Fotoserie: Buurten in Buren
Fotoserie,  Gelderland,  Trippie

Fotoserie: Buurten in Buren

Pasgeleden reden Frans en ik een bloesemtocht en liet ik jullie achter toen ik besloot een wandeling te maken in een prachtig dorp in de Betuwe. Totaal niet bekend met de omgeving zagen we de vlaggetjes al wapperen en parkeerde in het dorpje. Fotoserie: Buurten in Buren.

Buurten in Buren
Buren kreeg in 1395 stadsrechten en is een vestingstad. De vestingwerken zijn zeer goed onderhouden net zoals de enig overgebleven stadspoort de Culemborgse/stadspoort. Buren is vooral bekend met de link naar ons koningshuis. Onze koning is graaf van Buren, de molen die hoog boven de stad uitsteekt draagt zijn naam en was de zaterdag van ons bezoek geopend. Omdat ik ondanks de warmte best in was voor een mooi uitzicht volgde ik Frans naar boven waar we door een gids werden meegelokt. Iets meer enge trappetjes dan de bedoeling en je bent boven. Waar je vervolgens te horen krijgt dat er vroeger alleen binten geen complete vloeren in een molen zaten. Ik vond het allemaal al eng genoeg en dacht aldoor; Nou niet struikelen en je poot breken geen brancard die hier boven kan komen. Zag mezelf al met hoogtevrees en al op zo’n wiebelbakkie van de brandweer gegespt worden.

Extra voorzichtig verliet ik de graanmolen uit 1800, die ik overigens echt aanraad, en zichtbaar opgelucht sjokte we verder door het zonovergoten dorp met kenmerkende kerktoren en beschermd stadsgezicht. In tegenstelling tot Ravenstein, heeft Buren wel sfeer het was er dan ook gezellig druk. Met genoeg terrassen en een Minibieb raad ik Buren aan. Al is het maar omdat de Neder-Betuwe in deze tijd zo prachtig mooi is.

20 reacties