Fotoserie: Blije springlammetjes
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: Blije springlammetjes

Met zulk mooi weer binnen blijven zitten, dat gaat bijna niet. En dat doe ik dan ook niet. Sorry meneer Rutte, maar ik klit alleen samen met Vriendjelief en lammetjes. Dat is niet nieuws, ik ben niet zo’n sociaal overal-op-visite-type meer. Dat in tegenstelling tot wat we onderweg zien maar dat terzijde. Ik zag weer lammetjes, blije springlammetjes, om precies te zijn. En ondeugende lammetjes ook, want ze naaide er uit maar er gauw weer in toen ik aan kwam lopen. De lammetjes worden vlot groot en voordeel daaraan is dat ze meer energie hebben en als uh beesten rond gaan rennen. Maar ze voelen zich gelukkig nog niet te groot om even bij moeders aan te hangen. Fotoserie: Blije springlammetjes.

 

37 reacties

 • Aukje

  Wij redden het ook niet hoor om binnen te blijven.
  Maar zoeken wel het liefst plekjes op waar we nagenoeg alleen zijn.
  Fijne fotoserie.

 • VillaSappho

  Lief, maar ik ben meer van het fietsen en Frans laat dat niet toe. Je kan niet inhalen met ruime afstand. Ik loop mn korte rondje wel als het rudtig is.

 • Nicky

  Ze zijn zó leuk! Mooie foto’s! Ik heb afgelopen weekend 115 foto’s gemaakt van schapen en lammetjes :-) Maar het waren van die lammetjes met een zwart koppie. Dat vond ik nog best lastig fotograferen. Zeker omdat ze niet luisteren, hè. Ik probeerde nog ‘Blijf!’ maar nee, hoor.

 • Mrs. T.

  Met knooppunten een wandelroute inplannen? Zal straks wel ‘ns kijken of mijn kaart ook nog in jullie stukje komt. Heb een mooie route in M-hout bijvoorbeeld.

 • Rianne

  De dames mogen dan om de hoek wonen, jij weet de leukste schapen en kroost te vinden. Wat een schatjes zeg. Hier vreten ze alleen maar. Nu zijn ze daar ook voor aangenomen, maar toch..

 • BraCom

  Heel mooie lente en lammetjes serie, zo leuk om dit te zien
  Probeer ook altijd wat foto’s te maken, en heb er al heel veel van in mijn archief :-)
  Toch leuk dat je in deze bijzonder tijd nog wat dieren hebt kunnen fotograferen.

 • AnneMarie

  Meestal zijn we de drukte voor met onze wandeling. Nadeel dat het gisterochten best koud was. Dat wordt wel beter en dannis het prima wandelen zo vroeg.
  Lammetjes hebben we hier alleen op de hei en daar lopen ze niet zo snel los.
  Duurt altijd wel even voordat ze met de kudde mee mogen en dan is het hollen er al een beetje af.

 • Irma

  Wat heerlijk om te zien deze vrolijke lammetjes.
  Hier word je blij van.
  Wij gaan ook iedere dag naar buiten hoor, wij wandelen veel, maar zoeken rustige plekken uit,
  Ook geen wij niet meer op bezoek en ontvangen ook geen bezoek meer, dat kan nu niet vind ik.
  Groetjes Irma

 • Naomi

  Groot gelijk dat je toch naar buiten bent gegaan. En zolang jij alleen met die lammetjes kletst, is er niets aan de hand.

 • Karel

  ja Liesbeth
  ik probeer al het moois van ons mooie landje al een week of 2 tot in de huiskamer te brengen
  omdat de meeste van ons mensen geen beesten zijn , maar zo toch hun eigen plekjes ff digitaal kunnen bewandelen

 • Rietepietz

  Een echt paasblog met al die dartelende lammetjes. Ze houden je wél behoorlijk in de gaten;-)

 • marylou

  Wat een leuke blogpost.Vanaf morgen mag ik uit quarantaine en als het droog blijft ga ik eventjes alleen wandelen.ik zie er heel erg naar uit. Wat een leuke foto’s van dat klein grut.

 • VillaSappho

  Inmiddels is het hier voor de deur rustiger, maar ik ken de routes te slecht om een brede route te vinden om te wandelen. Overal hetzelfde fietsers die voetgangers of elkaar te ‘strak’ inhalen. We gaan veel toeren met de auto. Voor de serie stonden we op een erf, de boer zwaaide die begreep het wel. Frans blijft in de auto, die let op dat ze mij niet te dicht naderen.

 • Matroos Beek

  Mooie beestjes, mooie foto’s.
  Ik ga er ook veel op uit, te voet of op de fiets. Hier is het sowieso zeer dun bevolkt nu er geen toeristen zijn. Ruimte zat nu.

 • Karel

  ook ik ben zoals bijna altijd , alleen onderweg in alle rust en stilte
  mooie serie met deze toch lieve dieren , op een enkele ondeugd na
  blijf gezond

 • Mrs. T.

  Heerlijk al die blije lammetjes!

  Ik ben veel buiten te vinden. Maar of altijd alleen, of met manlief, of met een dochter. En zo zijn er nog legio meer, die al wonend onder een dak, er ook op uit trekken. Moet zeggen dat ik dus nog helemaal geen enkele keer grotere groepen heb gezien van meer dan 3 personen bij elkaar.