Fotoserie: Buurten in Buren

Fotoserie: Buurten in Buren

Fotoserie: Buurten in Buren

Pasgeleden reden Frans en ik een bloesemtocht en liet ik jullie achter toen ik besloot een wandeling te maken in een prachtig dorp in de Betuwe. Totaal niet bekend met de omgeving zagen we de vlaggetjes al wapperen en parkeerde in het dorpje. Fotoserie: Buurten in Buren.

Buurten in Buren
Buren kreeg in 1395 stadsrechten en is een vestingstad. De vestingwerken zijn zeer goed onderhouden net zoals de enig overgebleven stadspoort de Culemborgse/stadspoort. Buren is vooral bekend met de link naar ons koningshuis. Onze koning is graaf van Buren, de molen die hoog boven de stad uitsteekt draagt zijn naam en was de zaterdag van ons bezoek geopend. Omdat ik ondanks de warmte best in was voor een mooi uitzicht volgde ik Frans naar boven waar we door een gids werden meegelokt. Iets meer enge trappetjes dan de bedoeling en je bent boven. Waar je vervolgens te horen krijgt dat er vroeger alleen binten geen complete vloeren in een molen zaten. Ik vond het allemaal al eng genoeg en dacht aldoor; Nou niet struikelen en je poot breken geen brancard die hier boven kan komen. Zag mezelf al met hoogtevrees en al op zo’n wiebelbakkie van de brandweer gegespt worden.

Extra voorzichtig verliet ik de graanmolen uit 1800, die ik overigens echt aanraad, en zichtbaar opgelucht sjokte we verder door het zonovergoten dorp met kenmerkende kerktoren en beschermd stadsgezicht. In tegenstelling tot Ravenstein, heeft Buren wel sfeer het was er dan ook gezellig druk. Met genoeg terrassen en een Minibieb raad ik Buren aan. Al is het maar omdat de Neder-Betuwe in deze tijd zo prachtig mooi is.

20 thoughts on “Fotoserie: Buurten in Buren

 1. Aan het einde van het dorp voorbij de poort liks. Die zit er nog.

 2. Met een weblogmeeting bij een vroegere blogrelatie die daar echt om de hoek woonde, aanstaande stopten we daar ooit en keken de ogen uit. Later nog een paar maal terug geweest. Zat een geweldig pannenkoekenrestaurant waar je wel 100 verschillende soort lekkernijen kon bestellen. Mooi stadje om rond te lopen en de geschiedenis van o.a. de Oranjes tot je te nemen…

 3. Ik ben dus echt nog nooit in een molen geweest. Schande! Zal er toch eens eentje opzoeken. Zijn molens er ook in lage uitvoering? Want grote hoogtes en enge trappetjes vind ik ook niet fijn.

 4. Oh help, volgende keer dat ik op een klein zoldertje loop, denk ik nu ook aan die brancard;). Zo met die vlaggetjes doet het nog extra koninklijk aan.

 5. Mooi die doorkijkjes, Liesbeth!
  Geeft altijd een bijzonder effect…
  Groetjes, Anna ?

 6. Is een leuk plaatsje, we fietsten er ooit vluchtig door maar we zagen toch de mooie dingen.

 7. De Betuwe is een mooie streek, zeker als de lente bloei er is.
  Buren is een mooi stad, ben er ook wel eens geweest. Hans

 8. ja Liesbeth
  zeker een aanrader om te bezoeken , ik wandelde onlangs ook weer door , de molen was dicht , maar ik mocht ff het oude weeshuis in , nu museum van de marechaussee

Comments are closed.

Back To Top