Fotoserie: De Cookiebanners
Eten,  Fotoserie

Fotoserie: De Cookiebanners

Het is alweer een paar jaar geleden dat een wetswijziging websitehouders verplichtte een cookiebanner te plaatsen. Met die cookiebanner kwamen nog meer privacy regeltjes waar ik me ook zoveel niet van aantrok. Ik wist dat ik een keer aan een cookiebanner moest geloven maar ik vond ze allemaal stuk voor stuk vreselijk lelijk en onpersoonlijk. Ik wist dat ik geen irritante klik-weg banner wilde en het was dan ook een moment van bezinning dat ik naar mijn koffie met koekje keek. En precies wist wat ik moest doen.

De koffie wordt ook opgedronken, tenzij ik het omgooide.

Heel veel koffie en koekjes
Zonder koffie gebeurd er niet zoveel ’s morgens maar die morgen schoot de zin die ik nu nog gebruik door mijn hoofd; Blog draait op cookies en koffie. Nog die dag fotografeerde ik de eerste koffie met koekje foto en er volgden er al snel meer.
Elke anderhalf twee weken probeer ik een nieuwe foto te plaatsen wat resulteert in een enorme hoeveelheid koffie en koekjes. De cookies zijn verplicht maar ik heb ook wel eens thee gebruikt. Ik blijf graag in de sfeer van het moment. Van feestdagen tot de eerste foto’s buiten na de winter. Er zijn ook heel wat koekjes gepasseerd. Van de rare oranjedingen van Koningsdag tot aan -ik kan het niet meer heugen hoor- een Vlaams mattetaartje en van die goddelijke speculaasjes van de molenaar tot aan de cakejes van m’n vader.

Veel cookiebanner foto’s maakte ik in mijn eigen rood witte stijl maar ik week ook af. Gebruikte ook vaak boeken, hele stapels en soms alleen heel veel dagboeken van Anne Frank. Zelden maakte ik meer dan 1 cookiebannerfoto op een dag. Puur omdat ik die koffie en thee gewoon op drink. Op een enkele keer na, als ik het hele zootje omgooide of toen ik per ongeluk een kersttak in de beker hing.
Hoewel ik inmiddels best een leuke collectie bekers heb zou ik er graag wat naar de kringloop terugbrengen en wat nieuwe kopen. Gewoon voor de uitdaging want ik heb nooit genoeg van koekjes en koffie en daarom deel ik mijn favo foto’s in fotoserie: De Cookiebanners.

29 reacties