Eindelijk een rondje fietsen

Eindelijk een rondje fietsen

Eindelijk een rondje fietsen

Dat ik te weinig fiets dat wist ik al maar het is pas sinds de laatste weken dat ik merkte dat mijn broeken zo fijn niet meer zaten. Het verband was snel gelegd en dus beloofde ik beterschap en ging eindelijk een rondje fietsen. Een einddoel heb ik eigenlijk nooit nodig. Meestal fiets ik gewoon en vind de mooie plekjes vanzelf. Doordat ik regelmatig naast Frans in de auto zit ken ik in grote lijnen de weg in deze omgeving. Maar de mooie fietspaden die moet ik hier en daar nog ontdekken. Deze keer zou ik heel saai naar de Lidl fietsen, die zit bepaald niet in de buurt dus is het een prima doel en ik zou meteen mijn kilometers maken.

Blauwe Kei
Ik fietste via de kortste route mijn dorp uit en volgde een tijdje de weg. Niet de mooiste omgeving en ik wilde vandaag kilometers maken. Al kort na een dorp stond rechts een grote steen. Het bankje leek even uitnodigend maar het stonk er nogal naar eh boer en dus las ik vlot op het bordje wat die kei hier deed. Bleek een grenssteen te zijn. Vroeger waren grensstenen en palen blauw. Een blauwe kei geef dus de grens aan tussen bijvoorbeeld twee heerlijkheden. Hier reed ik het gebied van Sint-Oedenrode in en dat hoort tegenwoordig bij Meierijstad.

Ondertussen was ik wel beu van de saaie weg die ik volgde dus een klein eindje verder sloeg ik af. Een rotbocht naderde, auto’s rijden hier rustig 60 wat ze ook mogen maar fietsers kunnen hier amper de berm in door het grint. En daar hier ook een rustplek is, versnelde ik om het verkeer achter me daar te houden. Na de bocht vond ik een bankje en een fietsknooppuntenbord (3x de woordwaarde) ik besloot zowaar eens een paar nummers te volgen en keek nog even waarom er De Haag op dat bankje stond. Ooit stond hier een café wat die naam droeg, het blijft Brabant.

Koevering
Ik passeerde de snelweg en terwijl ik links de knoptoren van Rooi (St Oedenrode) zag sloeg ik rechtsaf. Het moet niet te makkelijk worden. Even verminderde ik vaart want lang geleden fietste ik hier rechtdoor en volgde de snelweg. Toen fietste ik de Liberation Route en had ik haast nu had ik dat niet en hield even in toen ik de omgeving bekeek waar ooit een zware slag bij de Koevering werden uitgevochten. Er was voor jaren sprake dat de toen gesneuvelde molen herbouwd zou worden maar er is helaas te weinig draagkracht hiervoor.

Hulletje op
Ik volgde de verharde weg want ik had een plannetje. Eentje waar ik allicht spijt van zou krijgen, maar ach ik was er nou toch. Want op een paar minuten fietsen lag die grote heuvel waar we eens met de Willys opgereden waren. Naar boven fietsen is onmogelijk met mijn dikke kont met mijn stadsfiets. Maar lopen gaat een soort van prima en dus sjouwde ik hem naar boven wat op zo’n 30 meter ligt. Neem van mij aan het lijkt lager dan het is.

Schaap
Boven zette ik twee paaltjes recht die door de storm waren omgewaaid en toen ik net klaar was stond een schaap achter me. Ik haalde paaltjes weer weg, joeg het schaap naar de goede kant en stopte ze weer in de grond. Na een paar foto’s was ik uitgehijgd en besloot ik toch naar beneden te fietsen. Met mijn handen op de remmen en achterover leunend kwam ik veilig beneden, pff dat ging met de Willys toch makkelijker.

Domme haas
Ik stoof nog even naar de andere kant van de berg waar Eerde ligt, maar zag dat de varkens er niet waren en reed weer terug. Een saai stuk volgde, voor me reed een grietje nogal slingerend toch aardig door. Ik gebruikte haar als haas en eenmaal bij de kruising was ik haar dichtbij genaderd. Aan haar houding had ik al gezien dat ze op haar telefoon keek en het was dan ook toen ze de weg over wilde steken dat ze een verkeerde inschatting maakte. Er gebeurde geen ongelukken en terwijl ik haar inhaalde pakte ze haar telefoon alweer.

Nog mopperend op het grietje reed ik inmiddels Sint-Oedenrode binnen. Het is niet groot, maar wel een mooi dorp waar ik regelmatig doorheen rij maar zelden foto’s heb gemaakt. Ook nu niet, ik voelde inmiddels de kilometers en besloot meteen door te gaan naar de prachtig mooie en nog nieuwe Lidl. Ik at een banaantje en reed met de rest van de boodschappen naar huis. Waar mijn broek nog steeds te strak zat, maar ik wel zag dat ik 32,9 kilometer had gefietst. Of tellen hoogtemeters dubbel?

22 thoughts on “Eindelijk een rondje fietsen

 1. Ik vond 33 km fietsen best veel. IK ben blij dat ik net de banden heb opgepomot van mijn Citybike die nog steeds niet echt buiten is geweest….

 2. Door spiergebruik (krachtsport) val je af.
  Dus ja, hoogtemeters tellen dubbel.

 3. Een heel goed begin, nu terug meer de fiets op. en wat dat meisje met de telefoon op de fiets betreft ,dat s erg onverstandig en gevaarlijk

 4. Weer een goed sportief begin gemaakt! Succes verder!

 5. Flink wat kilometers gemaakt, en de bovenste foto is echt zo gaaf!

 6. Dat is een flink stuk! En hoogtekilometers tellen minstens dubbel, maar misschien wel keer drie. Leuk hoe jij op zo’n fietstochtje ook gelijk weer allerlei moois vast weet te leggen.

 7. Mooi doel en ook goed van je dat je direct zo’n stevig doel hebt gefietst! Ik stap vandaag ook maar weer eens op de fiets, gezien de broeken ook bij mij een stuk strakker zijn gaan zitten de afgelopen maanden.

 8. 32.9 km dat is niet niks. Ik hoop dat dat Grietje een fikse bekeuring gaat krijgen aangezien het nu bestraft wordt fietsen met een mobiel.

 9. Leuk, daar ben ik getogen. Al ben ik daar ook al weer heel lang niet meer geweest.
  Met een glimlach gelezen.

  Nostalgische groet,

 10. Tuurlijk tellen hoogtemeters dubbel. Is met het wandelen ook zo. En wat dacht je van mul zand?
  Lekker tochtje. Het begin is er weer.

 11. Als je voorover hangt en er gaat meer iets mis flikker je over je stuur. Zoveel mensen doen dat verkeerd. Dus ja ik hang naar achter maar hou wel genoeg verdeling van gewicht.

 12. Leuk ritje , maar ik vraag me af , waarom je in een afdaling achter over gaat hangen , de kans is groot dat je voorwiel los van de weg komt en niet meer kan sturen
  Op naar het volgende rondje

 13. What goes up, must come down. Nee, dat geldt dus niet dubbel…

 14. Een stevig ritje dat je maakte. Lekker, effe uitwaaien.
  Ik denk dat opwaarts fietsen wel zwaarder geteld mag worden.

 15. Na een keer fietsen zal je dikke ko… zal je stadsfiets nog geen racefiets zijn, maar het begin is er (weer) :-)

 16. Best wel een flinke fietstocht om boodschappen te doen. Ik fiets weinig, snap nu hoe ik aan die dikke kont kom;-)

 17. fietsen is een gezonde bezigheid en je bent nog in contact met de omgeving.
  Het was in ieder geval goed weer om te fietsen.

 18. In de wandelarij tellen hoogtemeters voor een derde van de afstand meer (dus 20km in de bergen staat voor 30km plat)! Mag van mij in de fietserij ook wel hoor! ;-) Leuk tochie! :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top