Beter worden

Beter worden

Beter worden

Vorige week zondag werd ik beroerd wakker. En dan meteen zo dat je denkt; kweenie wat dit is maar tis zeker geen verkoudheid. Spierpijn op plaatsen waar ik de spieren niet van gebruik, hoofdpijn zoveel hersens dacht ik niet te hebben en koorts. En ik heb nooit koorts ik ben hooguit een weekje verkouden of een dag brakkig van buikgriep of zonnesteek. Nou ik weet het weer want ik was er ziek van.

De eerste dag was ik nog een soort van hoopvol, gewoon in bed uitzieken en dan heb ik morgen het ergste wel weer gehad. Ik was zelfs nog een soort van grappig tegen mijn baas; Als ik morgen bij godswonder beter ben ga ik eerder het klooster in dan dat ik kom werken. De dag erna was in ieder geval iets beter, mijn humor. Die was wel verdwenen namelijk.

Noodpakket bij verkoudheid.

Frans leek allereerst nog even aan de ellende te ontkomen maar lag de dag erna gezellig bij me in bed. Kan je zeggen als ik ziek ben, ben ik niet gezellig. Ik krijg een smerig kort lontje en verdraag helemaal niks meer. Thermometers zonder lichtje in het scherm bijvoorbeeld, welke debiel heeft dat bedacht? En waarom krijg ik dat teringflesje van de hoestdrank niet open? Ik heb er niet mee gegooid. Wel een hoop weggegooid, 7 dozen tissues gaan er verrekte snel doorheen. Tot zover die aanbieding van de Lidl waar ik tot juni mee dacht te doen.

Op de vierde dag zag ik het licht, niet dat ik me beter voelde, maar hé ik zag het licht en draaide me weer om. Of ik kotste mijn longen er nog eens uit, dat kan ook. Over kotsen gesproken, das het enige wat me bespaard is gebleven. Ergens tijdens een lange donkere nacht zette ik thee voor mezelf, realiseerde me hoe smerig ik kamillethee vind en zag ondertussen op Instagram reclame voor dekbedden #sarcasme.

Nu na ruim een week zijn we weer aardig in orde, we hebben geen koorts(stuipen) meer, ik spuug geen stukjes long meer uit, er ligt geen grindtegel meer op mijn borst en Frans en ik vinden elkaar nog steeds lief wat met mijn ijskoude humeur een godswonder mag heten. Wat een begin van het jaar, voor je het weet brand Scheveningen af, tekent een fractievoorzitter een briefje voor hersenloze en begin je het jaar met meer zieke dagen dan gezonde. Lekker begin mensen, het kan dan ook alleen maar beter worden.

26 thoughts on “Beter worden

 1. Ziek zijn is niet leuk natuurlijk. Maar je beschrijft het wél heel leuk. Sorry dat ik moest lachen. Ik hoop dat jullie inmiddels weer helemaal de oude zijn.

 2. Het heerst volgens horen zeggen. Goed dat je er weer vanaf bent. Maar over manlief wordt niet meer gesproken. Ligt die nog steeds plat?? Zo ja, echte man…altijd zieker dan vrouwen….:)

 3. Beterschap! Wat zijn er veel bloggers rond de jaarwisseling ziek (geweest), het heerst dus in blogland! :)

 4. Ik ben ook wel ziek geweest maar niet zo erg als jij nu beschrijft, beterschap en de rest van het jaar kan alleen maar beter zijn!
  xxx

 5. Gelukkig ben je al weer beter.
  Hier heerst vooral buikgriep thuis en op het werk.
  Ik ben er voorlopig nog aan ontsnapt.

 6. He gedver, griep. Sterkte nog. GElukkig dat jullie elkaar nog lief vinden. Dan is het waarschijnlijk echt :-)

 7. Geen goed begin van het nieuwe jaar. Maar dat heb je dan weer achter de rug. De rest van het jaar wordt heus fantastisch ! :-)

 8. Niks knussig aan samen ziek zijn, je ligt elkaar alleen maar in de weg. Maar een beetje relatie overleeft dat wel. Sterkte met herstellen, ik vrees dat zulks jou niet snel genoeg gaat. Was deze weken mijn grootste angst, griep oplopen en dan niet geopereerd kunnen worden. Gelukkig is dat niet gebeurd. Het mag nog mijn deur voorbijgaan hoor.

 9. Gelukkig heb je niet over het scherm zitten blaffen, ik ben 2018 gelukkig zonder dit soort ongein doorgekomen en dat wil ik graag zo houden voor 2019;-) Maar fijn dat je relatie het heeft gehouden!

 10. dat was heftig leeswerk :)
  weer wat beterder , nu conditie en krachten opbouwen
  en er bijna een heel jaar van genieten

 11. Nou ja, dít heb je dan tenminste gehad. :-) Nou nog even helemaal herstellen jullie beiden.

 12. Tjaaa.. het heerst hè, om het aloude cliché maar weer eens uit de kast te trekken. En het heerst goed ook.. op tv gaat het van de ene reclame voor verkoudheidsmiddeltjes naar het volgende voor koortsverlagers in het reclameblok.. nog nooit zóveel gezien. Ik hoop er aan te ontkomen.. heb net zo’n hekel aan ziek zijn als jij en ik kan vaak niet zo gemakkelijk in bed blijven liggen, want die hond moet tóch uit.

 13. Herkansing. Het jaar is nog lang dus het gaat zeker weten beter worden.
  Beterschap verder saampjes

Comments are closed.

Back To Top