Fotoserie: De klein uitgevallen pony
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: De klein uitgevallen pony

Het was tijdens één van mijn fietsrondjes dat ik een wel heel klein uitgevallen pony zag staan. Ik ben over het algemeen niet zo fan van paarden of pony’s. Ik heb er niets tegen maar meestal vind ik andere dieren wel de moeite van het af- of uitstappen waard zeg maar. Het zal er vast mee te maken hebben dat ik bij paarden veel meer op mijn hoede blijf, zo’n roodbruin rund met enorme horens vertrouw ik meer, die zijn gewoon niet betrouwbaar. Paarden ook niet en dus benader ik die zelden maar deze kleintjes mwah dat kon wel. En er zat een hek tussen, dat scheelt ook.

Ik hobbelde dan ook vrolijk de berm- en zelfs de greppel in waar lang gras stond. Inmiddels stonden moeder en mama in spe (volgens de overbuurvrouw) al ongeduldig aan het hek. Steeds weer verbaasd het me hoe voorzichtig die dieren het aangereikte langere gras aanpakken. Moeders vond het zelfs goed dat ik de kleine begroette en liet me begaan.

Na even dwaalden ze over het landje en kreeg ik meer en meer de kans de kleine te fotograferen al dan niet met zijn moeder. Half gehurkt in een greppel, tussen het gaas door fotograferend vond ik de ideale hoogte, tot ik opeens de aanwezigheid van iets voelde. En algauw niets meer door mijn camera zag. Moeder Shetland pony in spe blokkeerde mijn zicht en keek me veelbetekenend aan. Ik probeerde nog een andere hoek maar binnen luttele secondes stond ze weer mijn zicht te blokkeren. Met een glimlach gaf ik het op en plukte nog wat extra lekker lang sappig gras voor haar, maakte nog een paar foto’s en voelde toen weer een paardenneus tegen mijn hand, misschien zijn pony’s toch wel leuk. Fotoserie: De klein uitgevallen pony.

 

24 reacties