Beste Kruidvat
Tirade,  Winkel

Beste Kruidvat

Steeds als ik in jullie winkel kom weet ik weer waarom ik dat maar zo weinig doe, ik krijg er namelijk spijt van, meestal als ik halverwege het eerste gangpad ben, of eerder. Jullie winkels hebben namelijk de nare gewoonte mij een poephumeur te geven. Ik loop namelijk graag door een winkel, pak wat ik nodig heb en desnoods een beetje meer, om me vervolgens te maken dat ik weg kom. Ik heb namelijk een hekel aan winkelen en jullie winkels zijn het voorbeeld van hoe het niet moet.

Ik werkte lang geleden bij Lidl daar bestelde ze gewoon zoveel als erin het schap paste en de rest ging terug naar het magazijn. Jullie storten het in manden en stapelen het op zodat de gangpaden voor mensen met rollators lijkt op iets wat ze jonge mensen in het leger nog niet aan doen. Die oudjes houden het na één wanhopige poging voor gezien en roepen buiten al om hulp. Wat jullie dan weer gewoon negeren natuurlijk. Die grietjes van 15 of 16 gaan echt die incontinentieluiers niet pakken. Denk overigens ook niet dat ze het kunnen spellen maar dat geheel terzijde. Dat is voer voor een andere brief of blog.
Want als ik bij toeval eens iets nodig heb, laten we zeggen voordeelverpakkingen tandpasta dan moet ik altijd zoeken waar jullie het verstopt hebben. Tussen de Bob de Bouwer knuffels en de stroopwafels, want waarom heten jullie geen Snoepvat? Ik heb nog nooit zoveel ongezond vreten bij elkaar gezien en ik heb een voorraadkast thuis. Vandaar ook die tandpasta. Beetje krom hè dat ik daarvoor kom, want ik kan bij jullie terecht voor speelgoed, telefoonhoesjes, fleecedekens, kleding en als ik mazzel heb ook voor tulpenbollen. Niet om te eten trouwens dat zou zelfs voor jullie verrassend zijn.

En dan die gruwelijk irritante reclame, altijd voordelig. De groot-verpakkingen zitten zo regelmatig dubbel verpakt dat het voordeel er vanaf is. En de aanbiedingen met gewone verpakkingen hebben jullie zo ingenieus in van die stortmanden gelazerd dat ik me gewoon smerig voelde toen ik er op zijn kop in hing omdat de lekkerste variant altijd onderin ligt. Meer dan eens loop ik bij de kassa tegen briefjes aan dat jullie plastic kindertrompet niet veilig is of dat de groot-verpakking kralen niet EU gecertificeerd zijn. Is jullie inkoper niet goed bij zijn hoofd? Als hij tijdens zijn vakantie in Italië een leuk handeltje niet van echt te onderscheiden nepwapens op de kop kan tikken dan ligt het twee weken later in de schappen. Niet in elk filiaal natuurlijk hè, we moeten er ergens anders wel over kunnen struikelen als we het lef eens hebben om zo’n pand te betreden op zoek naar iets wat wel in de folder staat maar er toch niet is.

26 reacties

 • Leo

  Ik onderschrijf veel, niet anders. Blijf liever buiten, maar ze hebben ook geweldige artikelen. Mijn iPhone hoes in leder komt van hen en kostte een habbenkrats. Ze hebben ook nog oplaaddraden die het doen, soms wat aanbiedingen op het gebied waar mijn interessen liggen. Vitaminepillen, ook prima bij die lui en hun Paracetamolletjes zijn goedkoop en je krijgt nog uitleg er bij ook. Voor de rest mijd ik die winkels. Sommigen zijn overigens ruim en fraai ingericht. Kennelijk is dat een andere formule of zo…

 • Deborah

  Oh zo waar. Vroeger, toen de winkel nog overzichtelijk en orderlijk was….
  Nu betaal ik liever wat meer bij de “concurrent” dan dat ik mij naar de kruitvat begeef. Ik wordt helemaal kriegel als ik daar loop ?

 • Rietepietz

  De wat grotere filialen zijn wel wat beter toegankelijk want inderdaad, met de rolstoel zijn de kleinere vestigingen een vrijwel onneembare vesting.
  Ze hebben helaas wél de prettigste vochtige weggooi washandjes, maar in het dorp ga ik dan toch liever zonder rolstoel.

 • Flavie

  Dat zoeken naar de producten die in reclame staan vind ik verschrikkelijk! Ik vraag er altijd naar zonder zelf eerst te zoeken ;-)

 • VillaSappho

  Het is wat ver maar als ik er ben dan haal ik de oorstokjes die niet van plastic zijn.

 • Stef Den Flater

  Het hangt af van het filiaal. Ik ga één keer per jaar naar die in Sluis omdat ik daar de tandpasta vind die ik nodig heb en daar is het inderdaad een rommeltje. Ook die in het centrum van Brugge is zo. Tegenwoordig is er ook een Kruidvat net buiten het centrum van Brugge en die is in oppervlakte te groot om rommelig te zijn. Alleen jammer dat dit zowat het enige filiaal is dat al bij niet zo chaotisch is als de rest. En zelfs daar kom ik zelden. Ze mogen hun troep houden.
  mvg,

 • elly

  Ik heb er nog nooit zo diepzinnig over nagedacht. Hihihi.
  Ik kijk gewoon naar wat ik leuk vind en het andere zie ik niet eens. Boeit me ook niet. Maar die reclame ja, daar kan ik ook niet warm voor lopen. Maar ik vind die oude man met zijn kleinzoon en gehoorapparaat die oma op de hak neemt veeeeel erger. Zo heeft ieder zijn ding.

 • Hans

  De koopjes moeten ook wat opleveren, dus dat doet men door minder vloeroppervlakte.
  Je moet je zelf inderdaad door de paden wringen. Hans

 • Nicky

  Amen! Bende opgestapeld tot aan het plafond. En die aanbieding van de tv-commercial (die mevrouw met die enge stem, brrrr…); die is altijd nét uitverkocht. Ja, ja. Dat zal wel.

 • Jasmien

  Goh in het Kruidvat kom ik eigenlijk nooit.
  Is in het midden van het stad en er is nooit parkeerplaats. Eigenlijk goed dus he (;

 • willy

  Kruidvat tracht ik te vermijden…

  ellenlange files aan de kassa..

  en daar heb ik een grondige hekel aan
  groeten

 • Aukje

  Ik herken er wel iets van.
  Maar niet zo erg als jij hier neerschrijft.
  Echt niet.
  En die klantenpas, daar heb ik toevallig van de week heerlijke, echt gratis, doucheschuim voor gehaald van de punten.

 • Naomi

  Dit is dus waarom ik ook zo min mogelijk in het rommelhok met de naam Kruidvat kom.
  En vergeet de (in mijn beleving nutteloze) klantenpas niet…