Fotoserie: Banjeren in Bommel

Fotoserie: Banjeren in Bommel

Fotoserie: Banjeren in Bommel

We reden een ritje en hadden zwaar het plan ook nog ergens te gaan wandelen, liefst een beetje rustig zonder ander volk en met zo min mogelijk coronakansen. Kijk dan kan ik beter in mijn achtertuin lopen maar het gras ligt er niet zo lekker bij als ik zou willen en daarbij Zaltbommel is groot genoeg. O en het was ruim drie jaar geleden dat we er waren. We rijden Bommel namelijk regelmatig voorbij als ik het op mijn heupen krijg van al dat Brabants en we de kortste weg naar wat ze hier ‘boven de rivieren noemen’ gebruik.

Terug naar Bommel, heerlijke vesting is ook een Hanzestad, het water stond hoog maar niet interessant hoog. De bewoners zijn vriendelijk, de minibieb staat naast de kerk niets van mijn gading. We keken rond, genoten van de rust en het mooie licht. En begroette nog een heel knappe inwoner. Ik verbaasde me over de scheve huizen want ja die foto is waterpas en toen de zon achter wolken verdween waren we ook wel weer klaar met banjeren in Bommel.

30 thoughts on “Fotoserie: Banjeren in Bommel

 1. Een dorp aan het water is nooit recht… (sprak zij uit ervaring..)

 2. De foto van dat beeldje in de dakgoot vind ik fascinerend !
  Wat een grandioos idee is dat geweest van de mens die het beeldje daar heeft geplaatst :-)
  Ik hou van mensen die out of the box denken.
  De poezenfoto… zalig toch ! echt een Garfield, ik doe lekker mijn eigen zin plaatje

 3. Dat is een gootspook heb je er meer van loopt een hele route door de vesting. Deze zit achter de kerk.

 4. een mooi vestingstadje Liesbeth
  daar zou ik ook wel eens willen rond kuieren
  de foto van die poes, heeft hier mijn voorkeur

  prettige dag

 5. Heerlijk hé, door die stadjes banjeren.

  Wij gaan per auto de Elfstedentocht rijden en al die leuke plaatsen bekijken.
  Echt veel zin in.

 6. Wat een mooi plekje weer. Het wordt tijd dat ik ook eens rond ga dwalen. ER zijn zoveel plaatsen waar ik nog nooit geweest ben. Moet het wel eerst beter weer worden.

 7. Ik ben er nog nooit geweest en had er ook niet echt een beeld bij, maar gezien je prachtige foto’s is het wel een stadje waar ik mij prima een middag zou kunnen vermaken.

 8. Zaltbommel, vaak een tussenstopje gehouden. Soms even op een terras gezeten en af en toe een wandeling langs het water met zicht op de grote verkeersbruggen en de strandjes waar in de tijd dat wij er dan waren, mensen langs de waterkant liepen te banjeren…. Mooi plek….

 9. Nooit geweten dat het daar zo mooi is. Of jij hebt alleen het moois in beeld gebracht; dat kan natuurlijk ook;).

 10. Een paar mooie foto’s vooral dat bijzondere beeld en de vertederende rode kater. Hans

 11. Oei ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik denk dat het tijd wordt om eens wat nieuws te gaan ontdekken. De laatste tijd maken we steeds dezelfde wandelingen. Misschien omdat het ook best snel donker is.

 12. Het is allemaal wat te ver maar ik heb het ook allemaal op mijn verlanglijstje staan.

 13. Prachtig! Bommel is een mooie stad die misschien te vaak over het hoofd wordt gezien. Ben je wel eens Hattem geweest Liesbeth? Als je van vestingstadjes houdt en van rivieren is dat een aanrader. Even verderop heb je Zwolle, ook niet verkeerd. Groningen is wellicht nog een noordelijke stap te ver, maar eens zal je de synagoge willen zien. :-)

Comments are closed.

Back To Top