Dieren Fotoserie

Fotoserie: De beestjes van het Openluchtmuseum

Al jaren zijn dieren een dankbaar fotografie onderwerp van mij. Ik kom ook al jaren in het Openluchtmuseum in Arnhem en toen ik er laatst een keer rondliep besloot ik de bewoners van dit prachtige park eens wat extra aandacht te geven. Tussen de prachtig wederopbouw boerderij lopen de meeste dieren. De stallen waren toentertijd niet ver van de bedstede gesitueerd, mooi om te zien maar moeilijk voor te stellen in de huidige tijd.

Ik voer vergeten valappeltjes aan de varkens, schapen en geiten, weet verderop wat lakenvelders te vinden en af en toe passeert een volgeladen koets met onuitputtelijke paarden ervoor. De vele kippensoorten verbazen me, ze zijn niet makkelijk te fotograferen door het gaas. De eitjes zullen straks wel in het beslag van de poffertjes en broodjes zitten. In de verte zag ik hem al wandelen, een knappe Basset laat zich gewillig vastleggen. Behalve de zwerfkatten zijn zij de enige huisdieren in het park. Aangelijnd uiteraard.
In het Kinderdorp verderop leren kinderen melken aan een houten koe, er wordt altijd opgelet door medewerkers zodat de wel levende dieren niet overspannen raken. Ik wandel verder, vind een rustig paadje en zie een paar konijntjes wegschieten, niet tam te krijgen maar o zo leuk om te zien. Aan het einde van de dag wandelen we nog eens langs de varkens, ze wroeten.
knorren of liggen heerlijk te slapen in het late zonnetje. De dieren hebben het hier goed en dat maakt dat ik niet de enige ben die kan genieten van de beestjes van het openluchtmuseum.