Fotoserie: De Cookiebanners

Fotoserie: De Cookiebanners

Fotoserie: De Cookiebanners

Het is alweer een paar jaar geleden dat een wetswijziging websitehouders verplichtte een cookiebanner te plaatsen. Met die cookiebanner kwamen nog meer privacy regeltjes waar ik me ook zoveel niet van aantrok. Ik wist dat ik een keer aan een cookiebanner moest geloven maar ik vond ze allemaal stuk voor stuk vreselijk lelijk en onpersoonlijk. Ik wist dat ik geen irritante klik-weg banner wilde en het was dan ook een moment van bezinning dat ik naar mijn koffie met koekje keek. En precies wist wat ik moest doen.

De koffie wordt ook opgedronken, tenzij ik het omgooide.

Heel veel koffie en koekjes
Zonder koffie gebeurd er niet zoveel ’s morgens maar die morgen schoot de zin die ik nu nog gebruik door mijn hoofd; Blog draait op cookies en koffie. Nog die dag fotografeerde ik de eerste koffie met koekje foto en er volgden er al snel meer.
Elke anderhalf twee weken probeer ik een nieuwe foto te plaatsen wat resulteert in een enorme hoeveelheid koffie en koekjes. De cookies zijn verplicht maar ik heb ook wel eens thee gebruikt. Ik blijf graag in de sfeer van het moment. Van feestdagen tot de eerste foto’s buiten na de winter. Er zijn ook heel wat koekjes gepasseerd. Van de rare oranjedingen van Koningsdag tot aan -ik kan het niet meer heugen hoor- een Vlaams mattetaartje en van die goddelijke speculaasjes van de molenaar tot aan de cakejes van m’n vader.

Veel cookiebanner foto’s maakte ik in mijn eigen rood witte stijl maar ik week ook af. Gebruikte ook vaak boeken, hele stapels en soms alleen heel veel dagboeken van Anne Frank. Zelden maakte ik meer dan 1 cookiebannerfoto op een dag. Puur omdat ik die koffie en thee gewoon op drink. Op een enkele keer na, als ik het hele zootje omgooide of toen ik per ongeluk een kersttak in de beker hing.
Hoewel ik inmiddels best een leuke collectie bekers heb zou ik er graag wat naar de kringloop terugbrengen en wat nieuwe kopen. Gewoon voor de uitdaging want ik heb nooit genoeg van koekjes en koffie en daarom deel ik mijn favo foto’s in fotoserie: De Cookiebanners.

29 thoughts on “Fotoserie: De Cookiebanners

 1. En dan blijk je door zo’n verplichting ineens een hele leuke foto verzameling in hetzelfde thema op te bouwen :-)

 2. Die cookie banners zijn echt vreselijk inderdaad. Je wordt soms tegen heug en meug beschermd…. Ik vind jouw versies enorm leuk.

 3. Ziet er allemaal lekker uit! En het komt als geroepen! Kan ik mooi inspiratie opdoen voor mijn volgende foto-opdracht ;-)

 4. Leuk overzicht dit! Op een of andere manier viel het me niet op dat je deze zo vaak wisselde tot ik dit las. En dat terwijl ik wel veel foto’s herken nu achteraf.

 5. Een leuk blog, met gezellige foto’s Liesbeth.
  Tja, die AVG was “HOT”, maar nu hoor je er bijna niemand meer over.

 6. Heel leuk idee die cookies en koffie op die manier uitgestald en dan foto’s in verschillende opstellingen!

 7. Hey, ik zie ’n boek van Mark Manson, het zelfde boek heb ik hier liggen. En die banners, ach, het is maar een klik.

 8. Ik kijk er altijd met plezier naar, naar jouw cookies en koffie foto’s! Allemaal subliem!

 9. Niet alleen een leuk idee, maar ook nog eens heel goed en origineel uitgevoerd vind ik.

 10. ja wie mij voor ’18 had gezegd dat ik 4 dierentuinen abonnement zou hebben en er iedere keer weer zo geniet , had ik niet voor waar genomen :)
  ik merk dat ik ietsje ouder wordt , en de longen het vaak zwaar hebben door die longemphyseem
  mede daardoor is deze nieuwe hobby waar ik toch ook aardig wat loop goed voor me , en leer foto’s maken
  zoals van die praatjes makende aap , mooi moment om te treffen
  morgen haal ik m’n ebike op en zal ik een oude hobby wat vaker weer doen :)

 11. Stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht. Je doet me wel zin krijgen in koekjes… want eigenlijk ben ik een echt koekjesmonster, maar ik doe erg mijn best om eraf te blijven.

Comments are closed.

Back To Top