Beter worden
Actueel,  Persoonlijk

Beter worden

Vorige week zondag werd ik beroerd wakker. En dan meteen zo dat je denkt; kweenie wat dit is maar tis zeker geen verkoudheid. Spierpijn op plaatsen waar ik de spieren niet van gebruik, hoofdpijn zoveel hersens dacht ik niet te hebben en koorts. En ik heb nooit koorts ik ben hooguit een weekje verkouden of een dag brakkig van buikgriep of zonnesteek. Nou ik weet het weer want ik was er ziek van.

De eerste dag was ik nog een soort van hoopvol, gewoon in bed uitzieken en dan heb ik morgen het ergste wel weer gehad. Ik was zelfs nog een soort van grappig tegen mijn baas; Als ik morgen bij godswonder beter ben ga ik eerder het klooster in dan dat ik kom werken. De dag erna was in ieder geval iets beter, mijn humor. Die was wel verdwenen namelijk.

Noodpakket bij verkoudheid.

Frans leek allereerst nog even aan de ellende te ontkomen maar lag de dag erna gezellig bij me in bed. Kan je zeggen als ik ziek ben, ben ik niet gezellig. Ik krijg een smerig kort lontje en verdraag helemaal niks meer. Thermometers zonder lichtje in het scherm bijvoorbeeld, welke debiel heeft dat bedacht? En waarom krijg ik dat teringflesje van de hoestdrank niet open? Ik heb er niet mee gegooid. Wel een hoop weggegooid, 7 dozen tissues gaan er verrekte snel doorheen. Tot zover die aanbieding van de Lidl waar ik tot juni mee dacht te doen.

Op de vierde dag zag ik het licht, niet dat ik me beter voelde, maar hé ik zag het licht en draaide me weer om. Of ik kotste mijn longen er nog eens uit, dat kan ook. Over kotsen gesproken, das het enige wat me bespaard is gebleven. Ergens tijdens een lange donkere nacht zette ik thee voor mezelf, realiseerde me hoe smerig ik kamillethee vind en zag ondertussen op Instagram reclame voor dekbedden #sarcasme.

Nu na ruim een week zijn we weer aardig in orde, we hebben geen koorts(stuipen) meer, ik spuug geen stukjes long meer uit, er ligt geen grindtegel meer op mijn borst en Frans en ik vinden elkaar nog steeds lief wat met mijn ijskoude humeur een godswonder mag heten. Wat een begin van het jaar, voor je het weet brand Scheveningen af, tekent een fractievoorzitter een briefje voor hersenloze en begin je het jaar met meer zieke dagen dan gezonde. Lekker begin mensen, het kan dan ook alleen maar beter worden.

26 reacties