokkeren. Met een glimlach gaf ik het op en plukte nog wat extra lekker lang sappig gras voor haar, maakte nog een paar foto’s en voelde toen weer een paardenneus tegen mijn hand, misschien zijn pony’s toch wel leuk. Fotoserie: De klein uitgevallen pony.

 

24 thoughts on “Fotoserie: De klein uitgevallen pony

 1. Ben echt niet bang voor paarden, ik vind ze er niet gevaarlijk uitzien en ze zijn zo zacht. Mooi hè zo’n beschermende moeder. En wat is hij schattig die baby-pony!

 2. Paarden zijn wel betrouwbaar maar als ze slecht behandeld worden kunnen ze iets wat ander gedrag vertonen. Runderen zijn eigenlijk prima te doen, niets mis mee. Leuke foto’s!

 3. Ik vind paarden ook eng, maar ja, ik vind eigenlijk alle dieren eng. Wel heel erg mooie foto’s!

 4. Ik heb het ook niet zo op paarden, maar dit formaat is te behappen. Leuk dat veulen!

 5. Heb het ook niet op paarden, maar dan vooral omdat ze zo groot zijn.. deze zijn gewoon schattig.

 6. Weet niet of dit een minipaardje is, maar dan is de vele helemaal klein. Hans

 7. Pony’s gaat nog, met ezels moet je uitkijken. die kunnen gemeen bijten.

 8. Ik aai paarden altijd als ik de kans krijg.
  Ik vind het prachtige dieren.

  Mooie foto’s van de kleine…

  Foto rechts op je blog van poes ook heel mooi.

 9. Met paarden let ik ook altijd op want ik weet niks van paarden en voel hen ook niet aan. Daarom heb ik ook nooit paard durven rijden. Op dit kleintje zou ik het nog aandurven, maar ik vrees dat mijn voeten dan over de weg slepen.

 10. mooi Liesbeth
  ja op je hoede zijn is eigenlijk bij alle dieren wel van belang
  maar je merkte wel op een heel mooie wijze , dat deze paarden wel te vertrouwen waren , en ze vertrouwden jou ook :)

Comments are closed.

Back To Top